Pinteresttips & blogtips

Hoe zet je je privé Pinterest account om in een zakelijk Pinterest account?

Het omzetten naar een zakelijk Pinterest account biedt vele voordelen!

Heb je al een bestaand persoonlijk Pinterest account en wil je dit omzetten naar een zakelijk Pinterest account? Dit gaat heel eenvoudig. Gelukkig heeft Pinterest het simpel gehouden en kun je makkelijk je Pinterest omzetten naar een zakelijk account. Wel zul je een aantal dingen hiervoor moeten doen, maar dat heb ik overzichtelijk voor je op een rij gezet. Volg gewoon de onderstaande stappen.

 

Maar eerst: 2 redenen om je persoonlijke account om te zetten naar een zakelijk Pinterest account

Vaak zijn er twee redenen dat je dit wilt doen:

 1. Je wilt je bestaande Pinterest account gaan gebruiken voor je (bestaande of nieuwe) bedrijf en dan is een zakelijk Pinterest account interessanter
 2. Je wilt gaan verdienen aan je hobby (bijvoorbeeld aan je blog) en dan wil je alles professioneler aanpakken en van je persoonlijke Pinterest account een zakelijk account maken. Lees ook: 10 redenen waarom Pinterest een MUST is voor je blog.

 

Wat zijn de voordelen van een zakelijk Pinterest account t.o.v. een privé account?

 1. Je hebt de beschikking over heel veel statistieken, waardoor je je pins en Pinterest-strategie kunt verbeteren
 2. Je kunt jouw website claimen, waardoor je beter vindbaar en beter zichtbaar bent in bijvoorbeeld Google en op Pinterest
 3. Je kunt gaan adverteren, als je dat wilt
 4. Je kunt rich pins activeren, waarmee er meer informatie bij jouw pin komt te staan en dat is interessant voor de organische Google resultaten
 5. Bij elke pin staat je bedrijfsnaam en je profielfoto vermeld
 6. Je kunt op je zakelijke Pinterest account jouw bedrijfsnaam laten zien en jouw voor- en achternaam weglaten als je dat wilt. Daarmee maak je je account professioneler met een zakelijke uitstraling.

 

Ben je er klaar voor?

 

10 stappen om je persoonlijke Pinterest account om te zetten naar een zakelijk Pinterest account

 

omzetten van je prive pinterest account naar zakelijk pinterest account


 1. Log in op je persoonlijke Pinterest account
 2. Klik rechts bovenaan op je scherm op de drie stippen en er verschijnt een uitklapmenu. Klik vervolgens op ‘Upgraden naar een zakelijk account’
 3. Klik op upgraden
 4. Bevestig dat dit het juiste e-mailadres is dat je wilt gebruiken om je aan te melden voor je zakelijke account en klik op Doorgaan
 5. Vul je bedrijfsnaam in en kies een categorie die het beste bij jouw bedrijf past
 6. Vul je website in en klik op Volgende
 7. Klik op account aanmaken
 8. Klik rechtsboven op de 3 punten en klik op Instellingen wijzigen en vervolgens aan de linkerkant op ‘Profiel bewerken’. Vul hier ontbrekende gegevens in of pas bepaalde gegevens aan. Zorg er ook voor dat je een leuke profielfoto van jezelf hebt. Een logo van je bedrijf kan ook, maar is niet aan te raden, want veel mensen op Pinterest willen graag een gezicht zien! Scroll helemaal naar beneden om alle gegevens te zien de je kunt invullen of wijzigen.

  Tip!
  Gebruik in het vakje ‘Weergavenaam’ en het vakje ‘Over je profiel’ een aantrekkelijke tekst, waarin je je bedrijfsnaam en enkele interessante zoektermen zet die te maken hebben met jouw business. Met het toevoegen van zoektermen op deze plekken vergoot je de kans dat je gevonden wordt als mensen deze zoekwoorden intypen in Pinterest!

  In de afbeelding hieronder zie je hoe ik dat heb gedaan. In het vakje ‘Over je profiel’ kun je er eventueel ook nog een call-to -action bij zetten, bijvoorbeeld een link naar een training die je verkoopt of een interessante salespage. Je hebt maar beperkt de ruimte, dus het is even plussen en minnen met het zinnetje, maar uiteindelijk kom je vast wel tot een aantrekkelijk stukje tekst voor deze vakjes.


 

 

 1. Klik rechtsboven op de 3 punten en klik op Instellingen wijzigen en vervolgens aan de linkerkant op ‘Accountinstellingen’. Vul hier ontbrekende gegevens in of pas bepaalde gegevens aan. Scroll helemaal naar beneden om alle gegevens te zien de je kunt invullen of wijzigen.


 2. Claim vervolgens je website! Hoe je dat doet lees je hieronder!

 

Heel belangrijk: claim je website! Uitleg hoe je je website claimt op Pinterest

Het is belangrijk dat je je website claimt zodra je je privé Pinterest account hebt omgezet naar een zakelijk Pinterest account. Waarom? Je kunt dan interessante statistieken zien en daarnaast rank je met je pins hoger in Google. En nog een voordeel: je profielfoto en een link naar je Pinterest profiel komt in de pin te staan als iemand je pin vanaf je website pint (zie de afbeelding hieronder). Dat is een groot voordeel, want daarmee heb je weer een kans dat iemand je wil volgen op Pinterest!

  

7 stappen om je website te claimen:

 1. Open je zakelijke Pinterest account en klik rechts bovenaan je scherm op de drie punten en klik op ‘Instellingen wijzigen’
 2. Klik aan de linkerkant op ‘Claimen’. Je ziet nu dit scherm:

  je website claimen op pinterest


 3. Vul je website in en klik op de button ‘Claimen’
 4. Er verschijnt nu dit scherm:

  kies claimoptie pinterest zakelijk account


 5. Je kunt je website op 2 verschillende manieren verifiëren: door een HTML-tag op je website te plaatsen of door een HTML bestand te uploaden. Ik ga er even vanuit dat je een WordPress website hebt en dan raad ik je aan om te kiezen voor de optie ‘HTML-tag toevoegen’ en deze met de Yoast plugin te verifiëren. Dit gaat vrij makkelijk, vind ik. Klik dus op de eerste optie ‘HTML tag toevoegen’. Kopieer de code die verschijnt (laat dit niet aan iemand zien, want dat is jouw unieke code).Log vervolgens in op WordPress en zorg dat je de Yoast plugin hebt geïnstalleerd. Klik in WordPress aan de linkerkant op het Yoast-menu. Klik op Sociaal en vervolgens op Pinterest. Plak de HTML code in het veld en klik op Opslaan.

  zakelijk pinterest account verifieren met yoast plugin

 


 1. Ga terug naar je Pinterest account en klik op Voltooien. Door op ‘Voltooien’ of Verzenden’ te klikken wordt een bericht gestuurd naar Pinterest. Zij gaan alles checken en als het goed is ontvang je binnen 24 uur een bericht in je mailbox dat je website is geclaimd.

  insturen ter beoordeling verifieren claimen website pinterest


 2. Als je website is geclaimd en je keert weer terug naar het menu ‘Claimen’, dan krijg je min of meer het onderstaande scherm te zien. Zoals je ziet staat er een groen vinkje achter de website die je hebt geclaimd, in mijn geval veertigplusmus.nl. Je kunt ook je Social Mediakanalen claimen, zoals Instagram en Facebook. Doorloop dan de stappen die je te zien krijgt.


Je bent nu klaar met het omzetten van je privé Pinterest account naar je zakelijke account!

 

Bewaar deze pin voor later:

Hoe zet je je privé Pinterest account om in een zakelijk Pinterest account

 

Heb jij nog tips?

Hoe is het omzetten van je privé Pinterest account naar een zakelijk Pinterest account verlopen? Heb je nog tips of andere ideeën? Zet het gerust in een reactie hieronder!

7 gedachten over “Hoe zet je je privé Pinterest account om in een zakelijk Pinterest account?

 • Het lukt mij met deze beschrijving niet om mijn persoonlijk account om te zetten naar een zakelijk account. De drie puntjes staan er niet, wel een pijltje. Via accountinstellingen kan ik dan een account toevoegen maar niet het account omzetten. En dat laatste is wat ik wil. Kun je mij helpen?

 • Wanneer ik mijn account eventueel overzet… blijven al mijn pins en gegevens bewaard?
  Zou jammer zijn van die jaren sparen 🙂

  • Hoi Bibi,

   Dank je voor je berichtje en sorry voor mijn late reactie. In principe zouden al je pins bewaard moeten blijven als je je account omzet. Maar ik kan het niet 100% garanderen. Toch zetten veel mensen hun Pinterest account om en hoor je hier niet veel problemen over. Vraag het eventueel nog even na bij de helpdesk van Pinterest. Zij kunnen je vast verder helpen. Succes ermee! Groetjes, Muriel

 • Hi!

  Ik probeer dit te doen maar het is inmiddels veranderd zie ik: ik krijg nergens meer die 3 puntjes en de omzetten naar optie, Pinterest geeft aan dat ik een nieuw, zakelijk account onder het persoonlijk account kan hangen. Maar ik wil natuurlijk deze gewoon samenvoegen zodat alle persoonlijke pins op het zakelijke account staan. Ik heb ook geen twee accounts nodig. Heb jij dit al ontdekt dat het nu veranderd is? En tips wellicht?

  • Hoi Stephanie,
   Dank je voor je reactie. De puntjes zijn vervangen door een pijltje die naar beneden wijst. Dit vind je helemaal rechts bovenaan, naar het rondje met je logo/foto van jezelf. Als je op dat pijltje klikt, dan verschijnt er een uitklapmenu en daar kun je je instellingen wijzigen. Veel succes! Groetjes, Muriel

   • Hey, Hoe zet je het dan via dat pijltje om naar een zakelijk account? Ik zie alleen maar de optie “een gratis zakelijk account toevoegen” maar dan maak je idd een tweede gekoppelde zakelijk account aan en geen samengevoegde. Als ik op instellingen klik zie ik ook nergens een optie om je account zakelijk te maken.

  • Hoi Stephanie,
   Dank je wel voor je reactie. Inderdaad, Pinterest heeft de lay-out wat veranderd. Maar volgens mij kun je de instellingen nu veranderen door rechtsboven te klikken op het pijltje naar beneden en dan naar Accountinstellingen te gaan. Als je dan iets naar beneden scrollt, dan staat daar bijna onderaan de pagina het woord ‘Accountwijzigingen’ en daar kun je het volgens mij omzetten van een privé account naar een zakelijk account. Ik hoop dat ik je hiermee heb geholpen. Groetjes, Muriel

Reacties zijn gesloten.