Lifestyle

Groeipapier: papier met zaadjes als leuk groen relatiegeschenk

Waarom groeipapier een idee is om te onthouden

Groeipapier, ken jij het al? Ik kende het niet. Daarom des te leuker om te weten dat het een duurzaam (relatie)geschenk is met tal van mogelijkheden. Je stopt het in de grond en na een tijdje komen onder andere de prachtigste bloemen tevoorschijn. Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Wil je weten hoe het werkt en hoe je een verpletterende indruk achterlaat bij klanten, medewerkers, vrienden, familie of relaties? Lees dan zeker even verder.

 

Wat is groeipapier?

Groeipapier wordt ook wel papier met zaadjes genoemd. Het bestaat uit 2 lagen papier met daartussen zaadjes van bloemen, zoals zomerbloemen, klaprozen, margriet en vergeet-mij-nietjes. En je kunt zelfs ook kiezen uit kruiden en groente, zoals tijm, basilicum, wortel en sla. Hoe leuk is dat!

Maar hoe werkt het dan precies? Stel, je geeft namens jouw bedrijf aan iemand een flyer dat gemaakt is van groeipapier. Dan kan deze persoon – na het lezen ervan – de flyer in de grond stoppen in bijvoorbeeld zijn of haar tuin. Of in een pot met aarde stoppen voor op het bureau of voor in het kantoor. Geregeld water geven en voilà: het papier composteert, de zaadjes gaan ontkiemen en na een paar dagen/weken staan er prachtige bloemen, kruiden of dus zelfs wortels of sla te shinen!

Het is verkrijgbaar in verschillende formaten papier, zoals A3, A4 en A5, verschillende papierdiktes en diverse vormen en je kunt groeipapier bedrukken met teksten, logo en afbeeldingen. Groeipapier onbedrukt is uiteraard ook verkrijgbaar.

 

Ideeën waarvoor je het kunt gebruiken

Waarvoor kun je groeipapier gebruiken, vraag je je misschien af? Voor heel veel leuke doeleinden en in heel veel vormen, zoals in de vorm van kaarten, enveloppen, tassen, flyers, boekenleggers, kalenders, onderzetters, festivalbandjes, memopapier en meer. Houd er wel rekening mee dat het meestal vanaf 25 stuks pas verkrijgbaar is!

 

Leuke ideeën waarvoor je het kunt gebruiken:

 

  1. Bedankkaartjes: stuur gepersonaliseerde bedankkaartjes op groeipapier naar klanten, leveranciers of medewerkers. Bijvoorbeeld, als jij en een klant een grote opdracht hebben afgerond of als je jouw teamleden wilt bedanken na een drukke periode op het werk. Of naar gasten die op jouw bruiloft zijn geweest. Ze kunnen het papier planten en genieten van de bloemen die eruit groeien als een bijzondere herinnering.
  2. Relatiegeschenken: geef een kalender, memoblok of boekenlegger van groeipapier als relatiegeschenk. Ontvangers kunnen het papier planten en de bloemen, kruiden of groente laten groeien, wat zorgt voor een duurzame en onvergetelijke ervaring. Ook kun je leuke kerst kaarten van groeipapier laten bedrukken en opsturen naar je relaties of vrienden/familie.
  3. Uitnodigingen voor een evenement: nodig gasten voor je (bedrijfs)evenement uit op een unieke wijze met groeipapier-uitnodigingen.
  4. Beursgeschenken: geef groeipapier met jouw bedrijfslogo als giveaway op beurzen en evenementen, bijvoorbeeld in de vorm van een memoblok of kalender. Het trekt de aandacht en creëert een blijvende indruk wanneer mensen het papier thuis planten en de bloemen zien groeien. Denk ook eens aan badges en visitekaartjes van groeipapier.
  5. Feestelijke zakelijke uitnodigingen: plan je een bedrijfsfeest of jubileum? Verstuur feestelijke uitnodigingen op groeipapier. Gasten kunnen na het event nog leuk nagenieten van de bloemen, kruiden of groente.
  6. Uitnodigingen voor je bruiloft, examenfeest, babyshower of grote verjaardagsfeest: stuur een uitnodiging in originele vorm met een uitnodiging van groeipapier! Zo genieten je gasten na afloop nog heel wat weken na.
  7. Personeelsgeschenken: geef je medewerkers een cadeau dat groeit en bloeit. Producten van groeipapier met een persoonlijke boodschap of het bedrijfslogo kunnen een geweldige manier zijn om waardering te tonen en een positieve werkomgeving te bevorderen.

 

groeipapier papier met zaadjes ideeen en tips

Enkele leuke ideeën voor groeipapier als (relatie)geschenk

 

Wat gaat jouw geschenk van groeipapier worden?

Ben je – net als ik – enthousiast geworden? Er zijn natuurlijk nog veel meer ideeën te bedenken, maar met de bovenstaande lijst heb je vast al leuke ideeën opgedaan. Je valt niet alleen op met jouw geschenk van groeipapier, maar je draagt ook nog een steentje bij aan het milieu. Papier wordt namelijk niet meer klakkeloos weggegooid, maar krijgt als het ware een tweede leven. Hoe mooi is dat! Vergeet daarom deze ideeën, gemaakt van groeipapier, niet. Jouw (zakelijke) event, feest, relatiegeschenk, bedankkaartje of product geef je daarmee een extra groene touch.