Kwaaltjes

26 lichamelijke klachten die Candida veroorzaakt en dit kun je eraan doen!

Candida Albicans is een schimmel die je goed in de gaten moet houden

Jaren geleden hoorde ik voor het eerst van Candida Albicans, afgekort Candida. Dit is een schimmel die iedereen – jij dus ook – in het lichaam heeft. Nu is daar op zich niets vreemds aan. Sterker nog, Candida is één van de 500 schimmels die zich in je lichaam bevinden.

Maar waarom wordt deze schimmel dan genoemd als veroorzaker van diverse lichamelijke klachten? Omdat het namelijk geen lieverdje is, vooral als het de overhand heeft gekregen in je lichaam. Heeft Candida de kans gekregen om een Candida-infectie te worden, dan kan het maar liefst 26 lichamelijke klachten veroorzaken. Het kan er zelfs voor zorgen dat afvallen veel moeilijker gaat. Iets waar je misschien nooit aan hebt gedacht.

Hieronder lees je daarom in simpele taal wat Candida is, hoe het een infectie kan worden in je lichaam en wat je eraan kunt doen om deze lastpak weer onder controle te krijgen. Het is zeker niet bedoeld om je bang te maken. Het is juist bedoeld om ervoor te zorgen dat er een belletje bij je gaat rinkelen als je al een tijd niet van bepaalde klachten af komt. En nog belangrijker: het is bedoeld om te voorkomen dat Candida ook jouw lichaam ziek maakt en dat het daarvoor dus de kans niet krijgt.

 

Hoe Candida je immuunsysteem verzwakt

Candida is aldus één van de 500 schimmels die zich in je lichaam bevindt. Net als dat je ook vele bacteriën, parasieten en virussen in je lichaam hebt. Als je een gezond lichaam hebt en gezond leeft, dan leven de schimmels, bacteriën, parasieten en virussen als het ware hand-in-hand samen. Normaal gesproken zouden zij dan geen problemen moeten geven.

Je leest het vast wel vaker: gezonde voeding en een gezonde lifestyle dragen bij aan een gezond lichaam. En bij Candida is dat extra belangrijk. Candida smult namelijk van een lichaam dat ongezond en verzwakt is. Bijvoorbeeld doordat het veel suiker, geraffineerde koolhydraten of andere ongezonde (voedings)middelen binnen krijgt. Maar ook stress, bepaalde medicijnen (zoals antibiotica of medicijnen tegen overgangsklachten), weinig bewegen en onvoldoende water drinken kunnen ervoor zorgen dat Candida gaat woekeren in je lichaam.

Het gevolg is dat jouw afweersysteem in je lichaam steeds meer wordt verzwakt en wordt onderdrukt, waardoor je lichaam minder (of helemaal niet) meer in staat is om hiertegen op te treden. Diverse lichamelijke klachten kunnen dan gaan ontstaan.

 

Wat maakt Candida extra gevaarlijk?

Wat ik ook niet wist en wat als een belangrijke boosdoener wordt gezien van Candida, is dat deze schimmel maar liefst 78 verschillende gifstoffen uitscheidt in je lichaam. Zoals hierboven geschreven is dat niet erg als Candida in een normale hoeveelheid in je lichaam aanwezig is. Maar als het dus is gaan woekeren en een infectie is geworden, dan worden extra grote hoeveelheden van deze 78 gifstoffen in je lijf uitgescheiden.

En 2 gifstoffen zijn echt niet fijn om in grote hoeveelheden in je lichaam te hebben. Ten eerste is dat de stof acetaldehyde, omdat deze stof kanker kan veroorzaken. Ten tweede is dat de stof gliotoxine, de stof die jouw immuunsysteem verzwakt, waardoor je afweersysteem wordt aangetast. Gezondheidsproblemen, zoals ziektes en lichamelijke klachten, kunnen dan makkelijker ontstaan.

 

Hoe kan het dat het zelfs het afvallen bemoeilijkt?

Candida is helaas in staat om jouw metabolisme (stofwisseling) sterk te vertragen. Hierdoor worden de voedingsstoffen die je via je voeding binnenkrijgt te traag omgezet in energie, waardoor afvallen moeilijker gaat. Als een traag metabolisme inderdaad door een Candida-infectie wordt veroorzaakt, dan is het belangrijk om dit eerst aan te pakken, zodat afvallen makkelijker gaat en je blijvend de kilo’s kwijtraakt. Uiteraard blijft het hebben van een gezonde levensstijl en het eten van gezonde voeding onmisbaar in dit geheel.

 

Wie zijn er extra gevoelig voor?

Iedereen kan te maken krijgen met een Candida-infectie. Niet alleen ik, maar jij dus ook of een dierbare om je heen. En uit het bovenstaande blijkt dat vooral bij een ongezonde leefstijl, ongezonde voeding en/of in tijden van stress, Candida ineens kan toeslaan. Maar ook als je diabetes hebt of te zwaarlijvig bent, dan kan het gaan woekeren in je lichaam, met alle gevolgen van dien. Daarnaast hebben mensen met ernstige ziektes, zoals kanker en aids, er vaak last van, maar ook kinderen en baby’s kunnen dit onder de leden hebben. Kortom, het is goed om je ervan bewust te zijn dat het altijd op enig moment ineens kan gaan woekeren in je lichaam.

 

Wat kun je eraan doen?

Heel belangrijk is de vraag: wat kun je eraan doen om het te voorkomen en wat kun je eraan doen als je een Candida-infectie hebt? Allereerst heb je al een grote stap hebt gezet door dit blogartikel te lezen. Hoe meer je erover weet, hoe beter je het kunt voorkomen en genezen.

Gelukkig zijn er daarnaast goede specialisten, artsen en onderzoekers die er onderzoek naar doen en de kennis erover delen. Eén van deze specialisten is metabolisme specialist Frank Suarez. In 1998 richtte hij NaturalSlim®️ op, een educatief centrum voor het bevorderen van een nieuwe gezonde levensstijl. Hij heeft onder andere de bestseller De Kracht van uw Metabolisme geschreven, waarvan wereldwijd inmiddels al meer dan 1.000.000 exemplaren zijn verkocht. Daarnaast heeft hij meer dan 60.000 mensen geholpen om gewicht te verliezen en hun diabetes onder controle te krijgen

Hij weet als geen ander hoe het is om zwaarlijvig te zijn en na het volgen van het ene na het andere afslankdieet afvallen constant mislukte. Dat zorgde ervoor dat hij ging onderzoeken welke rol een traag metabolisme speelt bij het mislukken van afvallen. Daarbij deed hij super veel kennis op over onder andere Candida Albicans en hoe een Candida infectie het afvallen bemoeilijkt en vele lichamelijke klachten kan veroorzaken.

Hierover heeft hij een zeer handig Candida e-boekje geschreven dat je GRATIS kunt downloaden. Hierin vind je ook een checklist met de 26 klachten die Candida kan veroorzaken. Super handig! Ik vind dit boekje echt een aanrader en ik vind het een mooi gebaar dat hij dit gratis aanbiedt, om de kennis over Candida te delen met zoveel mogelijk mensen. Download het gratis Candida e-boekje hier!

Daarnaast geeft hij aan dat kennis over Candida de 1e stap is om een Candida-infectie te voorkomen en/of te lijf te gaan. De 2e stap is een natuurlijke anti Candida kuur, zodat Candida ook op de langere termijn geen kans (meer) krijgt om te gaan overwoekeren in je lichaam. Daarbij is een gezonde levensstijl en gezonde voeding onmisbaar.

gratis ebook de candida schimmel bron van 26 lichamelijke klachten

Gratis Candida e-boekje

 

Kortom…,

Verlies Candida niet uit het oog. Weet dat je deze schimmel bij je draagt en dat het kan toeslaan als jouw lichaam tekenen van zwakte vertoont. Ik vind het fijn dat metabolisme specialist Frank Suarez mij als blogger bij Veertigplus mus heeft benaderd, omdat veel vrouwen niet weten dat Candida misschien wel de veroorzaker kan zijn van diverse lichamelijke klachten waar zij last van hebben.

Misschien loop jij ook rond met lichamelijk klachten waar je dolgraag van af wilt komen en waar Candida misschien wel de veroorzaker van zou kunnen zijn? Of wil afvallen maar niet lukken en zou je eindelijk willen weten hoe je wél de kilo’s blijvend kwijtraakt? Kijk dan zeker op de website van NaturalSlim. Hier vind je veel informatie en ook (afslank)programma’s, boeken, supplementen en andere producten. Blijf er niet mee rondlopen, want vaak ligt de oplossing dichter binnen handbereik dan je denkt. En vergeet vooral niet het gratis Candida e-boekje te downloaden.

 

Dit is een gesponsord blogartikel. Voor meer informatie lees mijn disclaimer.