Lifestyle

Waarom vakantie vieren in je eigen knusse chalet een aanrader is!

Een eigen chalet heeft écht z’n voordelen

Weekendje, midweekje, weekje weg, heel veel mensen doen dat graag. Lekker even een paar dagen er tussenuit met z’n tweeën of met het gezin. Er is dan ook volop keuze aan soorten accommodaties, zoals een tent, caravan, lodge, bungalow, tiny house of chalet. Heb je er weleens aan gedacht om bijvoorbeeld een eigen chaletje te kopen? Ik kijk er af en toe met een stiekem oog naar, want het lijkt mij super leuk om zoiets te hebben. Een aantal voordelen hiervan heb ik hieronder voor je verzameld.


Met een eigen chalet zit je altijd op je favoriete plekje

Het is fijn als de accommodatie die je boekt ook aan je verwachtingen voldoet. Hoe vaak hoor je wel niet dat mensen een accommodatie boeken die smerig is met kapotte spullen en ook nog eens een totaal verkeerde ligging heeft. Ik vind een groot voordeel van een eigen chalet dat je weet dat je naar een plek gaat waar je je meteen thuis voelt. Alleen dat al geeft je een enorm vakantiegevoel.

 


Het aanbod van chalets is groot, er zit altijd wel iets voor je bij

Er zijn enorm veel soorten en maten chalets te koop. De keuze is reuze. Je kunt een eigen chalet laten bouwen of een bestaand chalet kopen. Dit kun je doen op een eigen stuk grond of op een chaletpark. Chaletparken hebben vaak wel een chalet te koop. Veluwe, de Achterhoek, Twente, Friesland of aan zee, je kunt helemaal zelf bepalen waar jij je fijne vakantiehuisje wilt hebben. Die vrijheid om zelf het mooiste plekje te kiezen, dat vind ik een groot voordeel van het hebben van een eigen chalet.

 


Je kunt het inrichten naar jouw smaak

Nog een voordeel is dat je je chalet kunt inrichten zoals jij wilt. Wil je alles van hout? Dat kan. Wil je een luxe keuken en badkamer erin hebben? Dat kan ook. Ben je een liefhebber van een grote veranda aan je chalet. Geen probleem, alles kan. Chaletbouwers zijn vaak heel flexibel in het inrichten van jouw droomchalet. Je kunt genoeg variëren met materialen, vormen, grootte en inrichting.

 


Houd je het helemaal voor jezelf, dan is er altijd plek

Ga je je chalet niet verhuren, maar wil je er altijd over kunnen beschikken? Dat is prima. Verwacht je er namelijk heel vaak te verblijven, dan is het een fijn idee dat je in je auto kunt stappen en er naar toe kunt gaan. Die vrijheid dat je niet hoeft te boeken, maar dat je kunt gaan wanneer je wilt, dat is fantastisch.

 


Ga je het toch verhuren? Dan is dat een leuke bijverdienste

Je geld op de bank zetten en er lekker wat rente over ontvangen, die tijd is voorbij. Heel veel mensen besluiten dan ook om hun spaargeld te beleggen in onroerend goed, zoals een chalet voor de verhuur. Doe je het goed, dan kun je er best een paar honderd euro tot misschien wel een paar duizend euro per maand aan verdienen. Dat maakt het investeren in een chalet aantrekkelijk, vind ik.

Natuurlijk zul je je chalet wel moeten aanpassen voor de verhuur, maar daar kunnen chaletparken of andere instanties je zeker mee helpen. Ook moet je ervoor open staan dat anderen in jouw chalet verblijven. Dit betekent dat anderen jouw spullen gaan gebruiken en daar misschien slordiger mee omgaan dan jij.

Maar, als dat geen probleem voor je is, dan heb je twee vliegen in één klap: een vakantieplekje waar je altijd van geniet én je krijgt er ook nog geld voor van je huurders. Wie weet is er na een paar jaar wel genoeg geld voor een tweede chalet? Dat zou heerlijk zijn: een tweede fijne vakantieplek!

 


Bewaar deze pin voor later:

 

voordelen eigen chalet


Dit is een gesponsorde blogpost. Voor meer informatie, lees mijn Disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *