Lifestyle

25 leuke dingen om te doen in en om je huis!

Zit je (onverwacht) veel thuis?

Je zit veel thuis? Bijvoorbeeld vanwege ziekte, maar ook vanwege iets leuks, namelijk omdat je vakantie hebt? Dan is het best fijn als je een boel ideeën op kunt snuiven om je thuis te vermaken. En als je de onderstaande lijst bekijkt, dan zijn er eigenlijk héél veel leuke dingen die je in en om je huis kunt doen! Wat kies jij?


25 leuke dingen om te doen als je (verplicht) thuis moet blijven:

#1. Films kijken

Misschien heb je nog oude DVD’s thuis liggen of zelfs oude videobanden die je kunt bekijken. Maar ben je door deze voorraad heen, dan zijn er ook andere opties! Neem bijvoorbeeld een abonnement op Netflix. En wil je nog gauw even een leuke DVD inslaan, dan vind je hier veel leuke films en series in de outlet!


#2. Thuis sporten

Thuis sporten gaat prima! Gelukkig zijn er veel gratis apps voor een gratis workout thuis.  Er zijn ook fijne YouTube-kanalen met workouts waar je je lekker in het zweet kunt werken.


#3. Lezen

Misschien heb je nog een stapeltje boeken liggen die je graag wilt lezen. Dan heb je daar nu lekker de tijd voor. En ben je door je voorraad heen óf als je meer een liefhebber bent van e-books en luisterboeken, dan zijn er volop mogelijkheden. Bij bijvoorbeeld Kobo Plus kun je een 30 dagen gratis proefabonnement uitproberen voor ontzettend veel e-books en luisterboeken.

Zelf ben ik dol op het lezen van tijdschriften. Bij bijvoorbeeld Readly kun je via hun app gewoon online lekker door super veel tijdschriften bladeren. Bij Readly kun je het eerst goedkoop uitproberen en daarna een abonnement nemen. Dat kun je ook doen bij Blendle, ook een app waar je online tijdschriften kunt lezen, en daar hebben ze zelfs een gratis Blendle proefperiode van 30 dagen.


#4. Opruimen

Je kunt ook je huis ’s lekker onder handen nemen. Ruim je kledingkast uit en richt het opnieuw in. Breng oude kleding naar de Kringloopwinkel (als je weer het huis uit kunt) of verkoop het via Marktplaats of Vinted. Loop al je kasten in huis door en gooi lege verpakkingen weg, zoek stapeltjes spullen uit en doe het in mappen of dozen en stof de boel lekker af. Neem ook je keuken onder handen. Maak bijvoorbeeld je koelkast schoon en ruim je keukenkastjes op. Geef alles een lekker sopje en je keuken blinkt weer als nieuw.


#5. Tijd nemen voor elkaar

Vind je dat je de laatste tijd te weinig tijd hebt kunnen besteden aan je partner of aan je kinderen? Neem daar dan nu de tijd voor. Verwen je partner (bijvoorbeeld met een fijne vrijpartij 😊), ga knutselen met je kinderen, praat die ene irritatie met je partner of kinderen uit, maak plannen voor de komende vakantie, want er zijn genoeg leuke dingen om te doen op vakantie. Kortom, er is vast wel iets wat je kunt bedenken wat je in en om het huis kunt doen of wat je tijdens een komende vakantie kunt ondernemen, samen met je partner en/of je kinderen.


#6. Spelletjes doen

Ben je dol op gezelschapsspelletjes? Vaak heb je daar in drukke tijden weinig of geen tijd voor. Terwijl het zo ontzettend gezellig en ontspannen kan zijn. Haal alle gezelschapsspellen tevoorschijn of koop online een aantal nieuwe spellen en plan een gezellige spelletjesmiddag met je partner en/of je kinderen.


#7. Koken of bakken

Veel mensen zijn gek op koken, maar met drukke agenda’s hebben velen er gewoon de tijd niet voor. Dus grijp deze kans om uitgebreid te koken. Haal je favoriete recepten erbij uit vele leuke kookboeken of kijk bijvoorbeeld in de vele recepten op de website van Albert Heijn Allerhande of op de website van Smulweb. Kun je de deur niet uit om je ingrediënten te kopen, bestel ze dan op diverse websites (zie punt 11) of vraag een kennis of buurvrouw om het voor je te halen.


#8. Lekker crea Bea bezig zijn

Heb je je hobby lange tijd niet kunnen oppakken? Of zou je veel meer tijd aan je hobby willen besteden? Creatief bezig zijn is niet alleen een leuk tijdverdrijf, het werkt ook goed op je geest! Lekker alle zorgen even loslaten en je focussen op iets creatiefs is heel gezond. Dus pak alle spullen bij elkaar of sla online nog wat hobbyspullen in en laat het thuis bezorgen en ga lekker aan de slag!


#9. Online cursus volgen

Heb je nu meer tijd om een online cursus te volgen, maar je weet eigenlijk niet zo goed waar je dat kunt vinden? Ik ben zelf helemaal fan van Soofos.nl! Daar kun je kiezen uit honderden super leuke online cursussen. Je kunt er zelfs ook gratis cursussen volgen! Categorieën zijn: Design, Fotografie, Gezondheid & Bewegen, ICT & Software, Marketing, Muziek, Ontspanning, Persoonlijke Ontwikkeling, Programmeren en zakelijk. Zo vind je daar bijvoorbeeld een aantal van mijn cursussen, waaronder de online cursus Zelf natuurlijke verzorgingsproducten voor je gezicht maken.


#10. Uitslapen

Je hebt er nu lekker meer de tijd voor: uitslapen! Rust extra uit als je drukke dagen hebt gehad. Of heb je een periode slecht geslapen? Lees dan mijn blog met 7 simpele tips om beter te slapen.


#11. Vanuit je luie stoel je boodschappen laten bezorgen

Als je tijdelijk je huis niet uit kunt om boodschappen te halen, of je hebt er gewoon geen zin in, laat het dan bezorgen! En maak er een extra leuk iets van door bijvoorbeeld eerst een paar lekkere recepten uit te zoeken (zie punt 7) wat je de komende tijd wilt maken en vervolgens de producten vanuit je luie stoel bestellen en laten bezorgen. Klik hier voor de bezorgdiensten van je favoriete supermarkt:


#12. Ga je huis anders inrichten

Irriteer je je al een tijdje aan de inrichting van je huis, je woonkamer of je slaapkamer? Ga lekker aan de slag met het verschuiven van je meubels, het verplaatsen van accessoires en het toevoegen of weghalen van spullen. Of verwen jezelf met nieuwe meubels, zoals design meubels, landelijke meubels of wat dacht je van tweedehands meubels? Zoek je inspiratie? Op Pinterest vind je heel veel tips en ideeën voor de inrichting en styling van je huis.


#13. Ga mensen bellen die je al heel lang niet gesproken hebt

Natuurlijk is een whatsappje of ander berichtje prima om in contact te staan met je dierbaren. Maar, ga je vrienden, vriendinnen, familie of (oud) collega’s ’s die je al een hele tijd niet gesproken hebt gewoon eens uitgebreid bellen. Vaak krijg je daar veel energie van en maak je misschien weer leuke afspraken met ze voor op de korte termijn.


#14. Extra de tijd geven aan je huisdier(en)

Huisdieren zijn fantastische maatjes waarmee je heel wat uren kunt doorbrengen. Aai je hond, kat, konijn of andere viervoeter uitgebreid. Misschien zijn ze wel in om wat kunstjes te leren? Maak uitgebreid hun hok of slaapplaats schoon, richt hun slaapplek opnieuw in of verwen je huisdier met leuke nieuwe spullen en speeltjes.


#15. Start je eigen blog of online business

Doe wat ik ook heb gedaan: start je eigen blog! Als je het leuk vindt om te schrijven en je zit boordevol ideeën over artikelen die je wilt schrijven, start dan je eigen blog. Je kunt klein beginnen of het meteen groots aanpakken (zoals ik heb gedaan).

Met groots aanpakken bedoel ik dat je bijvoorbeeld 3-5 blogartikelen per week plaatst, actief bent op Social Mediakanalen, je grote groepen mensen aantrekt en zelfs adverteert, bijvoorbeeld op Facebook. Maar ook als je al een tijd rondloopt met ideeën om een online cursus te ontwikkelen, dan heb je er nu genoeg tijd voor om hiermee te starten.

Zoek je een interessante Pinterest cursus om veel webbezoekers naar je blog of online business te trekken? Bekijk dan de Online Cursus Waanzinnige Pinterest Strategie!


#16. Start met mediteren, yoga, pilates of mindfulness

Ga lekker mediteren of aan yoga doen. Hiermee kun je super lekker ontspannen, je hoofd leegmaken en volop energie opdoen! Of volg een cursus mindfulness, zodat je leert leert om positiever in het leven te staan en om veel meer te leven in het hier en nu.


#17. Je administratie bijwerken

Misschien niet het leukste klusje uit dit lijstje, maar je krijgt er wél een heerlijk gevoel van als je dit klusje hebt gedaan! Zet daarom een lekker muziekje op, pak de doos met bonnetjes en papieren erbij en stop alles netjes gesorteerd in mappen. Betaal je achterstallige rekeningen, werk je administratie bij en geniet van het voldane gevoel als je deze klus hebt afgerond.


#18. Geef aandacht aan mensen die eenzaam zijn

Er zijn helaas veel mensen die eenzaam zijn. Maar, je kunt ze op allerlei manieren aandacht geven vanuit je eigen huis. Enkele ideeën:

  • Ken je iemand die eenzaam is, maar je kunt de persoon niet bezoeken? Bel deze persoon dan om de zoveel dagen. Wees een luisterend oor, zeg lieve woorden en maak de persoon aan het lachen
  • Stuur een kaartje, bijvoorbeeld via Greetz. Je kunt eenvoudig online een kaartje versturen en je doet er een eenzaam iemand veel plezier mee.
  • Stuur een bloemetje via DeBloemist.nl.

#19. Spit je kledingkast door en maak nieuwe combinaties

Heb je veel kleren die je maar af en toe draagt? Bedenk dan van welke kledingstukken je leuke nieuwe combinaties kunt maken! Maak er een persoonlijke modeshow van. Maak er foto’s van, zodat je de combinaties niet vergeet. De volgende keer dat je voor de kast staat en je weet niet wat je aan moet trekken hoef jij je foto’s er maar bij te halen en een leuke combinatie te kiezen.


Volg je mij al op Facebook of Pinterest? Lijkt me leuk! Zie ik je daar?


#20. Nadenken over je toekomst

Stilte en weinig hoeven te doen, het zijn factoren die je allemaal kunt gebruiken om rustig na te denken over je toekomst. Ideeën en plannen waar je misschien in drukke tijden niet de tijd neemt om daar rustig over te denken, uit te werken en dingen uit te zoeken. Neem een vel papier en schrijf je dromen, doelen, wensen en ideeën voor de toekomst op en werk ze uit. Misschien dat het verwezenlijken ervan dichter bij komt dan je vooraf had gehoopt.


#21. Tuinieren

Kriebelen je groene vingers en sta je te trappelen om lekker met je handen in de aarde te wroeten? Zeker doen! Tuinieren is goed voor lichaam en geest en je bent lekker buiten. Heb je geen tuin, maar een terras of balkon? Maak het onkruidvrij en maak het weer gezellig met leuke spullen en plantjes. Is tuinieren niet je grootste hobby, motiveer jezelf om het toch wel te doen. Je bent fysiek lekker bezig, je bent buiten en als je tuin weer op orde is, dan heb je daar het hele jaar plezier van. Kom je tuinspullen tekort of wil je nieuwe tuinspullen kopen? Bijvoorbeeld Praxis bezorgt tuinspullen bij je thuis en Bol.com biedt ook onwijs veel tuinspullen aan die je makkelijk thuis kunt laten bezorgen.


#22. Klussen in huis

Net als met tuinieren kun je natuurlijk ook je tijd thuis besteden aan wat klusjes in huis! Een muur die je altijd al een ander kleurtje wilde geven. De wastafel die lekt, het schilderij dat nog opgehangen moet worden, de dakgoten die ontstopt moeten worden en ga zo maar door. Kleine of grote klussen, daar heb je nu lekker de tijd voor.


#23. Loop je (vakantie)foto’s door

Oude (vakantie)herinneringen ophalen kan goed zijn voor je geest. Loop je vakantiefoto’s op je telefoon door. Of blader door oude fotoboeken als je die nog hebt. Dwaal heerlijk met je gedachten naar de fijne vakanties die je de afgelopen jaren hebt gehad of de leuke dingen die je hebt gedaan. Of maak een fotoboek (zie het idee hieronder)!


#24. Maak een fotoboek

Heb jij nog heel veel oude foto’s liggen? Plak alles lekker creatief in een fotoboek. Of was je al een tijd van plan om een online fotoboek te maken van de vele foto’s die je met je digitale camera of je mobieltje hebt gemaakt? Daar heb je nu heerlijk de tijd voor! Digitale fotoboeken kun je simpel maken op bijvoorbeeld Albelli, maar ook Cewe biedt dit aan, evenals Kruidvat of natuurlijk de Hema. Vaak vind je op deze websites interessante aanbiedingen. Is je boek af, dan kun je het makkelijk thuis laten bezorgen.


#25. Geef jezelf een heerlijke beauty-oppepper

Gun jezelf een beauty-oppepper thuis. Neem een uitgebreid bad of uitgebreide douche, verwijder overtollige beharing, geef je haar een haarmasker, smeer jezelf in met bodylotion, neem een gezichtsmasker, epileer je wenkbrauwen, knip en lak je nagels van je handen en voeten, föhn je haar leuk in model, probeer eens wat nieuwe make-up technieken uit. Kortom: laat je lijf weer stralen!


Heb jij nog tips?

Misschien heb jij nog ideeën die je in en om het huis kan doen als je een tijdje aan huis gebonden bent? Zet het gerust in een reactie hieronder. Hoe meer ideeën, hoe beter, want daar helpen wel elkaar mee.


Bewaar deze pin voor later:

25 leuke dingen om te doen in en om je huis voor als je veel thuis zit


Deze blogpost bevat affiliate links

Een gedachte over “25 leuke dingen om te doen in en om je huis!

  • Leuke tips!!
    Ik koop of bestel wel liever bij plaatselijke winkels i.p.v. bij BOL 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *