KoolhydraatarmSuikervrijZoete snacks

Recept koolhydraatarme en suikervrije hazelnoot chocolaatjes!

Suikervrije hazelnoot chocolaatjes met weinig koolhydraten

Zin in een chocolaatje? Maar dan wel het liefst suikervrij en met weinig koolhydraten? Deze chocolaatjes passen daar perfect bij! Ik maak graag zelf chocolaatjes en probeer elke keer weer iets nieuws uit. En deze chocolaatjes zijn waanzinnig goed gelukt! Ook leuk om met kinderen te maken.⁠

Gezond snoepen met deze chocola

Neem er lekker eentje bij de thee of gewoon als tussendoortje. En ze zijn ook perfect om te gebruiken voor je Geluksgevoel-portie die bij de Veertigplus Mus Methode hoort. Hiermee kun je afvallen en toch lekker wat (gezond) snoepen.⁠ Ik gebruik hele pure chocolade, die van Lindt Excellence met 99% cacao. Dit is stevige chocolade en geeft de koolhydraatarme en suikervrije hazelnoot chocolaatjes de stevigheid die ze nodig hebben. Als erythritol poedersuiker kun je bijvoorbeeld Ery-poeder van Lowcarbchef gebruiken. Dit maakt de chocolaatjes suikervrij!

 

Bekijk ook: recept voor gezonde koolhydraatarme en vegan fudge!

En dan nu het recept van deze heerlijke gezonde chocolaatjes waar je lekker van kunt snoepen!⁠

 

Koolhydraatarme suikervrije hazelnoot chocolaatjes

Recept koolhydraatarme en suikervrije hazelnoot chocolaatjes!

Heerlijk recept waarbij je kunt genieten van de pure smaak van chocola en hazelnoten. En het mooie is: deze chocolaatjes zijn ook nog eens koolhydraatarm en suikervrij! Je hebt ze snel gemaakt en door ze te laten uitharden in de koelkast krijg je lekkere stevige en smeuïge koolhydraatarme chocolaatjes!
Bereidingstijd 30 minuten
Uitharden in de koelkast 2 uur
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 15 stuks

Equipment

  • 15 vormpjes
  • Pan met warm water
  • 1 Kom
  • 1 Lepel
  • Weegschaal

Ingrediënten
  

  • 50 gram pure hazelnootpasta (liefst biologisch en 100% hazelnootpasta)⁠
  • 40 gram pure chocolade (van het merk Lidt Excellence 99% cacao)⁠
  • 30 gram cacaoboter (te koop bij bijv. reformwinkel of bijv. Holland and Barrett)⁠
  • 20 gram erythritol poedersuiker (of zoet het met stevia poedersuiker)⁠
  • Halve theelepel kaneel
  • Optioneel: wat vanille essence
  • Optioneel: wat ongebrande en ongezouten hazelnoten als garnering

Instructies
 

  • Hazelnootpasta, cacaoboter en stukjes chocola in een kom doen en au bain-marie laten smelten
  • Erythritol poedersuiker, kaneel en vanille essence erdoor roeren. Goed doorroeren, zodat er geen klontjes ontstaan
  • Het chocolademengsel verdelen over vormpjes (ongeveer 15 stuks). Garneer ze met een ongebrande en ongezouten hazelnoot. Laat het minimaal 2 uur uitharden in de koelkast. En ze zijn klaar!
  • Bewaar ze in de koelkast, ze zijn zeker een maand houdbaar.⁠
Trefwoord koolhydraatarm, lactosevrij, suikervrij, tussendoortje

Dit blogartikel bevat affiliate links. Voor meer info lees mijn disclaimer.