DinerKoolhydraatarm

Recept koolhydraatarme courgetti met heerlijke vis!

Koolhydraatarme spaghetti van courgette met heerlijke vis

In het koolhydraatarme dieet laat je deegwaren zoveel mogelijk weg. Dat betekent ook dat je pasta, gemaakt van bijvoorbeeld bloem, beter niet kunt eten. Maar het leuke is, is dat er een heerlijk alternatief is voor spaghetti, namelijk courgetti! Courgetti zijn pasta-slierten gemaakt van verse courgette. Ik gebruik hiervoor een handige spiraalsnijder. Het gerecht is makkelijk te bereiden, gezond én je mist de gewone pasta eigenlijk helemaal niet meer!

 

Heb je een voedselallergie of voedselintolerantie?

Met een voedselallergie of voedselintolerantie is het best lastig hoe je bepaalde gerechten moet bereiden. Daarom vind je onderaan het recept bij de ‘notities’ diverse ideeën voor als je een voedselallergie of voedselintolerantie hebt.

 

Leestip: Wat is het koolhydraatarme dieet? Handige tips!

 

Recept koolhydraatarme courgetti met vis

Koolhydraatarme courgetti met vis!

Koolhydraatarme courgetti met heerlijke vis!
Wist je dat je van courgette heerlijke spaghetti slierten kunt maken? Een smakelijk alternatief voor gewone spaghetti. Dit recept is lekker koolhydraatarm en het vult goed. Heb je een voedselallergie of voedselintolerantie en kun je niet tegen bepaalde ingrediënten die in dit recept staan? Lees dan onderaan dit recept bij ‘notities’ een aantal handige tips!
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 2 courgettes
  • 100 gram verse spinazie
  • 200 gram zalmfilet
  • 100 gram crème fraîche
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram gekookte garnaaltjes
  • 100 gram gepelde en gekookte mosselen
  • 3 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 scheutje olijfolie
  • snufje peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels pijnboompitten (optioneel)
  • 4 cherrytomaatjes (optioneel)
  • 4 stuks half zongedroogde tomaten (optioneel)

Instructies
 

  • Was de courgette en maak met een spirelli (spiraalsnijder) slierten van de courgette
  • Snijd de zalm in kleinere stukken
  • Optioneel: rooster in een klein pannetje 2 eetlepels pijnboompitten en snijd ondertussen de cherrytomaatjes in tweeën en de half zongedroogde tomaten in kleine stukjes
  • Pel de knoflookteen en snijd het in kleine stukjes
  • Verwarm een koekenpan en fruit de knoflook. Doe er vervolgens de crème fraîche, de Italiaanse kruiden en naar smaak peper en zout bij
  • Voeg de stukjes zalm toe en laat het al roerend gaar worden
  • Voeg de verse spinazie erdoor en laat het slinken
  • Voeg tenslotte de garnalen en de gekookte mosselen toe en roer het nog even door elkaar
  • Pak een wokpan en verwarm een scheutje olijfolie
  • Voeg de courgetti toe en wok het in 2-3 minuten gaar. Het moet nog een beetje knapperig blijven!
  • Pak 2 borden en verdeel de courgetti. Verdeel er het vismengsel over en garneer het tenslotte met de pijnboompitten, cherrytomaatjes en de stukjes zongedroogde tomaat. Meteen serveren! Lekker met een bord sla erbij.

Notities

Heb je een lactose intolerantie of koemelkallergie?
Vervang dan de crème fraîche door vegan crème fraîche. Dit kun je bijvoorbeeld bij de Albert Heijn of een natuurwinkel kopen.
 
Kun je niet tegen vis en/of schaaldieren?
Laat het uit het gerecht weg en vervang het door stukjes gebakken kipfilet.
 
Kun je niet tegen tomaat?
Laat dit uit het gerecht weg.
 
Kun je niet tegen knoflook?
Vervang het dan door wat extra kruiden, zoals dille of oregano.
Trefwoord koolhydraatarm

Dit blogartikel bevat affiliate links. Voor meer informatie lees mijn disclaimer.