Pinteresttips & blogtips

Wat is Tailwind? En waarom is het de beste Pinterest tool ooit?

Tailwind laat mijn bezoekersaantallen explosief stijgen!

Tailwind is een Pinterest tool waarmee je heel veel bezoekers naar je blog of website kunt krijgen in veel minder tijd. Ik vind Tailwind echt een geweldige tool. Vanaf het moment dat ik het gebruik zijn mijn bezoekersaantallen op mijn website Veertigplus mus explosief gestegen! Ontdek hieronder waarom deze tool voor jou als blogger of ondernemer interessant is en waarom het een gemiste kans is als je er geen gebruik van maakt.

 

Met dit blogbericht neem ik je mee op mijn weg naar succes met Pinterest, zodat jij er ook succesvol mee kunt zijn voor jouw blog of bedrijf. Mijn blog Veertigplus mus is voor mij de inspiratiebron en proeftuin waar ik als blogger allerlei dingen test en meemaak. Bekijk mijn Pinteresttips en ontdek hoe ik mijn blog explosief laat groeien, bijvoorbeeld met de tool Tailwind. Ook deel ik regelmatig mijn Pinterest-struikelblokken, waardoor jij niet hoeft te struikelen met Pinterest en gewoon lekker kunt knallen!

 

Wat is Tailwind precies?

Tailwind is een tool om Pinterest voor jou als blogger of ondernemer veel beter te laten werken. En ik kan zeggen: waanzinnig veel beter! Het is een automatische planningstool, een verspreidingstool en statistiekentool in één.

Samen met Tailwind en jouw Pinterest strategie ben je in staat om de bezoekersaantallen naar jouw blog of website enorm te laten stijgen. Om je een idee te geven: in december 2019 werkte ik voor mijn blog Veertigplus mus nog niet met deze tool en ik heb eind december 2019 een abonnement genomen, nadat ik een gratis proefperiode van Tailwind had gehad. Binnen een week nadat ik ging werken met Tailwind zijn mijn bezoekersaantallen met honderden bezoekers per dag gestegen.

Zoals je hieronder in mijn Google Analytics statistieken kunt zien, had ik in december 2019 via Pinterest nog maar 136 Pinterest bezoekers die Veertigplus mus bezochten. Dus dat is maar 4 of 5 bezoekers via Pinterest per dag. En in de eerste twee weken van januari 2020 had ik al 8.520 bezoekers, dus dat is gemiddeld 655 bezoekers per dag die via Pinterest komen! En die aantallen stijgen elke dag!

 

 

5 functies van Tailwind die ik echt geweldig vind:

 

#Functie 1. Plan je pins in met de Tailwind scheduler

Je kunt met Tailwind heel handig jouw pins inplannen en automatisch laten verspreiden. Op het moment dat ik dit blogbericht schrijf en Tailwind nog maar kort heel actief gebruik, heb ik voor mijzelf besloten om via Tailwind 30 pins per dag te laten verspreiden. Dit is een combinatie van mijn eigen pins en pins van anderen die ik wil repinnen. Hieronder een afbeelding van de planning.

 

 

Misschien denk je nu: hoe verspreid ik in vredesnaam 30 pins per dag en waar haal ik de pins vandaan? Dat valt best wel mee. Om te beginnen kun je met Tailwind eenvoudig 1 pin automatisch op diverse borden laten pinnen, dus dat zijn dan meteen een aantal pins die je kunt inplannen. Daarnaast kun je je pin in Tailwind tribes plaatsen. Dit zijn groepsborden die alleen in Tailwind zichtbaar zijn. Daarin worden veel pins actief gerepinned. En om inspiratie op te doen voor het repinnen van andermans pins, kun je veel pins vinden in de Tailwind tribes. Ook kun je met de Tailwind extensie veel pins van anderen in jouw drafts zetten en vervolgens automatisch laten pinnen. Zo kom je makkelijk aan je 30 pins per dag.

 

Wil je Tailwind uitproberen? Ik mag je namens Tailwind een gratis proefperiode geven! Daarmee kun je inloggen in Tailwind en 100 pins gratis inplannen en ervaren wat deze tool voor jouw business kan betekenen. Klik op deze link! 

 

#Functie 2. Pins bewaren met de Tailwind extensie

Tailwind heeft een handige extensie die je aan je browser kunt toevoegen. Bezoek je bijvoorbeeld een website of een blog en zie je daar een afbeelding die je graag wilt pinnen? Met de Tailwind extensie kun je de pin bewaren en verspreiden, zelfs op meerdere borden of in diverse Tailwind tribes als je dat wilt. Ik gebruik deze functie heel veel. Hieronder een afbeelding hoe de Tailwind extensie eruitziet.

 

 

#Functie 3. Met Boardlists kun je met 1 druk op de knop je pins op veel borden pinnen

Boardlists is ook een functie die jou veel tijd bespaart én ervoor zorgt dat jouw pins op verschillende eigen borden en groepsborden gepind worden. Met boardlists maak je een lijst met een bepaald thema aan met borden die jij op de lijst toegevoegd wilt hebben. Stel, blogt veel over het onderwerp ‘afvallen’, dan kun je een boardlist maken met eigen borden en groepsborden die met het thema afvallen te maken hebben. Je hoeft bij de verspreiding van je pin maar met 1 druk op de knop deze themalijst aan te klikken in plaats van handmatig alle borden aan te vinken waar je de pin op gepind wilt hebben. Hieronder vind je een paar voorbeelden van Boardlists die ik heb aangemaakt, bijvoorbeeld met als naam ‘Mind’, ‘Stress en ontstressen’ en ‘Afvallen’:

 

 

#Functie 4. Tailwind tribes geven je pins een enorme boost!

Tailwind tribes hebben eigen groepsborden

Als je een beetje bekend bent met Pinterest, dan weet je dat je je kunt aanmelden voor Groepsborden. Op zich vind ik dat een goede zet van Pinterest en ik ben bij een aantal groepsborden aangesloten. Het nadeel vind ik dat je moeilijk kunt zien of je pins veel gerepinned worden, hoe populair de pin is en of de groep heel actief is en welke leden actief zijn. Met Tailwind tribes veel beter!

 

Tailwind tribes zijn hele actieve plekken

Een Tailwind tribe is eigenlijk hetzelfde als de groepsborden op Pinterest, alleen zijn Tailwind tribes alleen toegankelijk als je een Tailwind abonnement hebt. Het zijn vaak hele actieve plekken waar jouw pins gerepinned worden én waar je interessante pins van anderen kunt repinnen. Ik ben bij een aantal interessante tribes aangesloten en ik blijf steeds actief zoeken naar nieuwe tribes.

 

In een tribe kun je elkaar veel gerichter helpen dan op een gewoon groepsbord

Net als bij de Pinterest groepsborden kennen de Tailwind tribes ook regels, bijvoorbeeld 1 pin repinnen om 1 pin te mogen plaatsen en vaak mag je alleen verticale pins plaatsen. Maar het grote voordeel is dat je kunt zien welke leden er allemaal zijn aangesloten, hoe actief ze zijn, je kunt met de tribes-leden chatten en je kunt statistieken zien van welke tribes kwalitatief goed scoren. En ook, en dat is ook een fijn voordeel, je kunt zien welke pins populair zijn om te re-pinnen (dat zorgt weer voor een betere kwaliteit van jouw borden).

 

Je kunt ook je eigen tribe oprichten: heel interessant om te doen!

Wil je een eigen Tailwind tribe oprichten? Dat kan ook! Dan beheer je een eigen tribe en dat kan – als je het goed doet – heel veel boost geven aan jouw pins. Ik heb bijvoorbeeld zelf de tribe ‘Actieve Nederlandstalige bloggers’ opgericht en ik zie dat veel van mijn pins gerepinned worden door de tribesleden. Super fijn! Wil je deelnemen aan mijn tribe ‘Actieve Nederlandstalige bloggers’ en kijken of het wat voor je is? Ik mag je namens Tailwind een proefperiode geven. Dan kun je mijn tribe bekijken en sowieso ervaren of Tailwind wat voor jou is.

Ben je al aangesloten bij Tailwind en je wilt je aansluiten bij mijn tribe ‘Actieve Nederlandstalige bloggers’? Klik dan op deze link en dan vind je er meer informatie over en kun je je aansluiten.

 

#Functie 5. Tailwind statistieken waarmee je je Pinterest strategie kunt finetunen

Ik moet zeggen dat ik de statistieken van Tailwind echt super vind. Het geeft uitgebreide statistieken weer en gaat dieper in op de statistieken die Pinterest zelf geeft. Over welke statistieken heb je met Tailwind de beschikking:

 

 

Profile Performance: met gegevens over de aantallen volgers die je hebt, aantallen pins, repins en comments. Maar ook statistische gegevens over de viraliteit score, engagement score en engagement rate.

Board Insights: hierop kun je zien welke borden en groepsborden goed scoren, oftewel de kwaliteit van je borden.

Pin Inspector: geeft weer welke eigen pins en pins die je hebt gerepinned het beste scoren of het minste scoren. Echt heel handig voor je Pinterest strategie!

Website Insights: hierop vind je statistieken waarmee je ziet hoeveel pins vanaf jouw website zijn gerepinned.

Organic Activity: geeft nog meer cijfers en inzicht in je laatste geplaatste repins en welke trends er zijn die met jouw blog of bedrijf te maken hebben.

Referral Traffic: gaat dieper in op je Pinterest ROI in combinatie met je Google Analytics gegevens.

 

Is Tailwind wat voor jou?

Zoals je misschien wel in dit blogartikel hebt gemerkt, ben ik echt een fan van Tailwind. En waarom? Omdat ik met eigen ogen zie dat het werkt! Het is zo’n gave tool om mee te werken en om je Pinterest pins en bezoekersaantallen explosief te zien groeien. Maar ik wil je ook laten weten dat je er wekelijks of maandelijks tijd in moet stoppen, geduld moet hebben en dat deze tool niet gratis is. Oké, de proefperiode van Tailwind is wel gratis en als je het na een tijdje gratis proberen niks vindt, dan zit je daarna nergens aan vast. Maar wil je ermee blijven werken, dan zul je een abonnement moeten afsluiten.

Met de gratis proefperiode krijg je 100 pins gratis en wil je daarna een abonnement dan kost een dat 14,99 dollar per maand of als je in één keer per jaar betaalt, dan kom je uit op 9,99 dollar per maand. Het aanmelden en betalen van je abonnement gaat heel makkelijk, vind ik. In het basisabonnement kun je je bij 5 tribes aansluiten. Heb je de wens om van meer dan 5 tribes lid te worden, dan kun je de Tribes Max PowerUp toevoegen en betaal je per maand 9,99 dollar extra. Ik heb dat gedaan, omdat het mij meer kansen geeft om te groeien met Pinterest.

Wil je Tailwind gratis uitproberen? Je krijgt dan 100 gratis te plaatsen pins en als je daarna een betaald abonnement neemt, dan krijg ik een beetje korting op mijn abonnement. Daarmee help je mij ook en daar ben ik je dankbaar voor.

Ik wens je veel plezier met het wegwijs worden met Tailwind en wens je een enorme boost toe in je pins en bezoekersaantallen. Het kan écht, dat ondervind ik zelf ook!

 

Bewaar deze pin voor later:

Wat is tailwind en waarom is het de beste pinterest tool ooit

 

Dit bericht bevat affiliate links. Voor meer informatie kun je mijn disclaimer lezen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *