Recept koolhydraatarme chocoladetaart met rood fruit!

Koolhydraatarme chocoladetaart voor elke gelegenheid!

Wil je snoepen van een heerlijke chocoladetaart waar weinig koolhydraten in zitten? Dan moet je deze keto chocoladecake zeker proberen! Het is meer een taart dan een cake, vind ik, daarom noem ik het een taart.

Het recept heb ik van miljuschka.nl, dus super bedankt Miljuschka dat je dit recept hebt bedacht! Kijk zeker even op haar website voor nog meer heerlijke recepten! Ik heb het recept van Miljuschka gebruikt als basisrecept voor deze taart en heb het her en der nog wat aangepast. Zo heb ik er zelf nog wat koolhydraatarm rood fruit op gedaan, zoals aardbeien, frambozen en blauwe bessen. Dat hoef je natuurlijk niet te doen, want daarmee voeg je iets meer koolhydraten toe aan deze taart en wordt het meer een koolhydraatarme taart dan een keto taart. Maar het maakt de taart wel lekker fris met een nog lekkere bite!

Let er wel op: heb je eenmaal een hap genomen, dan wil je blijven dooreten! De taart is namelijk zó lekker! Heerlijk smeuïg door de roomlaag en een geweldige chocolade sensatie in je mond! Veel plezier met het maken én eten van deze koolhydraatarme chocoladetaart met rood fruit!

recept koolhydraatarme chocoladetaart met rood fruit

Recept koolhydraatarme chocoladetaart met rood fruit

Heerlijke recept van koolhydraatarme chocoladetaart met rood fruit. Lekker voor tijdens een verjaardag of als gezond tussendoortje. Het fruit kun je weglaten, waardoor er nóg minder koolhydraten in de taart zitten, maar het fruit maakt de taart wel extra lekker fris. Als basisrecept heb ik de keto chocoladecake gebruikt die je kunt vinden op de website van miljuschka.nl en als topping heb ik er zelf rood fruit aan toegevoegd. Eet smakelijk!
Bereidingstijd 1 uur 15 min
Afkoelen 1 uur
Totale tijd 2 uur 15 min
Gang Taart
Porties 8 taartstukken

Ingrediënten
  

Ingrediënten voor de taartbodem

  • 150 gram amandelmeel
  • 30 gram cacaopoeder
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 80 ml amandelmelk
  • 3 eieren
  • 50 gram erythritol
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje zout
  • Vanille essence naar smaak

Ingrediënten voor de topping:

  • 150 gram roomkaas
  • 40 gram boter
  • 20 gram cacaopoeder
  • 50 gran erythritol
  • 3 eetlepels amandelmelk
  • Vanille essence naar smaak
  • Optioneel: rood fruit, zoals aardbeien, frambozen en blauwe bessen

Instructies
 

  • Roomkaas en boter op kamertemperatuur laten komen
  • Oven voorverwarmen op 180 graden
  • Springvorm van 20 cm invetten
  • Alle ingrediënten van de taartbodem in een kom doen en met een mixer op een lage stand door elkaar mixen
  • Beslag in de springvorm doen, gladstrijken en 25 minuten bakken in de oven
  • Taartbodem volledig laten afkoelen
  • Maak de crème door 150 gr roomkaas, 40 gr boter, 20 gr cacaopoeder, 50 gr erythritol, 3 eetlepels amandelmelk en een snufje vanille essence met een mixer door elkaar te mixen
  • Smeer de crème mooi uit over de afgekoelde taartbodem
  • Optioneel: garneer de taart met rood fruit. Eet smakelijk!
Trefwoord koolhydraatarm, taart, tussendoortje