Kwaaltjes

Test je lichaam op 29 tekorten met de uitgebreide test van Wellboard!

Zijn jouw vitamines, mineralen en hormonen op peil?

Hoe vaak hoor je wel niet dat voldoende vitamines, mineralen, gezonde voeding en een gezonde leefstijl belangrijk is? Ik ben het er helemaal mee eens. Maar hoe weet je dan waar je lichaam tekorten aan heeft, zodat je het kunt aanvullen? Of hoe ontdek je dat er bepaalde waardes in je lichaam te hoog zijn, zodat je dat weer op een beter peil kunt brengen? Ik wilde daaraan gaan werken en deed de uitgebreide ‘Optimaal Test’ van Wellboard. Dat leidde tot verrassende inzichten! Lees mee!

 

Je ziet je lichaam wel aan de buitenkant, maar wat speelt er zich van binnen af?

Al enige tijd heb ik vervelende klachten zoals pijnlijke en stramme spieren, vaak een blaasontsteking en geregeld periodes waarin ik minder energie heb. Ik slik voedingssupplementen, volg het koolhydraatarme dieet en probeer meer te bewegen. Mijn BMI heb ik op een goed niveau gebracht door wat af te vallen.

Maar ben ik wel goed bezig en wat kan ik verbeteren? Zijn de waardes van vitamines, mineralen, hormonen en andere lichaamsfuncties wel goed? Als ik dat weet, dan kan ik nóg gerichter beter voor de binnenkant van mijn lichaam zorgen. Maar hoe kom ik erachter?

 

Waarom ik mijn waardes liet testen met een test van Wellboard

Ik wilde al heel lang een uitgebreid bloedonderzoek laten doen, om de bovengenoemde waardes te laten meten. Maar dat niet alleen. Ik wilde ook een voor mij op maat gemaakt advies op basis van de uitkomsten van de test. Want, de testresultaten weten is fijn, maar weten wat je vervolgens moet doen om je lichaam optimaal gezond te krijgen, is onmisbaar.

Ik ben dan ook heel blij dat het bedrijf Wellboard mij benaderde om dit bij hen te laten doen en er een review over te schrijven. Het bedrijf is volop in ontwikkeling en het team bestaat uit voedings- en lifestyle experts (waaronder diverse erkende diëtisten), biohackers en andere specialisten en zij werken samen met zeer goede testlaboratoria.

En ik kan je alvast onthullen hoe de test mij is bevallen: super fijne test met heel veel handige informatie en inzichten, waarmee ik direct aan de slag ben gegaan!

 

Hoe werkt een test van Wellboard?

Wat mij meteen opviel is hoe simpel de te volgens stappen zijn:

#Stap 1: Doe de gratis online intake 

#Stap 2: Kies je testkit (je kunt kiezen uit 1 uitgebreide test of je kunt een test op maat maken)

# Stap 3: Je ontvangt de testkit per post

# Stap 4. Je maakt een afspraak bij een priklocatie bij jou in de buurt en neemt je testkit mee (er is altijd een priklocatie te vinden om maximaal 20 minuten afstand van je adres!)

#Stap 5. Binnen enkele dagen krijg je in je dashboard van Wellboard de resultaten inclusief uitgebreid advies waar je direct mee aan de slag kunt.

 

Op de Hoe werkt het pagina vind je meer informatie. En heb je een andere vraag, kijk dan bij de veelgestelde vragen.

 

Mijn bevindingen en waarom ik enthousiast ben

Zoals ik je liet weten, ben ik heel enthousiast over de test van Wellboard en ik zal je hieronder vertellen waarom. Er zijn 5 punten die voor mij eruit springen, namelijk:

 

#1. Een fijne vragenlijst als intake

De intake is online en makkelijk te doorlopen door middel van een vragenlijst. Er worden vragen gesteld over wat je huidige situatie is wat betreft je gezondheid, wat je klachten zijn en wat je gezondheidsdoelen zijn. Maar ook vragen over je voeding, je slaappatroon, of je beweegt/sport en of je voedingssupplementen slikt.

Je ziet een foto van degene die de vragen aan je stelt en dat geeft meteen een persoonlijke touch. De vragenlijst invullen duurde bij mij ongeveer 10 minuten en op het laatst krijg je een advies over welke test handig is om te doen. Zo ziet dat eruit:

advies testpakket wellboard

 

 

#2. Eén uitgebreide test of stel zelf je test samen

Ik heb gekozen voor hun uitgebreide ‘Optimaal Test Pakket’, waarin 29 waardes worden getest. Je kunt ook zelf je testpakket samenstellen. Meer informatie over de pakketten vind je hier. De prijs van het Optimaal Test Pakket is € 199 en dat vind ik een prima prijs-kwaliteitverhouding. Zeker omdat je er ook een uitgebreid persoonlijk advies bij krijgt. Hieronder zie je een afbeelding van de test die ik heb gekozen:

optimaal test wellboard

 

 

#3. Bloed prikken bij één van de vele locaties. Altijd bij jou in de buurt!

Zodra je je testpakket per post thuis hebt ontvangen, dan kun je een afspraak maken bij één van de vele priklocaties in Nederland. Je kunt dan online een afspraak maken en je krijgt informatie wat je mee moet nemen naar de priklocatie. Ik vind het heel goed dat er altijd binnen 20 minuten afstand van jouw adres minimaal 1 priklocatie te vinden is. Je hoeft dus niet ver te reizen!

Ik heb mijn bloed laten prikken in Valkenswaard, omdat ik daar in de buurt was, en dat is mij heel goed bevallen. Aardige en professionele zorgmedewerkers die mijn bloed hebben afgenomen. Zij hebben de buisjes met bloed vervolgens in de bijgesloten speciale envelop gedaan en ik heb het meteen daarna zelf op de post gedaan.

Er zijn ook priklocaties waar zij de envelop voor je op de post doen, maar ik koos ervoor om dat zelf te doen bij een PostNL punt en dat ging prima.

 

#4. Heldere uitleg van de resultaten in het dashboard

Het dashboard van Wellboard vind ik heel gebruiksvriendelijk en hier vind je jouw testresultaten en persoonlijke adviezen. De testresultaten worden weergegeven met handige kleuren (groen, rood en grijs) die aangeven of je waardes te laag, te hoog of optimaal zijn. Er staat ook uitleg bij de waardes, zoals wat de waarde betekent en wat een oorzaak zou kunnen zijn waarom een waarde te hoog of te laag is. Bijvoorbeeld, zie de afbeelding hieronder:

uitslagen wellboard

 

#5. Persoonlijk advies waar ik veel aan heb

In het dashboard vind je onderaan de testresultaten een uitgebreid persoonlijk advies van één van de diëtisten. In mijn geval was dat Judith. Zij heeft waardevolle adviezen gegeven over de 4 waardes waar ik minder goed op scoorde en wat ik daaraan kan doen.

Ook heb ik persoonlijke adviezen gekregen over mijn specifieke klachten waar ik in het begin van dit blogartikel over schreef, te weten: pijnlijke en stramme spieren, vaak blaasontsteking en periodes met minder energie. Ik kreeg hierover adviezen met tips over het eten van bepaalde voeding en het slikken van bepaalde voedingssupplementen.

De adviezen die je krijgt zijn dus gegeven door geaccrediteerde diëtisten, therapeuten en medici en dat voelt fijn, vind ik. Ook zijn mijn waardes vergeleken met actuele wetenschappelijke studies, waardoor je nog beter geadviseerd wordt.

Let er wel op dat het geen medisch advies is (het is een onafhankelijk advies) en dat je bij vragen en twijfel altijd langs je huisarts moet gaan. Dat geeft het team van Wellboard ook aan in hun advies en dat is goed, vind ik.

 

3 minpuntjes die ik nog heb:

Heb ik dan alleen maar lovende woorden over de testen van Wellboard. Voor een heel groot deel wel, zoals je hebt gemerkt. Maar ik vind dat ik ook kritisch mag zijn en daardoor heb ik ook 3 minpunten ontdekt.

Ten eerste is het jammer dat de testen van Wellboard – als het om een preventieve test gaat – niet standaard vergoed worden door je basis ziektekostenverzekering. Ik kan mij voorstellen dat Wellboard dat ook graag wil, dus grote kans dat dat in de toekomst wel mogelijk is. Je zou eventueel wel kunnen checken of je aanvullende verzekering dit vergoedt en dat kun je navragen bij je zorgverzekeraar.

Ondanks dat het nu nog niet vergoed wordt, vind ik het bedrag van € 199 voor het uitgebreide ‘Optimaal Test Pakket’ zeker de prijs waard. Ik zie het als een goede investering in je gezondheid.

Het tweede minpuntje is dat het nu nog niet mogelijk is om met de desbetreffende diëtist – die jouw persoonlijke advies heeft opgesteld – directe vragen te stellen over haar adviezen die ze jou heeft gegeven. Maar ik heb begrepen dat die mogelijkheid binnenkort komt. Dat zou fijn zijn, want als je een vraag hebt over bijvoorbeeld een voedingssupplement dat zij aanbeveelt, dan kun je die vraag direct aan haar stellen. Dus, super fijn als die mogelijkheid er komt!

Het derde minpuntje is dat er niet veel verteld wordt over de nazorg. Er wordt wel geadviseerd om naar de huisarts te gaan als je klachten hebt of twijfelt over bepaalde zaken. Ook wordt er geadviseerd om de test over een paar maanden weer te doen of minimaal 1x per jaar te doen, maar krijg ik daar een herinnering van? En krijg ik bijvoorbeeld over een tijdje een persoonlijk bericht van de diëtiste die mij geadviseerd heeft waarin zij vraagt hoe het gaat? Die informatie over de nazorg heb ik nog niet kunnen ontdekken op bijvoorbeeld hun website.

UPDATE: bij navraag bij Wellboard heb ik begrepen dat je na 3 maanden automatisch een herinnering in je e-mail krijgt! Dat is dus hartstikke fijn!

 

Mijn conclusie over de test van Wellboard die ik heb gedaan

De kracht van Wellboard vind ik dat zij een zeer uitgebreide test aanbieden waarin 29 belangrijke waardes in je lichaam worden gemeten. Dat ben ik nog niet eerder tegengekomen. En dat het wordt aangevuld met een persoonlijk advies waar je veel aan hebt, dat vind ik echt super.

Ik heb veel meer inzicht gekregen over wat er zich in mijn lichaam afspeelt. En ik ben in zekere zin ook veel meer gerustgesteld nu ik weet hoe mijn lichaam van binnen ‘scoort’ op een aantal belangrijke waardes (en dat valt gelukkig mee 😊). Ook het persoonlijke voedingsadvies en advies over supplementen vond ik zeer nuttig.

Na het ontvangen van de resultaten en het persoonlijke advies ben ik meteen ermee aan de slag gegaan. Zo heb ik mijn dosis Vitamine D voedingssupplementen een stuk verlaagd, want die waarde was iets te hoog. Ik eet daarnaast ook iets minder ijzerrijke voeding, want ook die waarde was te hoog. Ook ben ik mijn lichaam gaan ontzuren om te bekijken of daarmee mijn ontstekingen, zoals mijn blaasontsteking verminderen. En dat is gelukt! Ik heb veel minder frequent een blaasontsteking!

Tenslotte ben ik een aantal van de voedingssupplementen gaan gebruiken die diëtist Judith mij aanraadde en ben ik bepaalde voeding vaker gaan eten (zoals aanbevolen groentes, fruitsoorten en kruiden/specerijen) om mijn lichaam extra te ondersteunen.

En hoe het nu gaat? Ik voel mij veel beter! Ik heb meer energie, minder pijnlijke spieren en veel minder vaak een blaasontsteking. En als ik in de spiegel kijk, dan voel ik mij extra trots! Want, naast dat ik goed zorg voor de buitenkant van mijn lichaam, weet ik nu ook veel beter wat er zich aan de binnenkant van mijn lichaam afspeelt.

Alles met als doel om jong, gezond en fit te blijven. En, is dat niet iets wat we allemaal willen? Yes, ik in ieder geval wel!

 

Kleine waarschuwing:

Veertigplus mus en de genoemde specialisten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij de consumptie of het gebruik van de hierboven vermelde producten of de genoemde diensten. Check altijd de verpakking en/of laat je goed informeren voor gebruik van het product of de dienst!

 

Dit blogartikel is op basis van een samenwerking. Meer informatie vind je in mijn disclaimer.