Huis & tuin

Zo kies je het beste dressoir voor jou!

3 tips voor het kopen van het beste dressoir!

Dressoirs zijn er in alle soorten en maten. Het is een lage kast die je tegen de muur plaatst in bijvoorbeeld je slaapkamer, kinderkamer, woonkamer of hal. Maar waar moet je nu op letten als je een dressoir gaat kopen? Dit meubelstuk kan namelijk best sfeerbepalend zijn in je huis. Om de beste keuze te maken, vind je daarom hier 3 handige tips.


#1. Denk goed na over het materiaal van de dressoir

Er valt veel te kiezen als het om het materiaal en uitstraling van een dressoir gaat. Veel gebruikte materialen zijn metaal, spaanplaat, glas, kunststof, diverse soorten hout – zoals mangohout, teakhout, eikenhout en notenhout. En waar veel mensen tegenwoordig voor kiezen is gerecycled hout.

Daarnaast heb je veel stijlen van een dressoir. Zo heb je een industrieel dressoir die vaak een ruwe en stoere uitstraling heeft met hout en metaal. Of je hebt moderne dressoirs die een strakke look en feel hebben, in een matte of glans uitvoering. Of wat dacht je van een kunststof dressoir dat bijvoorbeeld met kinderen goed tegen een stootje kan. Hoe dan ook: laat je inspireren door de verschillende materialen en kies het materiaal dat het beste bij je interieur en bij de functie van je dressoir past.


#2. Wees je bewust van de functie die je dressoir krijgt

Waar ga je het dressoir voor gebruiken? Is het voor de woonkamer om je tv op te zetten? Gaat het dienen als opbergruimte in bijvoorbeeld je slaapkamer? Of wordt het een sierstuk in je hal of krijgt het dressoir een hele andere functie? De functie is bepalend voor hoe je dressoir eruit moet zien. Wil je er veel in opbergen, dan is een dressoir met veel lades en kastjes ideaal. Of als je het gaat gebruiken om er iets op te zetten, zoals een tv, dan kun je ook kiezen voor open vakken met enkele lades of kastjes erin. Kortom, denk goed na over de functie van je dressoir en kies dan vervolgens het juiste model.


#3. Zorg dat het interieur in huis matcht met het dressoir (en andersom)

Hoe ziet je interieur eruit? Modern, Scandinavisch, industrieel, landelijk, klassiek, retro of van alles wat? Belangrijk is dat je dressoir matcht met je interieur. Een meubelstuk dat niet past binnen je interieur, daar kun je je aan gaan storen. Dat is zonde van de investering, zeker als jouw dressoir een belangrijk onderdeel gaat vormen in de ruimte waar het komt te staan. Maar het kan ook zijn dat je het helemaal niet belangrijk vindt dat het matcht met je interieur, bijvoorbeeld als het enkel dient als extra opbergruimte. Weeg dit dus goed tegen elkaar af voordat je een dressoir gaat aanschaffen.


Bonustip!

Nog een laatste tip voor het kopen van een dressoir: meet goed op hoe groot je dressoir moet zijn. Een veel te grote dressoir in een kleine ruimte is niet handig. Het is niet de eerste keer dat iemand een dressoir koopt en bij het plaatsen ervan schrikt van de enorme grootte. Probeer dat dus te voorkomen. En andersom, als je dressoir een eyecatcher moet worden in een ruimte, dan is het jammer als het te klein is en het helemaal niet opvalt. Meet daarom in de ruimte waar je dressoir komt te staan eerst de maten op, voordat je het gaat kopen.


Heb jij nog tips?

Welke tips heb jij nog als het om het kopen van een dressoir gaat? Of heb je een handige onderhoudstip? Zet je tips gerust in een reactie hieronder!


Bewaar deze pin voor later:

het beste dressoir voor jou


Dit is een gesponsorde blogpost. Meer informatie lees je in mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *