Lifestyle

Tips voor een geslaagde kerst met het gezin!

Maak van kerst een gezellig moment

24 december is het weer zover: kerstavond. Met daaropvolgend eerste en tweede kerstdag. Kerst is dé tijd van het jaar om gezellig met het gezin door te brengen. Er komt veel bij kijken: een kerstboom, kerstmuziek, kerstcadeaus en een hoop gezelligheid. Lees snel verder voor tips om deze kerst onvergetelijk te maken.

 

Pak uit met een kerstdorp

Wat is kerst zonder kerstdecoratie? We zetten allemaal massaal een kunstkerstboom op of we halen begin december een echte kerstboom. Vervolgens gaan er kerstballen, slingers en lampjes in om de boom op te leuken. Maar je kan nog veel meer uitpakken wat decoratie betreft. Zet een groots kerstdorp neer in de vensterbank of op het dressoir. Ze zijn te koop in allerlei soorten, maten en prijsklassen. Zo kan je huisjes kopen in de vorm van winkels bij jou in het dorp of in de stad. Denk aan de slager, een kapperszaak of oliebollenkraam. Maar ook typische kerst taferelen komen voorbij: het huis van de kerstman of een notenkrakerfabriek.

 

Zing uit volle borst mee met kerstklassiekers

De decoratie zal voor een groot deel voor de sfeer zorgen tijdens kerst, maar ook muziek helpt hierbij. Er zijn talloze playlists te vinden met de grootste kerst hits. Maar ook kerstklassiekers zoals Jingle Bells en White Christmas mogen hierbij niet ontbreken. Houden jullie niet zo van kerstmuziek? Maak dan een playlist met de favoriete muziek van een ieder uit het gezin. Door dit elk jaar tijdens kerst op te zetten wordt dit een echte kersttraditie van jullie als gezin. Als je deze nummers dan op andere momenten hoort denk je terug aan de fijne momenten samen.

 

Feestelijke cadeaus onder de kerstboom

Uiteraard mogen kerstcadeaus niet ontbreken op kerstavond of eerste kerstdag. Spreek met zijn alle af hoe je dit aanpakt, zodat iedereen cadeaus koopt in dezelfde orde. Misschien hebben jullie als gezin al Sinterklaas gevierd met stapels cadeaus en willen jullie het met kerst rustig aandoen. Of wellicht zijn de kinderen al wat ouder en slaan jullie Sinterklaas juist over om met kerst goed uit te pakken. Pak de cadeautjes feestelijk in en koop speciaal kerstinpakpapier. Leg de kerstcadeaus onder de kerstboom neer of stop ze in een kerstsok. Hang deze op aan de open haard of op een andere plek. De Christmas stocking is een echte Amerikaanse traditie die is komen overwaaien.

 

Geniet van elkaar en vergeet je zorgen

Tot slot is het fijn om tijdens het samenzijn met kerst even al je zorgen te vergeten. Leg je mobiel weg en geniet van elkaar zonder afgeleid te worden door dagelijks bezigheden. Het dagelijks leven is al druk genoeg, grijp dit moment dan ook aan om weer even op te laden. Doe wat liefs voor een ander, maar vergeet vooral jezelf niet. Stuur kerstkaarten met een kerstwens naar ouderen of andere mensen die het zwaar hebben. Zorgt het maken van het kerstdiner alleen maar voor meer stress? Zet dan een gourmetstel op tafel of vraag of iedereen in het gezin een bijdrage wil leveren aan het eten. Zo kan iedereen voor een gang zorgen, zodat jij ook een gezellige en relaxte kerst tegemoet gaat!