Kwaaltjes

Waarom worden je botten en spieren stroever na je 40e? En wat kun je doen?

Spieren, botten en gewrichten hebben na je veertigste extra zorg nodig

Ben je als vrouw de 40 gepasseerd? Dan heb je misschien al gemerkt dat bewegen minder soepel gaat. Bijvoorbeeld met opstaan, na een tijd stilzitten of na een grote fysieke inspanning. Dat komt omdat na je 40e je botten en spieren stroever worden. Je kunt er zeker veel aan doen om je spieren en botten zo gezond mogelijk te houden. Hoe? Lees de tips hieronder!

 

Waarom wordt je lichaam minder soepel?

Toegegeven, het geldt niet voor iedereen dat je direct na je 40e enorm stram of stijf gaat worden. Je levensstijl, je voeding, je lichaamsbouw, eventuele ziektes, maar ook erfelijkheid en andere factoren spelen een rol en dat heeft een wisselende impact op je lijf.

Het kinkt cliché, maar het hebben van stramme botten en spieren hoort bij het ouder worden. Je lichaam slijt, zoals bijvoorbeeld ook een auto slijtage vertoont, nadat het 200.000 km op de teller heeft staan.

En toch is er naast het ouder worden nóg een belangrijke boosdoener van stramme botten en spieren: de moderne mens zit teveel op zijn kont! Te weinig bewegen komt de gezondheid van je spieren, gewrichten en botten niet ten goede. Tel daarbij op dat we vaak ongezond eten en dat gezonde voedingsmiddelen ten opzichte van 50 jaar geleden steeds minder hoeveelheden gezonde voedingsstoffen bevatten, dan is de rekensom zo gemaakt.

 

Mijn lichaam werd helaas ook enorm stroef

Ik spreek uit ervaring dat na mijn 40e mijn lichaam stram en stijf aan begon te voelen. Op mijn 41e begon dat om precies te zijn. Het sloop geleidelijk in mijn lijf en na enkele maanden voelde ik mij zowat 20 jaar ouder. Ik had vaak een stram lichaam met opstaan, snelle verzuring van spieren bij inspanning, langdurige spierpijn, krakende gewrichten en vrijwel overal pijnlijke spieren en botten. Ik wist niet wat mij overkwam!

De fysiotherapeut die ik in de armen had genomen wist er ook geen raad mee, omdat mijn hele lichaam pijn deed. Totdat zij mij erop attendeerde dat tekorten aan vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen weleens de grootste veroorzakers konden zijn. Dat was een eyeopener voor mij! Ik begon op internet enorm veel artikelen te lezen over de oorzaken van dit alles, maar vooral ook over hoe voeding en voedingssupplementen je spieren, botten en gewrichten gezond kunnen houden.

 

Ik ben NewDay Vitality capsules gaan slikken en die werken enorm goed

Ik bleek inderdaad tekorten te hebben aan vitaminen en mineralen en met name aan Vitamine D. Vitamine D is onmisbaar voor het gezond houden van je botten en spieren. Het zorgt er namelijk voor dat het calcium uit je voeding kan worden opgenomen in de botten. Door Vitamine D te combineren met Vitamine K2 haal je een gouden formule in huis, want beide vitaminen versterken elkaar door calcium nóg beter uit je voeding te halen, waardoor ook je bloedvaten goed schoon en soepel blijven.

Ook werd mij aangeraden om Omega 3 te gaan slikken. Omega 3 houdt onder andere je gewrichten en spieren soepel en het remt ontstekingen in je lichaam. Dat klonk voor mij heel aannemelijk en ik ben dat ook extra gaan slikken.

Ik ben blij dat ik in aanraking ben gekomen met de capsules van NewDay Vitality. Waar ik eerst een tijd losse capsules slikte met diverse vitaminen en mineralen, bevatten de NewDay Vitality capsules alles in één!

Deze capsules zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor de 40+ vrouw. Ze bevatten 100% natuurlijke ingrediënten en bestaan uit een zeer hoogwaardige kwaliteit Omega-3 met hoge dosering DHA/EPA, aangevuld met een unieke combinatie van vitamine K2 en D3. Precies wat je nodig hebt om je spieren, botten en gewrichten gezond te houden en om soepel te blijven.

Maar deze capsules hebben ook op andere vlakken een positieve werking op je lichaam, want de ingrediënten in deze capsules zijn ook goed voor je hart, hersenen en ogen. Ook ondersteunen ze je in het hebben van een goede weerstand en het hebben van minder overgangsklachten.

 

newday vitality supplements veertigplus vrouwen

 

Probeer ook NewDay Vitality

Ik kan je dus uit eigen ervaring vertellen dat deze capsules een aanrader zijn als je voelt dat je lichaam minder soepel aanvoelt. Hoe kun je ze bestellen? Ga naar de website van NewDay Supplements en plaats daar je bestelling.

 

Wat helpt nog meer bij stroeve spieren, gewrichten en botten?

Het slikken van de NewDay Vitality capsules is dus een hele goede stap om je spieren, botten en gewrichten soepel te houden. Maar je kunt nog meer doen om je lichaam te helpen. Bijvoorbeeld:

#1. Blijf bewegen: het is belangrijk dat je dagelijks genoeg beweegt. Een half uur of uur wandelen per dag is al voldoende. Zo houd je je spieren, botten en gewrichten soepel.

#2. Eet gezond: eet zoveel mogelijk verse producten en zo min mogelijk uit pakjes, zakjes en blikjes. Vermijd foute snacks, geraffineerde suiker en alcohol en als je rookt, probeer dan te stoppen.

#3. Zorg voor een positieve geest: stress is funest voor je lichaam en lichaamsprocessen. Zorg dat je dagelijks voldoende ontspanning hebt door een hobby op te pakken of andere leuke dingen te doen.

#4. Laat regelmatig je bloed controleren: de afgelopen jaren heb ik diverse keren mijn bloed laten checken op het ontdekken van eventuele tekorten aan vitaminen en mineralen. Dat heeft mij enorm geholpen, omdat daar inderdaad tekorten aan het licht kwamen. Een aanrader om minimaal 1x per jaar te laten doen.

 

Zorg goed voor je lijf: je hebt er maar één van

Kortom, de ervaring die ik de afgelopen jaren heb gehad met stramme spieren, botten en gewrichten heeft mij echt wakker geschud. Het heeft mij doen beseffen dat je lichaam continu goede onderhoud nodig heeft, ook al denk je dat er niets aan de hand is. Want, zeker naarmate je ouder wordt, kan er van binnen ondertussen heel wat mis zijn. Ik heb gelukkig nu zelden nog last van een pijnlijk en stram lichaam en daar ben ik heel dankbaar voor.

Ik hoop dat ik je met dit blogartikel inspireer om vooral ook preventief te werk te gaan. Voorkomen is beter dan genezen. Je kunt dus alvast prima beginnen met het slikken van de NewDay Vitality capsules om je lichaam gezond te houden. En als je naast het slikken van deze capsules ook nog gezond eet, genoeg beweegt, de stress uit je lichaam wegwerkt én je bloed regelmatig laat checken, dan gaat jouw lichaam niet piepen en kraken van stijfheid, maar juist bewegen als een geoliede machine.

 

Kleine waarschuwing:

Veertigplus mus en de bovengenoemde specialisten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij het kopen van de bovengenoemde producten. Laat je altijd goed informeren voordat je het product gebruikt.

 

Bronnen:

  1. NewDay Supplements: Wat gebeurt er met jouw botten als je Vitamine D3 en K2 binnen krijgt? 
  2. NewDay Supplements: Connectie tussen jouw spieren en Vitamine D  
  3. Mens en gezondheid: Stijve gewrichten en spieren 

 

Dit is een gesponsord blogartikel. Voor meer info lees mijn disclaimer.