Beauty & Body

Ontdek de 6 grote voordelen van quercetine voor je gezondheid!

Waarom quercetine belangrijk is voor jouw gezondheid

Als je op zoek bent naar manieren om je gezondheid te verbeteren, dan heb je misschien wel eens gehoord van quercetine. Quercetine is een natuurlijke stof die voor komt in veel soorten groenten en fruit en die bekend staat om zijn positieve effecten op de gezondheid. In dit artikel lees je wat quercetine precies is, wat het in het lichaam doet en wat de voordelen ervan zijn.

 

Wat is quercetine?

Quercetine is een flavonoïde, een groep van natuurlijke stoffen die voor komen in veel soorten groenten en fruit. Hierbij kun je denken aan: appels, bessen (zoals cranberries, bosbessen, aardbeien en frambozen), uien, citrusvruchten, boerenkool, spinazie, rode en groene kool, tomaten, dille, broccoli, rucola, sperziebonen, snijbonen, kikkererwten, linzen, peterselie, venkel, witte bonen, kappertjes, artisjokken en asperges.

Flavonoïden hebben verschillende functies in het lichaam, waaronder ontstekingsremmende eigenschappen. Quercetine is een van de meest voorkomende flavonoïden en wordt vaak gebruikt als voedingssupplement vanwege diverse gezondheidsvoordelen, bijvoorbeeld quercetine met vitamine C.

 

Wat zijn de 6 grootste voordelen van quercetine?

Quercetine heeft diverse voordelen voor het op peil houden van de gezondheid van jouw lichaam. Er zijn veel meer voordelen, maar hieronder vind je de 6 grootste voordelen, oftewel werking quercetine:

 

  1. Antioxidantwerking: quercetine kan schadelijke vrije radicalen neutraliseren en zo het lichaam beschermen tegen oxidatieve stress.

 

  1. Het heeft een ontstekingsremmende werking en kan helpen bij het verminderen en voorkomen van ontstekingen in het lichaam.

 

  1. Verbetering van de gezondheid van de bloedvaten: quercetine kan helpen bij het verbeteren van de gezondheid van de bloedvaten.

 

  1. Het kan helpen bij het verminderen van allergische reacties – zoals hooikoorts – door de afgifte van histamine te remmen.

 

  1. Quercetine kan jouw weerstand verhogen, waardoor jouw immuunsysteem beter in staat is om infecties te bestrijden.

 

  1. Het kan een positieve werking hebben op het op peil houden van de bloedsuikerspiegel.

 

Hoe krijg je dagelijks genoeg quercetine binnen?

Je kunt quercetine binnen krijgen door dagelijks gezond en gevarieerd te eten met onder andere groente en fruit. Bekijk nog eens het lijstje aan het begin van dit blogartikel. Eet dagelijks genoeg groente en fruit en maak bijvoorbeeld een gezonde smoothie. Daarnaast zijn er voedingssupplementen verkrijgbaar. Let er wel op dat deze voedingssupplementen van goede kwaliteit zijn.

 

Oftewel…,

Quercetine is een natuurlijke stof die voorkomt in veel soorten groenten en fruit en die bekend staat om zijn positieve effecten op de gezondheid. Quercetine heeft verschillende voordelen voor de gezondheid, waaronder een krachtige antioxidantwerking, ontstekingsremmende eigenschappen, verbetering van de gezondheid van de bloedvaten en vermindering van het risico op verschillende ziekten.

Gebruik je voedingssupplementen met quercetine? Hoewel quercetine over het algemeen als veilig wordt beschouwd, is het belangrijk om de aanbevolen dosering niet te overschrijden. Gebruik je medicijnen? Dan is het raadzaam om met je arts te bespreken of, en zo ja, hoeveel quercetine je dagelijks binnen mag krijgen. Ook als je zwanger bent of borstvoeding geeft is het aan te raden om dit te overleggen met je (huis)arts.

 

Dit is een gesponsord blogartikel. Voor meer info lees mijn disclaimer.