Wat is het verschil tussen eiwitten en proteïne?

Zijn eiwitten en proteïne hetzelfde of is het iets anders?

Als je leest over afvallen en krachttraining en gezond leven, dan kom je vaak de woorden ‘eiwitten’ en ‘proteïne’ tegen. Bijvoorbeeld als men het heeft over eiwitshakes of proteïneshakes, dan weet ik dus niet of daarmee hetzelfde wordt bedoeld of dat het twee verschillende betekenissen zijn. Dus ik ben internet in gedoken en kwam tot het volgende verrassende antwoord.

 

Eiwitten en proteïne zijn hetzelfde!

Proteïne is een ander woord voor eiwitten en eiwitten is een ander woord voor proteïne. Dus het is precies hetzelfde! Dat kun je hier lezen op de website van het Voedingscentrum.

 

Maar wat zijn eiwitten/proteïne dan?

Eiwitten (proteïne) is een voedingsstof, oftewel een bouwstof die heel belangrijk is voor het functioneren van je lichaam. Ze geven je lichaam calorieën en aminozuren. En vooral aminozuren zijn belangrijk voor je lichaam. Toch is je lichaam niet in staat om alle aminozuren aan te maken en daarvoor ben je dan deels ook afhankelijk van de voeding die je tot je neemt.

 

Lees ook: Waar zitten gezonde eiwitten in die je tijdens het afvallen absoluut móet eten?

 

In welke voeding zitten de aminozuren die je nodig hebt?

Veel voedingsmiddelen bevatten eiwitten, maar wil je er echt zeker van zijn dat je de goede hoeveelheid aminozuren binnenkrijgt, eet dan bijvoorbeeld dagelijks deze producten: granen (brood, pasta, rijst), noten, peulvruchten, vlees, vis, melkproducten en eieren.

 

De voordelen van eiwitten/proteïne:

Waarom is het belangrijk om dagelijks voldoende goede eiwitten binnen te krijgen? Nou, daar zijn best wel een aantal belangrijke redenen voor, zoals:

  1. Het kan je bloeddruk iets verlagen
  2. Tijdens het afvallen helpt een eiwitrijk voedingspatroon, doordat je sneller een vol gevoel hebt. Ook voorkomt het dat je teveel spierweefsel verliest, waardoor je beter op gewicht blijft na het afvallen
  3. Het zou mogelijk botontkalking kunnen verminderen, waardoor je sterkere botten houdt
  4. Eiwitten kunnen je spieren herstellen na een zware inspanning, zoals sporten.

 

Wil je meer weten wat eiwitten voor je gezondheid kunnen betekenen? Dan heeft het Voedingscentrum daar veel informatie over.

 

Waar vind je bijvoorbeeld goede eiwitshakes?

Zoek je goede eiwitshakes voor bijvoorbeeld een algehele goede gezondheid of voor tijdens het afvallen of sporten? Dan zijn de eiwitshakes (proteïneshakes) van Body & Fit een aanrader! Zij hebben heel veel soorten die door heel veel mensen worden gekocht! En er zitten ook vegan eiwitshakes bij, als je dat liever hebt! Klik hier voor een overzicht van de eiwitshakes van Body & Fit.

 

Eiwitshakes en proteineshakes van body en fit

3 BONUSTIPS DIE IK VOOR JE HEB EN DIE JE HELPEN OM MAKKELIJKER EN SNELLER AF TE VALLEN!

Wil je makkelijk, snel en/of blijvend afvallen? Dan heb ik hieronder 3 bonustips die je helpen met afvallen en gezond leven. Veel vrouwen gingen je voor!

# BONUSTIP 1: Boek ‘De Eetswitch, afvallen zónder dieet’ (bestseller!)

Met het zeer populaire boek De Eetswitch, afvallen zonder dieet leer je hoe je blijvend kunt afvallen zonder te diëten! Het boek bestaat uit 75 super gezonde recepten, maar ook krijg je de handige Lazyfitgirl richtlijnen voor in de supermarkt en extra tips en trics rondom afvallen. Wil je nog een stapje verder en meer begeleiding met afvallen? Bekijk dan ook de Lazyfitgirl Transformatiecursus die door veel vrouwen met succes al is gevolgd!

boek de eetswitch

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 

# BONUSTIP 2: Boek ‘In 8 weken slank’ (bestseller!)

In dit super leuke boek In 8 weken slank leer je in 8 weken om goed en blijvend af te vallen. Boordevol gezonde recepten, handige weekmenu’s én slimme tips! Dit boek van de Foodsisters is super gewild en daarom een echte bestseller!

# BONUSTIP 3: Boek Het Energieke Vrouwen Voedingskompas (ruim 60.000 x verkocht!)

Dit boek Het Energieke Vrouwen Voedingskompas is al ruim 60.000 keer verkocht! Ik ben er fan van! Boordevol informatie en slimme tips over je hormonen, afvallen en hoe je zo lang mogelijk vitaal en gezond blijft.

boek energieke vrouwen voedings kompas

 

Bewaar deze pin voor later:

Wat is het verschil tussen eiwitten en proteïne

 

Kleine waarschuwing: 
Veertigplus mus en de genoemde supermarkten/winkels/producenten en specialisten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij de consumptie van de hierboven vermelde producten of de genoemde diensten. Check altijd de verpakking en/of laat je goed informeren voor gebruik!

 

Dit blogbericht bevat affiliate links. Voor meer informatie, lees mijn Disclaimer.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *