Lifestyle

3 redenen waarom schilderen op nummer een populaire hobby is!

Schilderen op nummer is leuk voor kinderen én volwassenen

Heb jij al eens van Schilderen op Nummer gehoord? Dit wordt ook Nummer Schilderen en Paint by Number genoemd en is razend populair! Zowel kinderen als volwassenen kunnen zich helemaal uitleven met schilderen en de prachtigste creaties maken. Maar waarom is schilderen op nummer voor velen een favoriete hobby en waarom zou het ook iets voor jou kunnen zijn? De 3 verrassende redenen vertel ik je hieronder!

 

Maar eerst, wat is schilderen op nummer eigenlijk?

Het is super simpel en daarom super leuk: je koopt een kant-en-klaar pakket met daarin een voorgedrukt canvas waarop een afbeelding staat die jij hebt uitgekozen. Op dit canvas staan vakjes en in deze vakjes staan nummers die precies aangeven met welke kleur jij het vakje mag gaan inkleuren met verf.

Alle vakjes verf je één voor één met de kleur die in het vakje staat aangegeven, totdat je schilderij klaar is. En ik weet zeker dat je trots bent met het eindresultaat, want met schilderen op nummer maak je de mooiste creaties, waarvan je waarschijnlijk nooit had gedacht dat je het kon creëren.

Het kant-en-klare pakket bestaat naast het voorgedrukte canvas ook vaak uit alle benodigde verf die in kleine potjes wordt geleverd, kwasten en een voorbeeld van het eindresultaat van het schilderij. En bij sommige pakketten is er zelfs ook een mooie lijst inbegrepen.

 

schilderen op nummer paint by number

 

3 redenen waarom schilderen op nummer een populaire hobby is

 

#1. Het stimuleert je creativiteit, ook als je jezelf niet creatief vindt!

Dacht je dat alleen kinderen deze hobby oppakken? Schilderen op nummer voor volwassenen is minstens even populair! En het leuke is, het maakt niet uit of je goed bent in schilderen of niet. Veel mensen durven niet te beginnen met schilderen, omdat zij denken dat ze het niet kunnen of dat zij niet creatief genoeg zijn. Zij lopen weleens een hobbywinkel binnen, maar lopen er dan net zo hard weer uit. Dat is reuze jammer.

Gelukkig word je met schilderen op nummer juist enthousiast gemaakt over schilderen. Dit is voor velen dan ook een eerste aanzet geweest om door te gaan met schilderen. Je creatieve brein wordt gestimuleerd en dat geeft je meer zelfvertrouwen. En een gezonde dosis zelfvertrouwen is weer goed voor je mentale en fysieke gezondheid én voor het creëren van nog meer schilderijen!

 

#2. Het vermindert je stress!

Dat velen schilderen als hobby oppakken om te ontspannen en te ontstressen is al bekend. En dit geldt zeker ook voor schilderen op nummer: je ontspant omdat je je alleen focust op het schilderen en dit werkt voor velen therapeutisch. Je vergeet even je zorgen, je duikt tijdelijk weg uit de drukte van alledag en je stimuleert je brein om creatief bezig te zijn. Kinderen en volwassen vinden dit heel plezierig.

 

#3. Het verbetert je concentratie en je fijne motoriek

Met schilderen op nummer word je gestimuleerd en gemotiveerd om je fijne motoriek te ontwikkelen. De vakjes op het voorgedrukte canvas zijn namelijk vrij klein en dat daagt je hand-oog coördinatie uit om goed samen te werken. Daarnaast heeft het ook een goed effect op je concentratievermogen. Je schildert namelijk volgens een patroon en dat vraagt van je hersenen om zich daarop te focussen. Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen hebben hier zeker baat bij.

 

Kortom…

Ben je nog niet zo bekend met de rustgevende en creatieve hobby ‘schilderen op nummer’, probeer het dan eens uit. En wie weet steek jij met je enthousiasme je kinderen of partner aan om ook deze hobby op te pakken. Of andersom: jouw kinderen of partner zijn al razend enthousiast over deze hobby en kunnen nu eindelijk jou overhalen om een penseel ter hand te nemen en lekker de vakjes in te kleuren met verf. Laat het creëren maar beginnen!

 

Dit is een gesponsorde blogpost. Meer informatie lees je in mijn disclaimer.