3 dingen die je nooit moet doen als je makkelijk en snel wilt afvallen!

Makkelijk en snel afvallen lukt niet als je deze 3 fouten maakt!

Je hebt je voorgenomen om te gaan afvallen? Goed van je! Veel vrouwen willen graag 5 kilo, 10 kilo of meer kilo’s afslanken en als het even kan ook nog makkelijk en snel. Voordat je begint met afslanken is het goed om zelf uit te zoeken hoe je het gaat aanpakken en of je wel of geen speciaal dieet gaat volgen. Maar hoe je het ook doet, probeer in ieder geval de onderstaande 3 dingen nóóit te doen als je gaat afvallen!

 

#1. Denken dat je het niet kunt

Als je vooraf al denkt dat je het niet kunt, dan kun je er beter maar niet aan beginnen. Begin dus op een moment dat je zó gemotiveerd bent, dat je staat te trappelen om te beginnen met afvallen. Of start op een moment dat je zó zat bent van al die overtollige kilo’s, dat je geen andere optie ziet dan te gaan afvallen.

Hoe gemotiveerder je bent, hoe groter de kans dat het je gaat lukken om je doel met afvallen te bereiken. En dat geldt ook als je tijdens het afvallen even in een dipje zit! Als je genoeg kracht, energie en doorzettingsvermogen hebt, dan gaat het lukken om af te vallen. Geloof dus in jezelf dat je het kunt!

 

#2. Je volgt een te streng dieet

Waar afvallen vaak ook mis gaat, is dat het dieet dat je kiest te streng is. Dat hoeft niet persé bij een crashdieet te zijn, maar het kan ook zijn dat je gewoon te streng bent voor jezelf. Of te onrealistisch! Want, 5 kilo afvallen in 1 week is natuurlijk hartstikke fijn, maar daarvoor moet zo diep gaan, dat het de vraag is of je dat wel blijft volhouden.

Wat haalbaar is, is voor iedereen verschillend. Stel dus realistische doelen voor jezelf, zoals 1 of 2 kilo afvallen per week en dat gedurende een aantal weken. Als dat is gelukt, dan stel je weer je volgende doelen. Er zijn natuurlijk ook heel veel afslankschema’s en diëten. Hier zitten ook hele goede bij. Maar als je al meteen een onderbuikgevoel krijgt van een bepaald schema of dieet, omdat je op voorhand al weet dat het te streng is, pak dan een ander afslankschema of dieet erbij dat je goed kunt volhouden.

 

Lees ook: 10 tips en trucs om snel en makkelijk 5 kilo af te vallen!

 

#3. Te vroeg stoppen

Houd er rekening mee dat je tijdens het afvallen één of meerdere momenten hebt dat je denkt: “Ik stop ermee, ik kap ermee, ik ben het zat!” Vaak is dat als je al even bezig bent met afvallen. Bijvoorbeeld als je ineens minder afvalt dan de bedoeling is. Of het kan ook ontstaan als je gewoon even een zwak moment hebt tijdens het afvallen. Bijvoorbeeld als je een reclame van een chocoladereep op tv ziet en je – voor je het weet – naar de kast rent om ook je tanden in een chocoladereep te zetten. Of in een zak chips, of een zak snoep of een pak koekjes.

Mocht dat een keer gebeuren, laat je je dan niet ontmoedigen en voel je niet schuldig. Geniet er zelfs even van en ga dan weer met goede moed je afslankschema of dieet volgen. En ga zeker niet stoppen, want dat is zonde! Blijf gewoon doorgaan met afvallen totdat je je doel hebt bereikt. En dat je daar 1 week, 1 maand of 1 kwartaal langer over doet, dat is in principe geen probleem.

Heb je op een bepaald moment je gewenste resultaat bereikt? Wees trots, houd je nieuwe gewicht in stand en zoek een manier om gezond en met minder kilo’s je slanke leven in te stappen.