Pinteresttips & blogtips

Handige tools die onmisbaar zijn voor bloggers!

Vraag jij je af welke tools handig zijn voor jou als blogger?

Als blogger, en zeker als je al een tijdje bezig bent, dan ontwikkel je zo je eigen manieren en krijg je een bepaalde voorkeur voor een aantal tools. En als we het hebben over (online marketing) tools: er zijn er héél veel die je kunt gebruiken! Zelfs zóveel, dat je vaak niet weet welke je moet kiezen. In mijn dagelijkse werk als blogger werk ik ‘slechts’ met 6 tools. Met deze 6 tools kom je echt al een heel eind als blogger. Daarom deel ik ze graag met je!

 

Gebruik ik dan geen andere tools?

Zeker wel, maar minder vaak. En om het voor jezelf overzichtelijk te maken is het handig met een aantal vaste hulpmiddelen te werken.

 

Aan te raden tools voor bloggers:

 

#1. Zoekwoordplanner van Google Adwords

Er zijn best wel wat tools om ideeën op te doen voor zoektermen en om zoektermen te onderzoeken. Bijvoorbeeld Ubersuggest. Maar degene die ik zelf veel gebruik is de zoekwoordplanner van Google Adwords. Velen kennen Google Adwords voor als je wilt gaan adverteren op Google. Ik gebruik Google Adwords alleen voor de zoekwoordplanner. Typ je daar bijvoorbeeld het woord ‘afvallen’ in, dan krijg je vaak vele tientallen of honderden ideeën wat er over het woord ‘afvallen’ wordt gezocht in Google. Ook staat er het zoekvolume bij, waaraan je kunt zien hoe populair een zoekterm is. Hiervan kun je een mooi schema maken en heel veel inspiratie opdoen voor toekomstige blogberichten.

>> naar de tool 

  

#2. Google Trends

Wil je een andere tool inzetten om ideeën op te doen voor hele actuele en populaire onderwerpen om over te bloggen? Dan is Google Trends ook een aanrader! Vul een zoekterm in en je krijgt niet alleen de populariteit te zien van die zoekterm, maar ook suggesties voor populaire gerelateerde onderwerpen.

>> naar de tool

 

#3. Google Analytics

En dan Google Analytics. Echt onmisbaar, vind ik. Gebruik je het niet, dan lijkt het op autorijden zonder stuur. Google Analytics kan jou als blogger veel inzichten geven in hoe je blogberichten scoren, wie je doelgroep is, wanneer zij actief zijn op je website, waar zij instappen en uitstappen op je website, hoe je website functioneert en nog heel veel meer informatie. Staat Google Analytics je tegen, omdat je niet weet wat je moet/kunt analyseren, volg dan bijvoorbeeld een online Google Analytics cursus.

>> naar de tool

 

#4. Canva

Wat een fantastische tool is Canva! Je kunt er bijvoorbeeld heel veel afbeeldingen, video’s, infographics, (omslagen voor) e-books, Social Media afbeeldingen en documenten mee maken. Er zijn veel stockfoto’s beschikbaar die je mag gebruiken en als je een betaald abonnement hebt, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Ik gebruik Canva voornamelijk voor het maken van afbeeldingen in mijn blogberichten én ik maak al mijn Pinterest pins in Canva. Via Pinterest komen namelijk maandelijks ongeveer 85.000 (!) mensen op mijn website en dus moeten de pins er helemaal top uit zien. Canva is gebruiksvriendelijk en ze bieden een gratis abonnement en twee betaalde abonnementen aan.

>> naar Canva 

 

#5. Later

De tool ‘Later’ gebruik ik nog niet eens zo heel lang, maar ik ben er super tevreden over. Het is een planningstool voor bijvoorbeeld je Instagram posts en Instagram stories, maar ook voor Facebookposts, Twitterberichten en Pinterest pins. Ik gebruik Later eigenlijk alleen voor Instagram en dat werkt heel fijn. Je kunt bijvoorbeeld in een preview zien hoe al je geplaatste en ingeplande berichten eruit zien, je kunt hashtags plaatsen in het 1e comment en ze geven je ideeën voor hashtags. Ook kun je je afbeeldingen bewerken en de tool geeft je suggesties wanneer de beste tijden zijn om te posten. De tool heeft een gratis abonnement en ook betaalde abonnementen.

>> naar Later

 

#6. Tailwind

En dan tenslotte Tailwind. Wat een uitvinding is deze tool! Het is een planningstool voor Instagram en voor Pinterest en vooral voor Pinterest vind ik het AMAZING! Als Pinterest een Social Media kanaal is die je inzet of gaat inzetten, dan neemt Tailwind veel werk voor je uit handen. Maar dat niet alleen: door Tailwind is mijn webverkeer énorm gestegen! Wil je weten hoe? En wil je weten wat Tailwind voor jou kan betekenen? Lees dan zeker even mijn blog: Wat is Tailwind en waarom is het de beste Pinterest tool ooit. Wil je Tailwind uitproberen? Ik mag je een maand gratis proefperiode geven

>> naar de gratis proefperiode van Tailwind

 

BONUSTIP ONLINE PINTEREST CURSUS:

Van mijn IJZERSTERKE Pinterest strategie heb ik een online cursus gemaakt, zodat jij het ook kunt gaan toepassen. Volg daarom mijn cursus ‘Waanzinnige Pinterest Strategie’ en trek óók maandelijks tienduizenden kwalitatief goede webbezoekers naar je blog, bedrijfswebsite of webshop >> meer info

 

online pinterest cursus waanzinnige pinterest strategie

 

Heb jij nog tips?

Zoals ik al zei, het bovenstaande is een greep uit de vele handige tools die je als blogger kunt gebruiken. Gebruik jij een tool die écht in dit rijtje thuishoort? Zet het gerust in een reactie hieronder!

 

Bewaar deze pin voor later:

Handige tools die onmisbaar zijn voor bloggers

 

Dit bericht bevat affiliate links. Voor meer informatie kun je mijn disclaimer lezen.