Lifestyle

Zo combineer je kleuren in een outfit: creëer de perfecte match!

Kleuren in je outfit combineren is best makkelijk om te doen

Ben je het zat om altijd maar dezelfde kleuren te dragen in je outfit? Dan ben je niet de enige! Veel vrouwen vinden het lastig om kledingstukken met verschillende kleuren te combineren. Toch is het best eenvoudig. In dit blogartikel krijg je vijf praktische tips om kleuren in je outfit te combineren en zo een stijlvolle look te creëren.

 

Tip 1: Kies een kleurenpalet

Een kleurenpalet is een set met kleuren die goed bij elkaar passen. Je kunt in diverse kledingwinkels en online shops leuke inspiratie opdoen en bekijken welke kleuren van de diverse outfits jij bij elkaar vindt passen. Kijk bijvoorbeeld bij Luisa Cerano online en stel jouw outfit – of meerdere outfits – samen.

Door te kiezen voor een kleurenpalet, maak je het combineren van kledingstukken met verschillende kleuren een stuk makkelijker. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van kleurenpaletten en bijpassende outfits:

 

Kleurenpalet 1 – Pastelkleuren

Een kleurenpalet van pastelkleuren bestaat uit zachte, lichte tinten. Denk hierbij aan lichtroze, babyblauw, mintgroen en lila. Een outfit passend bij dit kleurenpalet zou kunnen bestaan uit een lichtroze blouse, een witte broek en een mintgroene jas.

 

Kleurenpalet 2 – Aardetinten

Een kleurenpalet van aardetinten bestaat uit warme, natuurlijke kleuren zoals bruin, beige, terracotta en olijfgroen. Een outfit passend bij dit kleurenpalet zou kunnen bestaan uit een beige trui, een bruine broek of rok, en een olijfgroene jas.

 

Kleurenpalet 3 – Felle kleuren

Een kleurenpalet van felle kleuren bestaat uit opvallende, uitgesproken kleuren zoals rood, geel, blauw en groen. Een outfit passend bij dit kleurenpalet zou kunnen bestaan uit een blauwe blouse, een gele broek en een groene jas.

Er zijn nog veel meer kleurenpaletten te bedenken. Een kleurenpalet kun je overal om je heen vinden. Denk bijvoorbeeld aan de natuur, zoals de kleuren van bloemen of de herfstbladeren. Op het internet zijn ook veel websites te vinden die kleurenpaletten aanbieden. Hier kun je kiezen uit verschillende kleurenpaletten die al zijn samengesteld, of je kunt zelf een palet maken door kleuren te selecteren die goed bij elkaar passen.

Door inspiratie op te doen in jouw omgeving en online, kun je het perfecte kleurenpalet vinden voor jouw outfit. En heb je eenmaal jouw kleurenpalet samengesteld? Dan kun je daarna je kledingstukken kopen, zoals luxe kleding bij LUTZ.

 

Tip 2: Combineer kleuren met dezelfde ondertoon

Kleuren hebben vaak een warme of koele ondertoon. Door kleuren met dezelfde ondertoon te combineren, creëer je een harmonieus geheel. Zo kun je bijvoorbeeld een warme bordeauxrode trui combineren met een broek in een vergelijkbare warme tint, zoals donkerbruin of mosgroen. Op die manier ontstaat er een mooie samenhang tussen de verschillende kleuren.

 

Tip 3: Ga voor contrast

Contrasterende kleuren zijn kleuren die tegenover elkaar staan in de kleurencirkel. Door contrasterende kleuren te combineren, creëer je een spannende look. Zo kun je bijvoorbeeld een donkerblauwe broek combineren met een gele top, of een groene trui met een roze rok. Durf te experimenteren en ontdek welke combinaties jou het beste staan.

 

Tip 4: Speel met accessoires

Accessoires kunnen een outfit helemaal afmaken én zorgen voor een mooie kleurcombinatie. Kies bijvoorbeeld voor een sjaal in een contrasterende kleur, of draag oorbellen in een kleur die terugkomt in je outfit. Zo voeg je op een subtiele manier extra kleur toe aan je look.

 

Tip 5: Let op de context

Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met de context waarin je je bevindt. Zo zijn felle kleuren misschien minder gepast op een formele werkdag dan op een casual dagje uit. Let dus goed op de gelegenheid en pas je kleuren daarop aan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een donkerblauwe broek met een witte blouse voor een formele setting, en een groene trui met een spijkerbroek voor een meer casual dag setting. Of misschien juist niet en wil je juist opvallen! Dat kan natuurlijk ook.

 

Experimenteer en kijk welke kleuren jou het beste staan

Het combineren van kleuren in een outfit kan soms lastig lijken, maar met deze 5 tips wordt het een stuk makkelijker. Kies een kleurenpalet, combineer kleuren met dezelfde ondertoon, ga voor contrast, speel met accessoires en let op de context. Op die manier kun je elke dag weer een stijlvolle look creëren die bij jou past. Experimenteer erop los en ontdek welke kleuren jou het beste staan!

 

Dit is een gesponsorde blogpost. Meer informatie lees je in mijn disclaimer.