Mind

Waarom maakt spiritualiteit je leven beter?

Sinds ik meer over spiritualiteit weet vind ik het prachtig

Voorheen vond ik spiritualiteit maar “who who” en vreemd, maar sinds ik er veel meer over weet, vind ik het echt prachtig en snap ik eigenlijk niet waarom mensen er niets van willen weten. Het is enorm divers maar de belangrijkste ontdekking is dat alles energie is. Werkelijk alles. Dus alles is ook met elkaar verbonden. Wanneer je een tafel helemaal uit elkaar haalt, deeltje voor deeltje, kom je erachter dat je energie overhoudt. Het universum bestaat uit energie en wij bestaan uit energie. Best bijzonder, hè?

 

Lieve lezers, mijn naam is MarjoDeliana en ik heb een eigen website www.marjodeliana.nl. Op marjodeliana.nl deel ik het wel en wee met mijn gezin (man, dochter, zoon, schoondochter, schoonzoon, 2 kleinzoons en 2 honden van mijn dochter en partner), en verder blog ik over lifestyle, gelukkig zijn, gezondheid, maar vooral over spiritualiteit. Dit is sinds een paar jaar een grote passie voor mij. Voor Veertigplus mus heb ik dit gastblogartikel geschreven over hoe spiritualiteit je leven beter maakt. Veel plezier met het lezen van dit blogartikel.  

 

Toeval bestaat niet…

Voordat ik me met spiritualiteit ging bezighouden had ik geregeld voorgevoelens die bleken te kloppen. Soms dacht ik aan iemand en die persoon belde me dan net op dat moment. Ik denk dat iedereen wel zulke dingen heeft. Maar sta je er ooit bij stil dat het misschien niet toevallig is? Dat de deeltjes energie in het universum vibreren en dat je een boodschap het universum instuurt en dat diegene dan “toevallig” aan je denkt? Ze zeggen wel eens: toeval bestaat niet!

Zo kun je ook je wensen het universum insturen. Wanneer je wens voor jou bestemd is, zal het universum er alles aan doen om je wens uit te laten komen. Soms krijg je niet direct wat je wilt, of komt het op een andere manier in je leven, maar geloof me: alles heeft een eigen tijd en plaats. Dus define timing!

 

Wet van de Aantrekking werkt echt als je erin gelooft

Er zijn twaalf universele wetten en de Wet van Aantrekking is hier één van. Het is een prachtige wet die er voor zorgt dat jij alles krijgt (niet alleen op materieel gebied, maar ook op andere gebieden) wat voor jou bestemd is. De Wet werkt wanneer je al je doelen met pen en papier opschrijft en hier ook in gelooft. Je zult moeten denken in de tegenwoordige tijd, alsof het al van jou is.

Wanneer je iets wilt, is het belangrijk dat je het tot in detail op papier zet en vertelt hoe je iets wilt hebben. Dus welk huis, hoe de inrichting wordt, waar het staat etcetera. Vervolgens visualiseer je de inrichting, de kleuren, alles wat je maar kunt bedenken. Vervolgens bedank je het universum dat alles precies is zoals jij het wenst en daarna laat je het los.

Uiteraard is het dan niet een kwestie van op de bank zitten en wachten, je zult wel stappen moeten nemen. In het geval van het huis: ga je op zoek naar je droomhuis, kijk je hier plaatjes van en je maakt zelfs een afspraak om het huis te bezichtigen wanneer het te koop staat. Neem telkens kleine stappen en houd je wens voor ogen.

 

Je komt hier op aarde met een speciaal doel

Je komt hier op aarde met een speciaal doel. Dit doel heb je voor jezelf, voor je geboorte, besloten en het universum zal er voor zorgen dat je uiteindelijk dit pad zult volgen. Niet in een rechte lijn uiteraard, maar met bochten linksom en rechtsom. Dat zorgt er dus voor dat je wel keuzes hebt, maar uiteindelijk toch weer op het juiste pad voor jou zal uitkomen. Het leven heeft wel degelijk zin, al denken veel mensen van niet. Het leven helpt je ‘spirit’ groeien en zorgt dat je de belangrijkste lessen in dit leven leert zodat je kunt groeien.

Het lijkt me lastig als je hier niet in gelooft en dat je denkt dat je alleen op aarde komt om één keer te leven en dat er verder niets meer is. Het is toch prachtig om te weten dat alles wat je meemaakt een hoger doel heeft. En dat je je naasten kunt volgen, ook al ben je niet meer op aarde in een fysiek lichaam. Het geeft troost te weten dat je ziel doorgaat.

 

Spiritualiteit kun je op diverse manieren beleven

Spiritualiteit komt op vele manieren naar je toe. Soms is het een veertje dat je onderweg tegenkomt en jou vertelt dat je op de goede weg bent. Soms is het een vlinder, die je weer even doet denken aan een overleden persoon. Soms zie je een regenboog en voel je er een troostende werking van uitgaan. Wanneer je hier dieper over nadenkt, zul je de tekens steeds vaker gaan herkennen en hieruit kun je ook troost of kracht putten.

Oftewel: spiritualiteit geeft je zingeving in het leven. En of je dit nu beoefent met edelstenen (dit zijn mineralen en ze hebben stuk voor stuk weer een andere werking op je lichaam en geest, want ook edelstenen zijn energie), of het nu een mooi boek is wat je kracht geeft of een fijne meditatie die je rust en ontspanning geeft. Het maakt allemaal niet uit. Wanneer je iets doet of gebruikt wat voor jou goed voelt, dan is het voor jou bedoeld.

 

Geef een eigen draai aan spiritualiteit in jouw leven

Gelukkig heeft ieder mens zijn eigen voorkeur en zo kun jij aan spiritualiteit een eigen draai geven. Er zijn geen regels, zolang het maar goed voelt voor jou! Dat is waar spiritualiteit om draait. Een goed gevoel zodat jij krachtig in het leven kunt staan. Wil je hier meer over weten, lees dan vooral mijn Spiritualiteits Gids! Warme groet, MarjoDeliana.

 

Dank je wel dat je dit inspirerende gastblogartikel hebt geschreven voor Veertigplus mus, MarjoDeliana!