Recept koolhydraatarme moussaka!
Deze koolhydraatarme moussaka is heel simpel om te maken
Ik maakte nooit echt veel gerechten met aubergines, maar ik doe dat steeds meer, want aubergines zijn super gezond! Aubergines zijn bijvoorbeeld goed voor je hart, immuunsysteem en spijsvertering (door de vele vezels) én ze bevatten weinig calorieën en koolhydraten!
Ik kwam dit recept tegen op keto-recepten.nl en heb er mijn eigen variant van koolhydraatarme moussaka van gemaakt. Super lekker!
Recept koolhydraatarme moussaka
Dit recept van koolhydraatarme moussaka is super makkelijk om te maken!
Ingrediënten
- 500 gram aubergines
- 400 gram champignons
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels kaneel
- 400 gram tomatenblokjes
- 200 gram geraspte jonge kaas
- 100 gram slagroom
- 300 gram roomkaas
- olijfolie om in te bakken
- zout en peper naa smaak
Instructies
- Oven voorverwarmen op 180 graden
- Champignons in stukjes snijden
- Aubergines wassen en in plakken snijden van een halve centimeter
- Knoflook pellen en in stukjes snijden
- In grote pan knoflook licht bakken
- Champignons en kaneel toevoegen en even meebakken
- Tomatenblokjes toevoegen en 10 minuten zachtjes laten pruttelen
- Op smaak brengen met zou en peper
- In steelpannetje 100 gram geraspte kaas, slagroom en roomkaas doen. Kaassaus goed roeren tot een gladde saus
- Ovenschaal invetten met wat olijfolie
- Leg plakjes aubergine op de bodem en doe de helft van de tomatensaus eroverheen. Doe dan de helft van de kaassaus erover
- Voeg daarna de rest van de aubergines, de andere helft van de tomatensaus en de rest van de kaassaus in laagjes toe en strooi 100 gram geraspte kaas erover
- Plaats de schaal in de oven en verwarm 30 tot 45 minuten
- Lekker met wat gemengde salade erbij. Eet smakelijk!