Mind

5 tips die ervoor zorgen dat je gelukkiger in het leven staat!

Heb jij ook een te druk leven en mag het wel wat minder hectisch zijn?

Je kent het wel: regen die met bakken uit de hemel komt als je je hond moet uitlaten, een kleuter die geen zin heeft om zich aan te kleden (of nog erger: de kleren die jij hebt klaargelegd absoluut niet aan wil en het met 40 graden buiten een goed idee vindt om zijn synthetische spidermanpak aan te trekken), de bel die al gaat terwijl jij net met je kids komt aanrennen op het schoolplein, een lange file terwijl je een belangrijke afspraak hebt en een spannende deadline op het werk die echt vandaag af moet. En dit is alleen nog maar de dagelijkse gang van zaken, want we moeten ook nog onze relaties en sociale contacten onderhouden. Het is hoog tijd voor een datenight met je partner, het vriendinnenweekend moet ook worden geboekt en dan hebben we ook nog alle familieverjaardagen en feestdagen.

 

Tegenwoordig leven de meeste mensen drukke en hectische levens. Alle ballen moeten hoog gehouden worden. En daardoor loopt soms ons emmertje even over van al die verplichtingen en kan je je wat minder goed in je vel en gelukkig voelen. Maar geen paniek! Er zijn gelukkig heel wat manieren om je te helpen je weer goed te voelen.

 

Hieronder 5 tips die ervoor zorgen dat je weer gelukkiger in het leven staat:

 

#1. Geniet in de buitenlucht

Het zal je zeker goed doen om vaker naar buiten te gaan. En dan bedoel ik dagelijks en het liefst meerdere keren per dag. En ja, niet alleen met stralend mooi weer, ook buiten zijn in baggerweer is goed voor je humeur en je geluksgevoel. Dus geen excuses, haal die regenlaarzen en dat regenpak maar uit de kast. In de buitenlucht zijn zorgt er namelijk voor dat je je hoofd even helemaal leeg kan maken waardoor je je direct gelukkiger voelt en minder stress ervaart. Dus vang die zonnestralen, maak een wandeling, ga in de plassen stampen met je kinderen, kijk om je heen en geniet van al het moois wat de natuur te bieden heeft.

 

#2. Stel realistische doelen

Als je jezelf als doel stelt dat je aan het einde van het jaar multimiljonair moet zijn, dan is er een grote kans dat je een behoorlijke teleurstelling staat te wachten (en als dat niet zo is, dan horen we graag je geheim 😊). Als je jezelf doelen wilt stellen, let er dan wel op dat deze doelen ook haalbaar zijn. Anders leg je jezelf een onnodige druk op. Zorg er dus voor dat je doelen klein en haalbaar zijn. En knip grote doelen op in kleine stukjes. Stap voor stap ga je er wel komen! Doelen die je behaalt zorgen voor een tevreden gevoel over jezelf, geven je zelfvertrouwen en dragen bij aan je geluksgevoel.

 

#3. Ga lekker sporten

Tijdens het sporten komen verschillende stofjes vrij die jou een gelukkig gevoel geven. Deze stofjes heten serotonine, dopamine en endorfine. Ze fungeren als neurotransmitters tussen je zenuwcellen en zorgen voor een beter humeur, een geluksgevoel, minder stress, meer energie en beter slapen. Het is dus goed voor zowel je lichaam als je geest.

Wees maar niet bang dat je nu 4 keer in de week in één of ander moeilijk uitziend apparaat in de sportschool moet hangen, er zijn gelukkig nog heel veel andere opties. Denk aan groepslessen met een lekker muziekje en hardlopen of wandelen in je eigen tijd. Een workout via YouTube is ook zo gedaan. Of wat dacht je van je aansluiten bij een teamsport? Dan leer je ook nog eens nieuwe mensen kennen en maak je misschien nog wel nieuwe vriendinnen of vrienden. Ook heel goed voor je geluksgevoel! Er is vast iets wat jij leuk vindt en wat goed in te passen is in jouw agenda.

 

#4. Wees vaker dankbaar

Focus je niet op wat je niet hebt en op dingen die je niet kan veranderen. Wees dankbaar voor alles wat je wel hebt en wat er goed gaat in je leven. Je familie, je vrienden, je leuke werk, je gezellige buren, je warme huis en nog oneindig veel dingen meer. Wees juist dankbaar voor de kleine dingen in het leven. Tegenwoordig is het helemaal hip om elke avond 3 dingen in een schriftje op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Dat kan van alles zijn. Van een mooie dag met je gezin in het pretpark tot het perfecte kopje koffie die je die dag hebt gedronken. Of van het knuffelen met je cavia tot het goede gesprek met een vreemde.

 

#5. Geef

Glimlach naar een ander, geef dat welgemeende compliment, schrijf een lieve kaart, help je buurvrouw, kook eens voor een ander die het zwaar heeft, kortom geef! Iets voor een ander doen kan natuurlijk heel groots, maar een klein gebaar heeft ook al een heel groot effect. Door iets voor een ander te doen, ga jij jezelf gelukkiger voelen.

 

Dit gastblogartikel is geschreven door gastblogger Miranda. Hier stelt zij zich voor: “Ik ben Miranda, nog net geen 40 jaar, getrouwd, moeder van 2 kinderen en werkzaam als lifecoach bij Refocus Coaching & Consultancy”. Dank je wel voor dit inspirerende artikel dat je hebt geschreven voor Veertigplus mus, Miranda!