KoolhydraatarmSuikervrijZoete snacks

Recept koolhydraatarme hazelnoot chocolade pasta!

Koolhydraatarme hazelnoot chocolade pasta die lijkt op Nutella!

Ben je ook zo dol op chocolade pasta? En vooral op hazelnoot chocolade pasta? Ik ook! En sinds ik het koolhydraatarme dieet volg, ben ik helemaal fan van het uitproberen met het zelf maken van koolhydraatarme chocolade producten. Zo ook met deze koolhydraatarme hazelnoot chocolade pasta die echt wel doet denken aan de hazelnoot chocoladepasta zoals Nutella! Heel romig en vol van smaak en je hebt het binnen een half uurtje gemaakt!

 

Past goed in een koolhydraatarm dieet

Deze hazelnoot chocolade pasta past super goed in een koolhydraatarm dieet. Maar ook als je suikervrij eet of een lactose intolerantie of koemelkallergie hebt. Er zit dus geen suiker in en ook geen melk! De chocolade pasta kun je zoet maken met erythritol poedersuiker of met bijvoorbeeld stevia poedersuiker. Maak ‘m ook en geniet er lekker van.

 

koolhydraatarme hazelnoot chocolade pasta

Koolhydraatarme hazelnoot chocolade pasta!

Deze smeuïge koolhydraatarme hazelnoot chocolade pasta doet je erg denken aan nutella. Met als groot voordeel dat het suikervrij is en koolhydraatarm is! Heerlijk voor op een cracker, je boterham of als je gewoon zin hebt in een lepel van deze chocolade pasta. Deze koolhydraatarme hazelnoot chocoladepasta heb je heel snel gemaakt!
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Broodbeleg
Porties 1 pot ongeveer 250 ml

Equipment

  • 1 Kom
  • 1 Lepel
  • 1 Glazen pot (minimaal 300 ml)
  • Mixer
  • Weegschaal
  • Zeef

Ingrediënten
  

  • 225 gram pure hazelnootpasta (liefst biologisch en 100% hazelnootpasta)
  • 3 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 2-3 eetlepels erythritol poedersuiker (of zoet het met stevia poedersuiker)
  • 2-3 eetlepels 100% cacaopoeder (liefst biologisch)
  • Optioneel: snufje kaneel

Instructies
 

  • Hazelnootpasta en gesmolten kokosolie door elkaar mengen met een mixer
  • Cacaopoeder, erythritol poedersuiker (of stevia poedersuiker) en optioneel een snufje kaneel erbij doen (zorg ervoor dat er geen korrels zijn, zeef het eventueel). Mix het geheel nog even goed door elkaar.
  • Doe de chocopasta in een glazen pot van minimaal 300 ml en bewaar het in de koelkast (ongeveer 1 maand houdbaar).
Trefwoord broodbeleg, koolhydraatarm, lactosevrij, suikervrij

Dit blogartikel bevat affiliate links. Voor meer info lees mijn disclaimer.