Beauty & Body

Welke soort bikini en badpak past het beste bij jouw figuur?

Verschillende vormen van een vrouwenlichaam

Wil je een bikini of badpak kopen en vraag je je af wat past bij de vorm van jouw lichaam? Wat vrouwenlichamen betreft zijn er verschillende vormen te onderscheiden. En bij elke vorm is er een aantal soorten bikini’s of badpakken die daar perfect bij past. Bijvoorbeeld van het merk LASCANA kun je kiezen wat je wilt. Natuurlijk moet je lekker dragen waar je je goed in voelt. Maar ben je nieuwsgierig naar welke soort bikini en badpak het beste past bij jouw figuur? Bekijk dan de onderstaande tips! Niets is verplicht, het zijn gewoon leuke tips, adviezen en suggesties. Jouw lichaam is mooi en uniek, dus laat het shinen in een bikini of badpak die jij mooi vindt.

 

#1. Zandloperfiguur

Een zandloperfiguur kenmerkt zich door een smalle taille, iets vollere borsten en heupen en schouders die mooi in verhouding zijn. Als je dit figuur hebt, dan kun je eigenlijk alles wel dragen. Er zijn vele soorten bikini’s, zoals van LASCANA. Denk aan beugelbikini’s die jouw borsten fijn ondersteunen en vormgeven. Of bustierbikini’s die deze ondersteuning aan je borsten ook geven.

Of wat dacht je van triangelbikini’s, waarbij je de driehoekige bikinitop vaak met behulp van touwtjes gemakkelijk kunt vastmaken en verstellen. Je kunt kiezen voor felle kleuren, gemixte kleuren of rustige kleuren. En breng jouw heupen nog mooier tot uiting met een slip met wat smallere zijkanten. Een badpak zou je natuurlijk ook kunnen dragen, bijvoorbeeld met een diepe V-hals. Dat kan dit lichaam prima hebben.

triangel bikini

Triangel bikini

 

#2. Peerfiguur

Een peerfiguur kenmerkt zich door een smal bovenlichaam en een breed onderlichaam. Heb je dit lichaam, dan heb je vaak mooie, vollere billen en bredere heupen die met bepaalde bikini’s en badpakken heel mooi tot hun recht komen.

Als bikini zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een bandeau bikini. Deze bikini heeft vaak een wat bredere top (strapless of met bandjes), waardoor het accent meer komt te liggen op jouw bovenlichaam. Kies je dan voor een lekkere felle kleur van de top, dan accentueer je jouw bovenlichaam nog meer. Vaak kiezen vrouwen met een peerfiguur een bikinislip die wat hoger valt, omdat daarmee de buik en billen bedekt kunnen worden.

Ook zijn badpakken vaak de gewenste badmode voor vrouwen met dit figuur. Dus als je je goed voelt in een badpak, dan is dat natuurlijk ook een goede keuze.

badpak

Badpak

 

#3. Appelfiguur

Is je bovenlichaam wat voller met smallere heupen en benen, dan heb je een appelfiguur. Jouw mooie lichaam kun je nog meer laten shinen door het accent te leggen op jouw onderlichaam. Kies bijvoorbeeld voor een high waist bikini slip waarmee je jouw heupen en het onderste gedeelte van je buik kunt bedekken, als je dat wilt. De high waist bikini slip is een hoog model dat tot aan je taille komt.

Wil je liever nog wat meer van jouw lichaam bedekken, omdat je je daar zekerder bij voelt? Dan kun je ook gaan voor een badpak of een tankini. Een tankini is een tweedelig badpak, bestaande uit een slip en een tanktop. Een tanktop is een mouwloos shirt dat bijvoorbeeld tijdens het sporten veel wordt gedragen, maar tegenwoordig wordt deze soort top dus ook in badstof gemaakt en gebruikt voor de tankini. De naam tankini is een samenvoeging van tanktop en bikini.

De top komt meestal tot je bikini slip en daarmee wordt je buik bedekt. Je hebt tankini’s die lekker los vallen om bijvoorbeeld bepaalde lichaamsdelen te verdoezelen of je hebt wat strakkere tankini’s, net wat je zelf prettig vindt.

tankini

Tankini

 

#4. V-figuur

Als je een V-figuur hebt, dan heb je een breder bovenlichaam en mooie smalle heupen en slanke benen. Jouw smalle heupen en slanke benen mogen gezien worden, dus accentueer dat met een bikini slip die opvalt! Hierbij kun je denken aan franjes en touwtjes die ervoor zorgen dat jouw heupen breder lijken. Heb je vollere borsten, dan kun je dit goed ondersteunen met een beugelbikini of een haltertop. En iets wat ik ook niet wist, is dat bij een V-figuur een bikinitop met brede bandjes jouw bovenlichaam smaller doet lijken. Handige tip!

bikini met brede bandjes

Bikini met brede bandjes

 

#5. Recht figuur

Bij een recht figuur is kenmerkend dat jouw schouders en heupen smal zijn en in een rechte lijn vrijwel recht boven elkaar staan. Jouw mooie lichaam kun je extra accentueren door jouw borsten iets voller te laten lijken met bijvoorbeeld een push up bikini van LASCANA. Een bikini met haltertop kan bijvoorbeeld ook jouw borsten extra vormgeven. Gebruik lekkere felle kleuren, opvallende prints of ruches om accenten aan je lichaam aan te brengen. Je kunt het hebben! Natuurlijk kun je ook in een badpak rondlopen, als je dat wilt. Kies daarbij ook voor opvallende kleuren en prints.

halter bikini

Bikini met haltertop

 

Accentueer jouw lichaam waar jij dat wilt

Het leuke van kleding en dus ook van badkleding is, vind ik, dat je bepaalde lichaamsdelen kunt accentueren. Wil je jouw borsten laten opvallen? Dan is een felgekleurde bikini top bijvoorbeeld handig. Of mogen jouw heupen wat breder lijken, dan kan dat met een bikinislip met tierelantijntjes eraan. Maar andersom ook, als jij graag wat lichaamsdelen wilt bedekken, dan is een badpak of een tankini een uitkomst. Een belangrijk hierbij is: koop vooral je badkleding niet te groot en niet te klein. Het moet goed en comfortabel zitten, zodat jij je er prettig in voelt.

 

Kortom…,

Veel vrouwen zien het zandloperfiguur of rechte lichaam als het ultieme vrouwenlichaam. Maar ja, je bent geboren in het lichaam waarin je bent geboren, dus deze lichaamsvormen zijn niet voor iedereen weggelegd. Dat hoeft ook niet en wees niet getreurd, want ook met andere lichaamsvormen ben je mooi zoals je bent. En zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is er voor elk lichaamsfiguur een passende bikini of badpak. Dus, trek je bikini of badpak aan, ga lekker zwemmen, ga genieten van de zon, de zee en het strand, je dierbaren en geniet vooral van het MOMENT!