Beauty & Body

Waar breng je het beste parfum aan op je lichaam?

Zeg YES tegen parfum

Ben je ook zo dol op parfum? Heel veel vrouwen vinden het heerlijk om dagelijks parfum te dragen. Ik ben er zelf ook fan van. ’s Ochtends voordat ik de deur uit ga, maar ook ’s avonds bij een etentje of bij een feest of om gewoon extra lekker te ruiken voor mijn man. Maar waar breng je parfum eigenlijk het beste aan op je lichaam? Is dat op je polsen of op je hals? Of zijn er andere plekken die beter zijn? Dat lees je allemaal hieronder!

 

Geuren zijn altijd al belangrijk geweest

Geuren zijn voor de mens altijd al belangrijk geweest. Dat gaat zelfs helemaal terug tot de oertijd. En niet alleen bij mensen, maar ook bij dieren. Want, wat doen honden als zij elkaar begroeten? Juist ja, aan elkaar snuffelen. Katten, paarden, koeien, varkens, konijnen, cavia’s en de meeste andere dieren doen dat ook. En zelfs voor insecten zijn geuren belangrijk.

Op deze manier kunnen dieren en insecten elkaar herkennen en hun territorium afbakenen. Maar bijvoorbeeld ook inschatten of de ander een gevaar is en of de ander een geschikte partner is om mee voort te planten. En niet te vergeten, om te bepalen of voeding veilig is om te nuttigen of dat het giftig is! En zo zijn er nog vele andere functies die geuren hebben.

 

Waarom dragen we parfum?

Terug naar de mens. Want, veel vrouwen (en natuurlijk ook mannen) dragen parfum omdat ze lekker willen ruiken. Dat is voor mij ook de belangrijkste reden. Als ik mijn favoriete parfum Lancôme – La vie est belle draag, dan voel ik mij helemaal compleet.

Maar het dragen van parfum kan voor vrouwen ook nog andere functies hebben, bijvoorbeeld om je op en top vrouw te voelen, om extra zelfvertrouwen uit te stralen, om een ander te verleiden en zelfs om een statement te maken van ‘dit ben ik!’ Parfums kunnen ook herinneringen oproepen en emoties aanwakkeren. Als ik het parfum ruik dat mijn overleden vader altijd droeg, dan ga ik meteen met mijn gedachten terug naar leuke momenten van vroeger.

 

Waar kun je parfum het beste aanbrengen op je lichaam?

En dan nu het antwoord op de vraag waar je jouw parfum het beste op je lichaam kunt aanbrengen. Eigenlijk zijn daar geen echte regels voor. Toch zijn er wel plekken op het lichaam die het meest aangeraden worden. Denk hierbij aan je hals, polsen, achter je oren en in je decolleté.

Het voordeel van deze plekken is is dat jouw lichaamstemperatuur het parfum gedurende de dag geleidelijk aan verdampt. En daarnaast zijn dit de plekken waar je tijdens het begroeten van de ander een parfum het beste ruikt. Zelfs aan de binnenkant van de ellenbogen of bij borsten en buik wordt parfum vaak gedragen. Het is maar net wat je zelf prettig vindt.

Ook verstuiven mensen parfum over hun haar en hun kleding. Ik ben inderdaad ook zo’n type die graag een beetje parfum op mijn haar en op mijn kleding aanbrengt. Zo subtiel mogelijk natuurlijk, want op een enorme walm zit niemand te wachten. Daarbij moet je ook uitkijken dat het je haar niet uitdroogt en dat het geen vlekken geeft op je kleding.

 

Kortom…,

Geuren, zoals parfum, hebben heel veel functies. Parfum zegt veel over je persoonlijkheid, want de één vindt bloemige geuren heerlijk, terwijl de ander liever voor houtachtige geuren gaat. En dat is het leuke: de verscheidenheid aan parfums is énorm. Er zijn honderden soorten parfums waar je uit kunt kiezen en jaarlijks komen daar vele nieuwe bij. Er zit er daarom altijd wel eentje voor je bij die je heerlijk vindt om te dragen. Of meerdere, want ongemerkt is door de jaren heen mijn voorraad parfums uitgebreid met niet één, maar met wel 7 merken parfums. Herkenbaar?