Beauty & Body

5 veelgemaakte oogmake-up fouten!

Oogmake-up fouten die je makkelijk kunt voorkomen

Veel vrouwen dragen dagelijks make-up. Ik ben daar zelf ook fan van. Oneffenheden in je gezicht kun je mooi wegwerken en met de juiste make-up kun je jouw gezicht extra laten stralen. Ook oogmake-up kan wonderen verrichten, waardoor jouw ogen meer tot hun recht komen. Maar pas op voor de onderstaande 5 veelgemaakte oogmake-up fouten!

 

#1. Kleine ogen? Pas dan op met de eyeliner

Als je kleine ogen hebt, dan zijn veel vrouwen geneigd om de eyeliner op de binnenrand van de ogen te doen. Maar daardoor worden je ogen juist nog kleiner. Beter is om de eyeliner op de buitenrand te plaatsen, dus zeg maar bij de onderste wimpers. Gebruik het liefst ook een lichte kleur, want dat maakt je blik vriendelijker. Ook is het slim om niet een hele lijn te plaatsen, maar ongeveer tweederde. Dus een tweederde lijn vanaf de buitenkant van je oog richting je ooghoek. Maak je namelijk een hele lijn, dan lijkt jouw oog kleiner.

 

#2. Weinig wimpers? Smeer ze niet vol met mascara

De verleiding is heel groot om met korte of weinig wimpers meerdere lagen mascara aan te brengen. Toch is het advies: niet doen! De kans is groot dat jouw wimpers aan elkaar gaan plakken en dat is niet zo’n mooi gezicht. Ook is de kans groter dat de mascara gaat brokkelen en dat zorgt voor een ‘rommelige’ aanblik. Dus houd het bij één of hooguit twee lagen mascara. Wil je graag wat langere of vollere wimpers, dan zou je eventueel ook nep-wimpers kunnen gebruiken. Koop wel wimpers van goede kwaliteit, zodat de wimpers er natuurlijk uit zien en goed blijven zitten.

 

#3. Gebruik niet een te lichte concealer voor de wallen onder je ogen

Zeker als je iets ouder bent, dan kunnen er wallen onder je ogen ontstaan. Ik heb weleens gelezen dat je dan onder je foundation een lichte concealer moet aanbrengen. Maar wat ik niet wist, is dat de concealer niet té licht moet zijn. Dus gebruik een concealer die 1 tint lichter is dan je foundation.

 

#4. Teveel oogschaduw of niet goed geblend

Oogschaduw, de éen loves it en de ander hates it. Het vergt inderdaad enige handigheid. Belangrijk is dat je niet teveel oogschaduw op doet, maar gewoon heel subtiel. Tenzij het voor een feest is, dan kun je wel iets meer oogschaduw op doen. Maar als dagmake-up is het beter om niet teveel oogschaduw aan te brengen. Dat geeft een natuurlijke look. En gebruik je meerdere kleuren? Zorg dat de overgangen goed door elkaar heen lopen, oftewel, dat het goed geblend is.

 

#5. Niet handig: je doet eerst je ogen en dan pas je gezichtsfoundation

Met het aanbrengen van oogmake-up is het handiger om éérst je hele gezicht van foundation (en eventueel primer en concealer) te voorzien en daarna pas je oogmake-up aan te brengen. Zo voorkom je dat je per ongeluk je oogmake-up wegveegt met bijvoorbeeld een kwast. Ook kun je na het in orde maken van je gezicht beter bepalen welke kleuren je voor jouw ogen wilt gebruiken.

 

Kortom, met de bovenstaande 5 handige tips kun je er oogverblindend uitzien. Het juist aanbrengen van de oogmake-up is belangrijk. Dus probeer oogmake-up fouten en andere make-up fouten te voorkomen. En verzorg daarnaast de huid rondom je ogen ook goed. Er zijn veel oogcrème’s verkrijgbaar voor alle huidtypen. Daarmee blijft je huid soepel en verminder je de kans op veel rimpels en donkere wallen rondom je ogen. Kleine moeite, groot plezier!

 

Dit is een betaald partnerschap met Wehkamp. Voor meer info lees mijn disclaimer.