KoolhydraatarmSuikervrijZoete snacks

Recept koolhydraatarme kokosmakronen

Koolhydraatarme kokosmakronen om lekker van te snoepen

Heb je zin in kokosmakronen, maar dan het liefst met zo min mogelijk suiker en koolhydraten? Dan moet je deze koolhydraatarme kokosmakronen zeker eens proeven! Het is gemaakt van maar 3 ingrediënten, namelijk: gedroogde kokosrasp, eiwitten en erythritol poedersuiker (of stevia poedersuiker). Ook leuk om met kinderen te maken!

 

Verrassend luchtig en knapperig

Deze koolhydraatarme kokosmakronen zijn heel luchtig en super knapperig. Zeker als je de eiwitten met de poedersuiker heel stijf klopt. Dan krijg je mooie bollen. Deze koolhydraatarme kokosmakronen zijn ook heerlijk als je geen gluten kunt verdragen, want ze zijn glutenvrij. En ook nog eens lactosevrij. Lekker bij een kop koffie of thee of gewoon als tussendoortje voor als je trek hebt in iets gezonds zoets. Veel plezier met maken.

 

Koolhydraatarme kokosmakronen recept

Recept koolhydraatarme kokosmakronen

Heerlijke luchtige en rijk gevulde koolhydraatarme kokosmakronen! Gemaakt met eiwitten, gedroogde kokosrasp en erythritol poedersuiker of stevia poedersuiker. Snel gemaakt en ook super leuk om met kinderen te maken! Koolhydraatarm, glutenvrij, lactosevrij en suikerarm!
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Koek
Porties 12 stuks

Equipment

  • 1 Bakplaat met bakpapier
  • 1 Kom
  • 2 Eetlepels of een ijstang
  • Keukenrol
  • Mixer

Ingrediënten
  

  • 150 gram gedroogde kokosrasp⁠
  • 3 eiwitten
  • 100 gram erythritol poedersuiker of stevia poedersuiker (of evt gewone poedersuiker, maar dan is het niet meer koolhydraatarm)⁠
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies
 

  • Oven voorverwarmen op 175 graden⁠
  • Bakplaat bekleden met bakpapier
  • Kom met een stukje keukenrol en citroensap vetvrij maken
  • Eiwitten en suiker met mixer stijf mixen⁠
  • Kokosrasp er voorzichtig doorheen scheppen
  • Met een ijstang of 2 eetlepels hoopjes maken op de bakplaat (ongeveer 12-15 stuks) en ruimte ertussen laten⁠
  • De koolhydraatarme kokosmakronen 15 tot 20 min bakken. Blijf erbij, want het kan snel gaan!⁠
  • Laten afkoelen en binnen 2 dagen eten. Bewaren in de koelkast.⁠
Trefwoord glutenvrij, koek, koolhydraatarm, lactosevrij, suikervrij