Lifestyle

10 klassieke spelletjes voor een gezellige familie avond

Spelletjesavond met de familie zorgt voor onvergetelijke momenten

Een spelletjesavond met de familie is een geweldige manier om quality time door te brengen en plezier te hebben met elkaar. Vaak schieten zulke avonden er bij in door de drukke agenda’s. Des te leuker is het daarom om regelmatig een spelletjesavond te organiseren. In dit blogartikel krijg je 10 tips voor klassieke spelletjes die perfect zijn voor een gezellige familieavond. Van Bingo tot Triviant, er is voor ieder wat wils.

 

Waarom een spelletjesavond met familie gezellig is

Een spelletjesavond met de familie is niet alleen leuk, maar het brengt ook de familie samen en creëert herinneringen die voor altijd bijblijven. Kinderen zijn er vaak dol op en herinneren het als leuke momenten in hun kindertijd. Je kunt natuurlijk een spelletjesavond organiseren met online spelletjes. Maar, klassieke spellen – zoals bordspellen – geven je avond een extra touch.

 

10 klassieke spelletjes voor een gezellige familieavond:

 

Tip 1 – Bingo

Een leuk en eenvoudig spel dat door spelers van alle leeftijden gespeeld kan worden. Iedere speler krijgt een kaart met verschillende getallen erop en de spelleider roept willekeurige getallen. Spelers moeten de getallen op hun kaart afstrepen wanneer ze worden omgeroepen. Degene die als eerste alle getallen op zijn of haar kaart heeft afgestreept, wint. Wil je bingo niet thuis, maar ergens bij jou in de buurt spelen om er even helemaal uit te zijn? Er zijn diverse locaties waar je bingo in jouw buurt kunt spelen.

 

Tip 2 – Triviant

Een populair spel waarbij spelers vragen moeten beantwoorden in verschillende categorieën, zoals geschiedenis, sport, aardrijkskunde en entertainment. De speler die als eerste de meeste vragen correct beantwoordt, wint het spel.

 

Tip 3 – Stratego

Dit is een bordspel waarbij spelers proberen de vlag van de tegenstander te veroveren. Elke speler heeft verschillende stukken met verschillende rangen en het doel is om de tegenstander te slim af te zijn en de vlag te veroveren, terwijl je je eigen stukken beschermt.

 

Tip 4 – Kolonisten van Catan

Een bekend bordspel waarbij spelers grondstoffen verzamelen en gebruiken om dorpen en steden te bouwen, wegen aan te leggen en handel te drijven. Het doel is om de meeste punten te scoren door middel van het bouwen van nederzettingen en steden, het verkrijgen van speciale kaarten en het hebben van grondstoffen.

 

Tip 5 – Wie is het?

Een echt klassiek spel waarbij spelers door middel van slimme vragen proberen te raden welk personage hun tegenstander heeft gekozen. Door middel van ja/nee-vragen moeten ze erachter komen wie hun tegenstander heeft gekozen.

 

Tip 6 – Rummikub

Dit is één van mijn favoriete spellen. Het is een leuk en eenvoudig te leren spel, waarbij spelers slimme combinaties van cijfers met hun steentjes maken om te winnen. De eerste speler die als eerste al zijn steentjes kwijt is, wint.

 

Tip 7 – Yahtzee

Een dobbelspel waarbij spelers proberen bepaalde combinaties te maken met hun worpen, zoals een full house, een straat of yahtzee (vijf dezelfde dobbelstenen). De speler met de hoogste score aan het einde van het spel wint.

 

Tip 8 – Pictionary

Een super leuk teken- en raadspel waarbij spelers om de beurt een woord krijgen dat ze moeten tekenen, terwijl de andere spelers proberen te raden wat het woord is. Het doel is om zo snel mogelijk het woord te raden. De speler die als eerste het juiste woord raadt, krijgt een punt. Het team met de meeste punten aan het einde van het spel wint.

 

Tip 9 – Scrabble

Een bordspel waarbij spelers woorden vormen met steentjes die letters bevatten. Elke letter heeft een puntenwaarde en spelers proberen woorden te vormen die zoveel mogelijk punten opleveren. Het doel is om de hoogste score te behalen en zo het spel te winnen.

 

Tip 10 – 30 seconds

Een hilarisch spel waarbij teams tegen elkaar strijden om zoveel mogelijk woorden te raden binnen 30 seconden. Een speler trekt een kaart met daarop vijf woorden die hij of zij moet uitleggen aan zijn teamgenoten zonder het woord zelf te noemen. Het team moet binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de vijf woorden raden.

 

Bonustip: het strategische bordspel Risk

Met Risk kun je vaak uren en uren bezig zijn. Het is een strategisch bordspel waarbij spelers proberen de wereld te veroveren door hun legers te verplaatsen en territoria te veroveren. Het doel per speler staat op een getrokken kaartje en de eerste die het doel haalt, heeft gewonnen.

 

Kortom…,

Er zijn nog zoveel andere klassieke spelletjes te bedenken, zoals, schaken, dammen, kaartspellen, Twister, Monopoly en andere bordspellen. De keuze is reuze. Hoe dan ook, een spelletjesavond met de familie is een geweldige manier om plezier te hebben met elkaar.

En je leert elkaar ook goed kennen! De één is meestal nog fanatieker dan de ander en dat maakt het vaak hilarisch. Met de bovenstaande klassieke spellen zul je zeker een avond vol plezier en gezelligheid beleven. Dus pak de spellen erbij, zet wat lekkere snacks, zoals koolhydraatarme snacks, op tafel en geniet van een geweldige avond met de familie!

 

Dit is een gesponsord blogartikel. Voor meer info lees mijn disclaimer.