Afvallen

3 dingen die je nooit moet doen als je makkelijk en snel wilt afvallen!

Makkelijk en snel afvallen lukt niet als je deze 3 fouten maakt!

Je hebt je voorgenomen om te gaan afvallen? Goed van je! Veel vrouwen willen graag 5 kilo, 10 kilo of meer kilo’s afslanken en als het even kan ook nog makkelijk en snel. Voordat je begint met afslanken is het goed om zelf uit te zoeken hoe je het gaat aanpakken en of je wel of geen speciaal dieet gaat volgen. Maar hoe je het ook doet, probeer in ieder geval de onderstaande 3 dingen nóóit te doen als je gaat afvallen!

 

#1. Denken dat je het niet kunt

Als je vooraf al denkt dat je het niet kunt, dan kun je er beter maar niet aan beginnen. Begin dus op een moment dat je zó gemotiveerd bent, dat je staat te trappelen om te beginnen met afvallen. Of start op een moment dat je zó zat bent van al die overtollige kilo’s, dat je geen andere optie ziet dan te gaan afvallen.

Hoe gemotiveerder je bent, hoe groter de kans dat het je gaat lukken om je doel met afvallen te bereiken. En dat geldt ook als je tijdens het afvallen even in een dipje zit! Als je genoeg kracht, energie en doorzettingsvermogen hebt, dan gaat het lukken om af te vallen. Geloof dus in jezelf dat je het kunt!

 

#2. Je volgt een te streng dieet

Waar afvallen vaak ook mis gaat, is dat het dieet dat je kiest te streng is. Dat hoeft niet persé bij een crashdieet te zijn, maar het kan ook zijn dat je gewoon te streng bent voor jezelf. Of te onrealistisch! Want, 5 kilo afvallen in 1 week is natuurlijk hartstikke fijn, maar daarvoor moet je zó diep gaan, dat het de vraag is of je dat wel blijft volhouden en het goed is voor je lichaam.

Wat haalbaar is, is voor iedereen verschillend. Stel dus realistische doelen voor jezelf. Als dat is gelukt, dan stel je weer je volgende doelen. Er zijn natuurlijk ook heel veel afslankschema’s en diëten. Hier zitten ook hele goede bij. Maar als je al meteen een onderbuikgevoel krijgt van een bepaald schema of dieet, omdat je op voorhand al weet dat het te streng is, pak dan een ander afslankschema of dieet erbij dat je goed kunt volhouden.

 

Lees ook: 10 tips en trucs om snel en makkelijk 5 kilo af te vallen!

 

#3. Te vroeg stoppen

Houd er rekening mee dat je tijdens het afvallen één of meerdere momenten hebt dat je denkt: “Ik stop ermee, ik kap ermee, ik ben het zat!” Vaak is dat als je al even bezig bent met afvallen. Bijvoorbeeld als je ineens minder afvalt dan de bedoeling is. Of het kan ook ontstaan als je gewoon even een zwak moment hebt tijdens het afvallen. Bijvoorbeeld als je een reclame van een chocoladereep op tv ziet en je – voor je het weet – naar de kast rent om ook je tanden in een chocoladereep te zetten. Of in een zak chips, of een zak snoep of een pak koekjes.

Mocht dat een keer gebeuren, laat je je dan niet ontmoedigen en voel je niet schuldig. Geniet er zelfs even van en ga dan weer met goede moed je afslankschema of dieet volgen. En ga zeker niet stoppen, want dat is zonde! Blijf gewoon doorgaan met afvallen totdat je je doel hebt bereikt. En dat je daar 1 week, 1 maand of 1 kwartaal langer over doet, dat is in principe geen probleem.

Heb je op een bepaald moment je gewenste resultaat bereikt? Wees trots, houd je nieuwe gewicht in stand en zoek een manier om gezond en met minder kilo’s je slanke leven in te stappen.

 

5 BONUSTIPS DIE IK VOOR JE HEB EN DIE JE HELPEN OM MAKKELIJKER EN SNELLER AF TE VALLEN!

Hele fijne boeken die je helpen met afvallen! Bekijk ze hieronder:

# BONUSTIP 1: Boek ‘De Eetswitch, afvallen zónder dieet’ (bestseller!)

Met het zeer populaire boek De Eetswitch, afvallen zonder dieet leer je hoe je blijvend kunt afvallen zonder te diëten! Het boek bestaat uit 75 super gezonde recepten, maar ook krijg je de handige Lazyfitgirl richtlijnen voor in de supermarkt en extra tips en trics rondom afvallen. Wil je nog een stapje verder en meer begeleiding met afvallen? Bekijk dan ook de Lazyfitgirl Transformatiecursus die door veel vrouwen met succes al is gevolgd!

boek de eetswitch

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 

# BONUSTIP 2: Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (populair!)

Met het Koolhydraatarm 50 dagen programma krijg je 7 weekmenu’s waarmee je goed kunt afvallen! Bijna 100.000 vrouwen volgden dit ook!

Koolhydraatarm 50 dagen programma makkelijk afvallen

BEKIJK HET HIER >>

 

# BONUSTIP 3: Boek de Gelukkige Eter (super interessant boek!)

In het suoer interessante boek De Gelukkige Eter ontdek je hoe je jouw oerbrein kunt aanzetten tot gezond eten. Een must voor iedereen die gezond wil leven!

de gelukkige eter carola van bemmelen

BEKIJK HET HIER >>

 

# BONUSTIP 4: Boek ‘In 8 weken slank’ (bestseller!)

In dit super leuke boek In 8 weken slank leer je in 8 weken om goed en blijvend af te vallen. Boordevol gezonde recepten, handige weekmenu’s én slimme tips! Dit boek van de Foodsisters is super gewild en daarom een echte bestseller!

# BONUSTIP 5: Boek Het Energieke Vrouwen Voedingskompas (ruim 60.000 x verkocht!)

Dit boek Het Energieke Vrouwen Voedingskompas is al ruim 60.000 keer verkocht! Ik ben er fan van! Boordevol informatie en slimme tips over je hormonen, afvallen en hoe je zo lang mogelijk vitaal en gezond blijft.

boek energieke vrouwen voedings kompas

Dit blogartikel bevat affiliate links. Voor meer info zie mijn disclaimer.