Afvallen

7 súper leuke manieren om calorieën te verbranden zónder te sporten!

Probeer deze leuke manieren eens om calorieën te verbranden!

Calorieën verbranden met sporten is het meest effectief om af te vallen. Maar soms heb je daar gewoon helemaal geen zin in! Wéér je in je sportkleding hijsen, wéér naar de sportschool gaan, weer een uurtje zweten in je vrije tijd, terwijl je eigenlijk in je vrije uurtjes andere dingen wilt doen. Daarom 7 tips hoe je op een leukere manier calorieën kunt verbranden zonder te hoeven sporten.

 

#1. Ga lekker slapen!

Dit lijstje met 7 tips begint meteen goed: je kunt met slapen best veel calorieën verbranden! Met een uurtje slapen heb je al ongeveer 50 calorieën verbrand. Daarnaast is het doen van een middagdutje goed om te doen. Het verbetert je concentratievermogen, het geeft ontspanning als je gestrest bent en je bent na je slaapje productiever. Lees hier meer over: is een middagslaapje gek of goed om te doen?

 

#2. Uurtje winkelen

Hoe heerlijk is het dat je mag winkelen en daarmee dus ook calorieën verbrandt. Maar het is wáár: met 1 uur shoppen – en zeker als je ook nog wat tassen sjouwt – verbrand je ongeveer 100 calorieën. Dat komt door het slenteren door de winkels en sjouwen met tassen. Kijk wel uit dat je jezelf niet verwend met een ijsje, een frietje of een taartje tijdens het winkelen, want daarmee komen de kilo’s weer aan!

 

#3. Lekker los gaan op de dansvloer

Dansen is een hele effectieve manier om calorieën te verbranden. Salsadansen, stijldansen of gewoon lekker losgaan op de dansvloer in de discotheek of op een feestje, alles is goed! Met een uur flink dansen verlies je minstens 200 calorieën en vaak zelfs meer. Dus, voetjes van de vloer en dansen maar! En het maakt écht niet uit of je wel of niet kan dansen. Gewoon bewegen zoals jij wilt.

 

Volg je mij al op Facebook of Pinterest? Lijkt me leuk!

 

#4. Tuinieren

Vind je het heerlijk om met je handen in de aarde en tussen de planten te wroeten? Ik ben er dol op! Tuinieren is een leuke hobby die in populariteit groeit. Het is niet alleen goed voor de ontspanning, maar van een uur spitten, wroeten, harken, gras maaien en vegen verbrand je al gauw zeker 150 calorieën.

 

#5. Pak een sauna of neem een warm bad

Door een half uur in de sauna te zitten of in een warm bad te liggen ontspan je meer, slaap je vaak beter én verbrand je best wel veel calorieën. Je lichaam moet harder werken vanwege onder andere het zweten en daarmee verbrand je ongeveer 100 – 200 calorieën per half uur. Dus boek lekker je dagje sauna of verwen jezelf met een warm bad en voel je fitter en slanker!

 

#6. Rondje wandelen of fietsen

Wandelen wordt door veel gezondheidsinstanties gepromoot als ‘heel gezond’. En dat is het ook! Met wandelen maak je je hoofd leeg, snuif je gezonde lucht op, zorg je voor een betere conditie, doe je inspiratie op én verbrand je calorieën. Gemiddeld verbrand je 50-55 calorieën per kilometer. Als je een rondje wandelt van 4 kilometer dan zit je dus al aan de 200 calorieën die je verbrandt! Ook fietsen is écht een calorieën-vreter! Met een rondje fietsen in de natuur verbrand je minimaal 400 calorieën per uur. Dan moet je wel een lekker tempo fietsen van minimaal 20 kilometer per uur en dus niet zo langzaam fietsen dat je bijna omvalt van het bijna stilstaan.

 

#7. Lachen!

Je staat er misschien niet zo bij stil, maar lachen is echt fantastisch om calorieën te verbranden. Wanneer was de laatste keer dat jij zó gelachen hebt dat je letterlijk pijn in je buikspieren kreeg? Juist ja! Die momenten zijn perfect voor burning the calories! Van een uur lachen verbrand je tussen de 100 en 200 calorieën. Dus, zet die komische film op of word lekker melig met je vriendinnen. Jolig en lacherig worden van een glas wijn helpt dus niet, want de calorieën die je met lachen eraf krijgt, komen door de alcohol in de wijn er weer aan, dus dat is geen goede combi! 😉

 

2 BONUSTIPS OM LEKKER MEE AF TE VALLEN!

 

# BONUSTIP 1: Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (populair!)

Populair Koolhydraatarm 50 dagen programma waarbij je 7 weekmenu’s krijgt om mee af te vallen! Super veel vrouwen volgden dit ook!

Koolhydraatarm 50 dagen programma makkelijk afvallen

BEKIJK HET HIER >>

 

# BONUSTIP 2: Afvallen met de populaire Lazyfitgirl Transformatie cursus

Ken jij de populaire Lazyfitgirl Transformatie Cursus? Of het populaire receptenboek De Eetswitch dat een besteller is? Beiden zijn zeer gewild!

boek de eetswitch

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 

 

Bewaar deze pin voor later:

7 super leuke manieren om calorieen te verbranden zonder te sporten

 

Kleine waarschuwing: 
Veertigplus mus en de genoemde supermarkten/winkels/producenten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij de consumptie van de hierboven vermelde producten of de genoemde diensten. Check altijd de verpakking en/of laat je goed informeren voor gebruik!

 

Dit blogbericht bevat affiliate links. Voor meer informatie, lees mijn Disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *