Recept koolhydraatarme nasi goreng met bloemkoolrijst!

Nasi goreng kan ook prima met bloemkoolrijst!

Ben jij ook dol op nasi goreng? Het is echt super lekker! En deze nasi goreng is zelfs gemaakt van bloemkoolrijst in plaats van gewone rijst. Extra gezond dus én extra koolhydraatarm. Het recept bevat ook kipsaté, maar als je vegan bent, dan kun je dat natuurlijk weglaten of je vervangt het door vegan saté. Daarnaast is het recept lactosevrij, glutenvrij en ei-vrij!

 

Heb je een voedselallergie of voedselintolerantie?

Met een voedselallergie of voedselintolerantie is het best lastig hoe je bepaalde gerechten moet bereiden. Daarom vind je onderaan het recept bij de ‘notities’ diverse ideeën voor als je een voedselallergie of voedselintolerantie hebt.

 

Bekijk ook: Recept koolhydraatarme boerenkool stamppot in laagjes

 

koolhydraatarme nasi goreng bloemkoolrijst

Koolhydraatarme nasi goreng met bloemkoolrijst!

Deze koolhydraatarme nasi goreng op basis van bloemkoolrijst is makkelijk te maken. Door rijst te vervangen door bloemkoolrijst, maak je dit gerecht koolhydraatarm. Super handig! Het recept is ook makkelijk vegan te maken en als je niet tegen pinda’s kunt, dan kun de satésaus weglaten óf je maakt het bijvoorbeeld van amandelpasta. Onderaan bij ‘notities’ vind je nog wat tips voor als je een voedselallergie of voedselintolerantie hebt. Eet smakelijk!
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gram bloemkoolrijst (diepvries)
  • 400 gram winterwortel
  • 150 gram tuinerwten /doperwten (diepvries)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel korianderpoeder (optioneel)
  • 1 theelepel gemberpoeder (optioneel
  • 1 theelepel sambal (optioneel)
  • 1 eetlepel olijfolie of kokosolie om mee te bakken
  • 600 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel kruiden voor om de kip mee te marineren
  • 4 eetlepels pindakaas zonder suiker
  • 6 eetlepels kokosmelk
  • Extra eetlepels water om de satésaus de gewenste dikte te laten worden
  • 1 eetlepel specerijen door de satésaus, zoals gemberpoeder, chilipoeder, knoflookpoeder of andere specerij naar keuze)

Instructies
 

  • Snijd de kipfilet in stukken van 2 bij 2 cm
  • Doe in een kom 1 eetlepel olijfolie en kruiden naar keuze om de kipfilet mee te marineren. Roer het even door elkaar. Doe vervolgens de kipfilet erbij en roer het nogmaals door elkaar.
  • Pak satéstokjes en rijg per stokje 3 stukjes kipfilet. Zet het daarna even terug in de koelkast.
  • Maak de satésaus door 4 eetlepels pindakaas (pindakaas zonder suiker), 6 eetlepels kokosmelk en 1 eetlepel verschillende specerijen in een steelpannetje op laag vuur aan de kook te brengen. Is de satésaus te dik? Voeg er dan wat eetlepels water aan toe tot de gewenste dikte is bereikt. Zet het vuur uit.
  • Was de wortel en snijd het in lange stukjes van 1 cm breed en 3 cm lang.
  • Pak een wok en doe 1 eetlepel olijfolie of kokosolie in de wok. Verwarm de olie en fruit een gesneden teentje knoflook.
  • Doe vervolgens de bevroren bloemkoolrijst en de bevroren tuinerwten in de wok. Verwarm het volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Roer vervolgens de stukjes wortel, 2 theelepels kurkuma, 1 theelepel sambal (optioneel), 1 theelepel korianderpoeder (optioneel) en 1 theelepel gemberpoeder (optioneel) door de nasi en laat het nog even 5-10 minuten met een deksel op de wok op een laag vuur zachtjes doorpruttelen.
  • Pak ondertussen een grillpan en leg de gemarineerde satéstokjes erop. Grill het vlees binnen een paar minuten gaar.
  • Verwarm nog even snel de satésaus en pak dan 4 borden. Verdeel de nasi over de borden, verdeel de stokjes saté en garneer met de borden met de satésaus. Eet smakelijk!
Trefwoord eivrij, glutenvrij, koolhydraatarm, lactosevrij

Bewaar deze pin voor later:

recept nasi goreng koolhydraatarm