Lifestyle

7 leukste cadeautips voor als iemand geslaagd is voor het examen!

Iemand die geslaagd is voor het examen verdient natuurlijk een cadeautje!

Wat is een leuk cadeau om te geven als iemand geslaagd is voor het examen? Daar zijn genoeg ideeën voor en het is dankbaar om te geven. Want, er is vaak hard geploeterd, gezweet en geknokt om het gewilde papiertje binnen te halen. Je zoon, dochter, kleinkind, kennis of ander familielid dat geslaagd is wil je dan natuurlijk extra verwennen! Zoek je inspiratie? Hieronder geef ik je met plezier 7 ideeën voor een examencadeau.

 

#1.  Geef een chocolade-cadeau

Waar je iemand altijd mee kunt verwennen die is geslaagd: chocolade! In winkels en webshops zijn er rondom examentijd heel veel soorten chocola te koop die in het teken staan van het examen. Wat ik zelf leuk vind is chocola met daarop een tekst, zoals: “Hoera, geslaagd!” Of personaliseer de chocola door op de verpakking of op de chocolade een persoonlijke tekst te (laten) plaatsen!

 

#2. Een aantal rijlessen

Heeft de geslaagde een leeftijd rondom de 18 jaar, dan staan rijlessen vaak op het verlanglijstje. Het geven van een aantal rijlessen is dan ook een gewild cadeau. Dit is natuurlijk een wat duurder cadeau, maar je maakt de ander er super blij mee.

 

#3. Dagje wellness

Wat dacht je van het geven van een wellness-cadeau? Met een dagje wellness kan de geslaagde zich lekker ontdoen van alle spanningen. Voeg daar bijvoorbeeld ook een massage aan toe of een behandeling bij de pedicure of manicure. Veel wellnesscentra bieden interessante arrangementen aan. Zeker weten dat dit cadeau met veel plezier wordt ontvangen.

 

#4. Geld om te shoppen

Shoppen is helemaal hot! Dus als jij een cadeaubon of geld geeft om te shoppen, dan maak je daar de ander helemaal blij mee. Vooral fysieke winkels als Zara, Primark en H&M zijn populair. Maar ook webshops waar kleding, gadgets en beautyartikelen worden verkocht zijn favoriet.

 

#5. Maak zelf een cadeau met een bepaald thema

Wat ook een leuk idee is, is om zelf een cadeau te maken aan de hand van een thema. Gaat de geslaagde bijvoorbeeld verder studeren? Koop dan allerlei kleine cadeautjes die met de studie te maken hebben en doe ze in een leuke mand of doos. Of heeft de geslaagde iets leuks, geks, bijzonders meegemaakt in de afgelopen jaren? Koop dan kleine cadeautjes die hiermee te maken hebben, schrijf er een leuke tekst bij en verpak het op een verrassende manier.

 

#6. Geef een sieraad

Wat ik zelf ook een leuk examencadeau vind, is een sieraad. Dit kun je zo goedkoop en zo duur maken als je zelf wilt en het is er voor jong en oud, voor jongens en meisjes en mannen en vrouwen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een horloge, armband, ketting, oorbellen of een ring. Een sieraad heeft vaak ook een symbolische waarde. Zo heb ik zelf na het slagen van mijn VWO examen – ruim 25 jaar geleden – van mijn ouders een armband gehad. Deze heb ik nu nog steeds en draag ik vaak met een warm gevoel.

 

#7. Vraag gewoon wat iemand als cadeau wil

Vaak hoef je het je helemaal niet zo moeilijk te maken om te bedenken wat je iemand als examencadeau moet geven. Meestal heeft degene die geslaagd is zelf al een wensenlijstje. Vraag daar gewoon naar en kijk of er een cadeautje tussen staat dat je leuk vindt om te geven. En het mooie is, is dat dit cadeau met groot plezier wordt ontvangen, want het is precies het cadeautje dat iemand graag wil hebben! De ander blij en jij blij.

 

Dit is een gesponsorde blogpost. Meer informatie lees je in mijn disclaimer.

Een gedachte over “7 leukste cadeautips voor als iemand geslaagd is voor het examen!

Reacties zijn gesloten.