Recept voor gezonde koolhydraatarme fudge! Vegan!

Koolhydraatarme fudge met kokosolie en amandelpasta

Deze koolhydraatarme fudge is echt om je vingers bij af te likken! Super makkelijk om te maken en door de gezonde ingrediënten krijg je er een vol gevoel van. En het is ook nog eens helemaal vegan! Ik maak het graag, omdat ik een snoepkous ben, maar wel steeds vaker gezonder wil snoepen.

 

Lekker tussendoortje als je aan het afvallen bent met het koolhydraatarme dieet

Deze fudge is gezond, omdat het goede vetten bevat en omdat je bloedsuikerspiegel niet gaat pieken. Daarnaast zorgen kokosolie, amandelpasta, erythritol en cacaopoeder ervoor dat je goede voedingsstoffen binnenkrijgt die sowieso zeer goed passen binnen het koolhydraatarme dieet. Ook als je aan het afvallen bent met behulp van het koolhydraatarme dieet, dan kun je deze fudge prima af en toe als tussendoortje eten.

 

Waarom is kokosolie goed voor je?

Wil je weten waarom kokosolie zo goed voor je is? Lees dan ook dit artikel eens. Maar eerst: het recept van deze koolhydraatarme fudge! En die vind je hieronder!

koolhydraatarme fudge

Recept voor gezonde koolhydraatarme fudge! Vegan!

Bereidingstijd 1 d 30 min
Tijd in de diepvriezer 45 min
Totale tijd 1 uur 15 min
Gang Tussendoortje
Porties 25 blokjes

Equipment

  • 1 Pannetje met water
  • 2 glazen kommen
  • 1 Lepel
  • 1 plastic bakje van ongeveer 25 cm lang
  • Weegschaal

Ingrediënten
  

  • 125 gram amandelpasta (liefst biologisch en 100% naturel)
  • 125 gram kokosolie (liefst biologisch)
  • 30 gram amandelmelk
  • 2 eetlepels erythritol (of stevia naar smaak)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels gehakte nootjes of pitjes zoals zonnebloempitten
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel erythritol
  • 1 theelepel kaneel

Instructies
 

  • Doe wat water in een pannetje en hang er een kom boven. Verwarm het water in het pannetje
  • Bekleed het plastic bakje met bakpapier (tip: maak een prop van het bakpapier en houd het even onder de kraan en schud het daarna uit. Op die manier scheurt het bakpapier minder snel)
  • Smelt au bain marie in de kom boven het pannetje met water 125 gram amandelpasta en 125 gram kokosolie
  • Voeg daarna de 30 gram amandelmelk, 1 theelepel kaneel, 2 eetlepels erythritol, 1 theelepel vanille extract en optioneel de gehakte nootjes en/of zonnebloempitten erdoor
  • Roer alles goed door elkaar en giet het mengsel in het met bakpapier beklede plastic bakje
  • Smelt in een andere kom au bain marie 1 eetlepel kokosolie
  • Voeg daarna aan de gesmolten kokosolie 20 gram cacaopoeder, 1 theelepel kaneelpoeder en 1 eetlepel erythritol toe en roer het door elkaar
  • Giet het chocolademengsel voorzichtig over het amandelpasta mengsel
  • Zet de fudge 45 minuten in de vriezer
  • Haal de fudge uit de vriezer en snijd het met een scherp mes in 25 blokjes (5x5)
  • Bewaar de fudge in een afgesloten bakje in de koelkast. Het is ongeveer 7 dagen houdbaar!
Trefwoord koolhydraatarm, lactosevrij, suikervrij, vegan