Beauty & Body

Welke jurk past het beste bij jouw figuur?

Voor elk figuur is er een type jurk

Een mooie jurk kan ervoor zorgen dat je je zelfverzekerd en vrouwelijk voelt. Maar welke jurk past nu eigenlijk het beste bij jouw figuur? In dit blogartikel krijg je diverse tips, zodat je de perfecte jurk kunt vinden die jouw figuur op de juiste manier accentueert. En ook waarin je je happy voelt!

 

Een jurk voor elke gelegenheid

Je kunt het zo gek niet verzinnen: voor elke gelegenheid is er een jurk te vinden. Zoek je een feestelijke jurk voor een verjaardag, bruiloft, feest of voor de feestdagen? Bijvoorbeeld bij YAYA Fashion kun je jouw hart ophalen. Of zoek je een jurkje voor op je werk of gewoon om lekker in je vrije tijd te dragen? Ook voor die gelegenheden kun je het hele jaar door bij veel modezaken een jurk kopen. De keuze is vaak reuze!

Zo zijn de YAYA jurkjes in vele soorten en maten verkrijgbaar en zij kenmerken zich door natuurlijke en fijne materialen en warme kleuren. Maar welke soort jurk past het beste bij jouw lichaamsvorm? Dat lees je hieronder.

 

5 lichaamsvormen en type jurken die daarbij passen:

 

Jurk voor een zandloperfiguur

Als je een zandloperfiguur hebt, dan is het belangrijk om je taille te benadrukken. Een zandloper figuur is een lichaamsvorm waarbij de borstkas en heupen ongeveer even breed zijn, terwijl de taille smaller is. Kies daarom voor een jurk met een getailleerde pasvorm, zoals een kokerjurk of een A-lijn jurk. Een A-lijn jurk is een jurk met een strak lijfje en een wijd uitlopende rok in de vorm van de letter A. Ook een wikkeljurk kan erg mooi staan bij een zandloperfiguur, omdat deze het accent legt op de taille. Vermijd echter jurken die te wijd zijn of die jouw figuur verbergen.

 

Jurk voor een appelfiguur

Als je een appelvormig figuur hebt, dan wil je vaak de nadruk leggen op je benen en decolleté en de aandacht van je middel afleiden. Bij een appelfiguur zijn je taille en bovenlichaam namelijk wat breder, terwijl de heupen smaller zijn. Kies daarom voor een jurk met een V-hals, die je bovenlichaam langer doet lijken. Vermijd echter jurken met een riem of band in de taille, want die zullen het accent leggen op je middel en dat wil je vaak juist niet met een appelfiguur.

 

Jurk voor een peerfiguur

Een peerfiguur is een lichaamsvorm waarbij de heupen en dijen breder zijn dan het bovenlichaam. Als je een peervormig figuur hebt, dan wil je vaak de nadruk leggen op je bovenlichaam en je heupen verbergen. Kies daarom voor een jurk met een uitlopende rok, zoals een A-lijn jurk. Ook een jurk met een wijdere halslijn kan mooi staan bij een peerfiguur, omdat deze de aandacht richting je bovenlichaam trekt. Vermijd echter strakke jurken of jurken met een strakke rok, omdat deze de nadruk leggen op je heupen.

 

Jurk voor een rechthoekig figuur

Als je een rechthoekig figuur hebt, dan wil je vaak de nadruk leggen op je taille en vrouwelijke rondingen. Bij een rechthoekig figuur hebben je bovenlichaam, taille en heupen ongeveer dezelfde breedte. Kies daarom voor een jurk met een getailleerde pasvorm, zoals een kokerjurk of een wikkeljurk. Ook een jurk met een rok die wijd uitloopt kan mooi staan bij een rechthoekig figuur, omdat het dan net lijkt of je een smalle taille hebt. Vermijd jurken zonder taille, want deze accentueren jouw lichaam niet op de beste manier.

 

Jurk voor de omgekeerde driehoek figuur

Bij een omgekeerde driehoek figuur zijn de schouders breder dan de heupen. Hierbij kun je kiezen voor jurken met een volle of uitlopende rok om de nadruk te leggen op de heupen. Halterjurken en jurken met een V-hals zijn ook goede keuzes, omdat ze de aandacht verleggen van de schouders naar het midden van jouw lichaam.

 

Iedere vrouw is uniek, dus alles mag en niets moet

Het is belangrijk om te onthouden dat dit slechts algemene richtlijnen zijn en dat elke vrouw uniek is. Het kan zijn dat je een combinatie hebt van meerdere lichaamsvormen en het kan dus helpen om verschillende stijlen en pasvormen uit te proberen om te zien wat het beste bij jouw lichaam past. Voel je vooral niet onzeker over je lichaam, want je bent mooi zoals je bent.

Hopelijk hebben de bovenstaande tips je een eind op weg geholpen bij het vinden van de perfecte jurk voor jouw figuur. Het is belangrijk om te kiezen voor een jurk waarin je je comfortabel en zelfverzekerd voelt, niet alleen qua pasvorm, maar ook qua kleur, motief van de stof en de materialen waarvan de jurk gemaakt is. Gun jezelf de kans om te stralen in de perfecte jurk en voel je op en top vrouwelijk!

 

Dit is een gesponsord blogartikel. Voor meer info lees mijn disclaimer.