Pinteresttips & blogtips

Hoe ik in 5 maanden van 1.000 naar 100.000 webbezoekers steeg! En jij dat ook kunt!

Dat moet nu anders, dacht ik

Ik weet het nog goed, het was regenachtig die ene zondagmorgen in oktober 2019. Tijd om mijn nieuwe plannen uit te voeren! Een maand ervoor ontstond het idee om een blog te starten over gezondheid en lifestyle, speciaal voor vrouwen boven de 40 jaar. Die leeftijd heb ik ook, dus ik dacht laat ik dicht bij mezelf blijven.

 

Ik startte op 25 oktober 2019 Veertigplus mus en plaatste op veertigplusmus.nl mijn eerste blogberichten. November en december 2019 waren matig qua webbezoekers en ik dacht dát moet anders. Ik heb geen zin om maanden of jaren te moeten trekken aan het krijgen van maar een handjevol webbezoekers. Maar toen in januari 2020 gebeurde het onverwachte: Pinterest werd de straalmotor onder mijn website!

 

hoe kun je je webverkeer laten groeien

 

Kun je met Pinterest écht maandelijks tienduizenden webbezoekers aantrekken?

Met mijn ervaring op zak met een eerdere blog die ik had opgericht, wilde ik het met veertigplusmus.nl anders doen. Een breder publiek (er zijn genoeg 40+ vrouwen), andere Social Media kanalen, een andere aanpak. In Google zocht ik naar iets speciaals, maar wist eigenlijk niet goed wat. En toen, BAM, daar was het antwoord: Pinterest! Pakkende blogtitels van voornamelijk Amerikaanse bloggers over hoe zij binnen een mum van tijd tienduizenden webbezoekers met Pinterest aantrokken, vielen mij op. Kon dit waar zijn? Kon ik dit ook? Kan je echt met Pinterest in een redelijk korte termijn tienduizenden webbezoekers per maand aantrekken? Of zelfs meer?

 

Ik bedacht mijn Pinterest strategie

Na veel gelezen, geleerd en opgeslokt te hebben over Pinterest strategieën van allerlei bloggers en ondernemers, bedacht ik de mijne. Eentje die past bij de Nederlandstalige markt, bij mijn doelgroep en bij veertigplusmus.nl. Ik probeerde mezelf te motiveren met de gedachte: “Als het hen lukt, waarom zou het mij dan niet kunnen lukken”.

Nadat ik in december 2019 het zakelijke Pinterest account van Veertigplus mus had aangemaakt, rolde ik begin 2020 voor het eerst mijn zelf bedachte Pinterest strategie uit. Eigenlijk een hele makkelijke strategie, maar wél eentje die gestructureerd en consequent aangepakt moet worden. Binnen een maand stegen mijn aantallen webbezoekers die via Pinterest kwamen verbluffend hard. Een groei van 122 gebruikers in december 2019 naar 23.191 gebruikers eind januari 2020, oftewel een groei van ruim 2.200%!

 

maandelijks groeien met pinterest

Webbezoekers op veertigplusmus.nl die via Pinterest kwamen -> december 2019 vergeleken met januari 2020

 

Nog wat cijfers:

 

met google analytics je pinterest meten

Webbezoekers op veertigplusmus.nl die via Pinterest kwamen -> januari 2020 vergeleken met februari 2020

 

Mijn Pinterest strategie werkte! En hoe!

Mijn strategie werkte! Tenminste, wel in januari en februari 2020, maar hoe zou het de maanden erna zijn? Een eenmalig succesje of een blijvend succes? Ik ging door met het verder uitrollen van mijn strategie. Februari en maart 2020 werden ook een succes, april 2020 ook en mei 2020 helemáál. In mei trok ik via Pinterest 103.280 webbezoekers aan, waarvan 62.293 nieuwe gebruikers en deze 103.280 webbezoekers zorgden voor maar liefst ruim 165.000 sessies op veertigplusmus.nl.

 

pinterest meten in google analytics

Het webverkeer dat op veertigplusmus.nl kwam via Pinterest in mei 2020

 

Doe ik nu echt iets unieks of kun jij het ook?

Mijn doel was binnen 5 maanden bereikt, namelijk het behalen van 100.000 webbezoekers. Eigenlijk had ik gedacht dat ik dat pas een jaar na het oprichten van Veertigplus mus zou bereiken. En zeker in het begin dacht ik dat ik die aantallen misschien wel helemaal nooit zou halen.

 

Doe ik nu echt iets unieks? Nee! Jij kunt het namelijk ook. En dit heb je ervoor nodig:

-> Genoeg content, zoals blogberichten, artikelen in je webshop, nieuwsfeiten over je blog/bedrijf/webshop

-> De intentie om de content te blijven schrijven/aanvullen

-> Geduld!

-> Doorzettingsvermogen én gestructureerd kunnen werken

-> Een paar uur per week de tijd om aan Pinterest te besteden

-> Een goede Pinterest strategie.

 

Wat kun je met die aantallen webbezoekers?  

Denk je nu: “Muriel, leuk verhaal en dat is wel fantastisch al die bezoekersaantallen, maar wat kun je ermee?” of: “Wat is de kwaliteit van de bezoekers? DOEN zij ook echt iets op je website?” Niet geheel onbelangrijk deze vragen. Sterker nog, ze zijn super belangrijk. Want, genoeg webbezoekers aantrekken is hartstikke fijn, maar dat zij doen wat je wilt is nog veel belangrijker. Laat ik even wat feiten over Pinterest erbij halen.

 

feiten over pinterest

 

Hierboven staat dat:

97% merkloos zoekt op Pinterest

97% van de webbezoekers merkloos zoekt op Pinterest. Ze zijn dus niet specifiek op zoek naar producten en diensten van hele bekende merken, zoals Nike, Gamma of Hema. Nee, zij willen geïnspireerd worden door pins waar een product, dienst of weetje op staat afgebeeld en waar zij meer over te weten kunnen komen als zij klikken op de link die in de pin staat. Dat biedt voor jou als (kleine of grote) blogger/bedrijf/webshop met bijvoorbeeld een onbekend merk grote kansen!

 

3,5 miljoen Pinterest gebruikers in Nederland

Weliswaar kleinere aantallen gebruikers dan bijvoorbeeld Instagram, maar wel een hele interessante groep mensen. Dat komt voornamelijk door het volgende:

 

88% doet een aankoop naar aanleiding van inspiratie op pins!

Wauw! Dat is een grote bereidheid om te kopen onder de Pinterest gebruikers! Dat zijn aantallen waar je echt wat mee kunt. Kun je nu achterover leunen als er veel meer mensen komen vanuit Pinterest op je website? Nee! Zeker niet. Bijvoorbeeld de kwaliteit van je pins en je website/blog/webshop, je (online) marketing strategie, evenals je doelstellingen met al die webbezoekers is heel belangrijk. Maar je kunt je webbezoekers die via Pinterest komen, wel heel gericht sturen naar bepaalde landingspagina’s, zoals het inschrijven voor een nieuwsbrief, evenement, cursus of training. Of naar artikelen in je webshop. Of naar een blogbericht waar veel affiliate links staan. Kansen en mogelijkheden genoeg.

 

Hoe zit het met die Pinterest strategie? Die wil ik eigenlijk ook wel

Ik kan me voorstellen dat je nieuwsgierig bent geworden naar mijn Pinterest strategie. Dat heeft mij aan het denken gezet. Mijn strategie werkt en het werkt keigoed. Het is een ijzersterke strategie die ik graag met je wil delen. In 20 uitgebreide videolessen en een ruim 100 pagina’s tellend werkboek heb ik het voor je uitgeschreven en uitgebeeld.

Van A tot Z neem ik je mee in mijn Pinterest strategie waarmee je duizelingwekkende aantallen webbezoekers aantrekt. Of je nu een beginnende of een gevorderde Pinterest-gebruiker bent, een blogger/influencer, ondernemer, webshophouder of online marketeer, het maakt niet uit. De online Pinterest cursus ‘Waanzinnige Pinterest strategie’ is laagdrempelig, eenvoudig te begrijpen, to-the-point en direct toepasbaar. En je kunt er meteen mee starten!

 

online pinterest cursus volgen

 

Hoe nu verder?

Wat laatst even door mij heen schoot, is dat wanneer je voor jezelf iets ‘groots’ of ‘gewilds’ hebt bereikt, dat het dan de kunst is hoe je ermee omgaat. Topsporters die hun eerste gouden medaille op de magische Olympische Spelen hebben gewonnen, willen vaak 4 jaar later gaan voor 2, 3 of 4 gouden medailles of meer.

Voel ik mezelf een dergelijke topsporter nu ik mijn doel van ruim 100.000 maandelijkse webbezoekers haal? Helemaal niet, haha! En naast mijn schoenen lopen, ga ik al helemaal niet doen. Maar, ik merk wel dat ik de lat voor mezelf hoog heb gelegd, want ik wil die bezoekersaantallen wel zo houden en het liefst veel sterker laten groeien.

 

Ik laat de straalmotor van Pinterest nog een hele tijd tekeer gaan!

Mijn antwoord op die uitdaging is: consequent dóórgaan! Pinterest is gelukkig een platform waar je pins maandenlang kunnen blijven circuleren, maar je moeten het wel blijven ‘aanjagen’ en nieuwe pins (fresh pins) blijven toevoegen. Alleen dan blijft die straalmotor onder je website tekeer gaan als een beest en blijft het een power geven aan je maandelijkse webverkeer van ongekende kracht. En zeg nou eerlijk, wie wil dat nou niet?

 

Bewaar deze pin voor later:

hoe je maandelijks 100000 bezoekers kunt aantrekken op je website

 

Heb je vragen?

Wil je meer weten over de Online Pinterest cursus? Of heb je andere vragen over Pinterest. Bekijk de contact pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *