Afvallen

Verantwoord afvallen: de gouden combinatie tussen voeding en supplementen

Wil je verantwoord afvallen? Dan ben je niet de enige. De kans is groot dat je jezelf al eens ingelezen hebt in de verschillende dingen die je kunt proberen om extra kilo’s kwijt te raken. Wanneer het aankomt op manieren om af te vallen, dan is de keuze enorm.

 

Iedere dag voldoende bewegen, letten op jouw dieet, veel water drinken, een natuurlijk supplement gebruiken… Klinkt goed! Je kiest één van die opties en binnen de kortste keren vliegen de kilo’s ervan af. Of kan het toch beter?

 

Verruim je blik om verantwoord af te vallen 

 

Dat ligt eraan hoe je van plan bent om af te vallen. Veel mensen richten zich op één van de bovenbeschreven acties die zij kunnen ondernemen. En dat terwijl bepaalde combinaties veel effectiever zijn: zeker als het op verantwoord afvallen aankomt.

 

Gewicht verliezen vergt namelijk een hoop van jouw lichaam. Door jouw voedingspatroon en sportregime aan te passen, kunnen er bijvoorbeeld voedingsstoftekorten optreden. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

 

Per slot van rekening wil je jezelf juist gezonder en energieker voelen door af te vallen (in plaats van vermoeider en futloos). In dit artikel lees je daarom meer over de gouden combinatie tussen voeding en supplementen, zodat je op een verantwoorde manier kunt afvallen.

 

Verantwoord afvallen met voeding als basis 

 

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat gezonde voeding als dé basis gezien kan worden van het verliezen van gewicht. Simpel gezegd: het is zaak dat je minder calorieën binnenkrijgt dan dat je er verbrandt. Maar wanneer het om verantwoord afvallen gaat, dan ligt het iets gecompliceerder dan die benadering.

 

Vrijwel geen calorieën binnenkrijgen door middel van een koolhydraatarm dieet klinkt misschien aantrekkelijk om snel af te kunnen vallen, maar het kan tegelijkertijd ten koste van jouw gezondheid gaan, omdat je bepaalde voedingsstoffen (zoals vitaminen en mineralen) in mindere mate binnenkrijgt. Vind, net zoals met veel andere dingen in het leven, de juiste balans en kies idealiter voor de gulden middenweg. Dan valt afvallen veel beter vol te houden.

 

Om voedingstekorten te voorkomen, kun je jezelf bijvoorbeeld beter richten op het toevoegen van licht verteerbaar eten aan jouw dieet. Daarbij kun je er natuurlijk op letten dat deze voedingsmiddelen niet teveel koolhydraten bevatten. Maar wat zijn de voordelen van licht verteerbaar voedsel voor mensen die willen afvallen op een verantwoorde manier?

 

Dat leg ik je graag uit. Het mooie is dat je lichaam licht verteerbaar eten makkelijker kan omzetten in bruikbare voedingsstoffen. Daarnaast hoeft licht verteerbaar eten niet perse minder goede voedingsstoffen te bevatten dan andere soorten voeding. Integendeel!

 

Goede licht verteerbare opties zijn onder andere ingeblikte groenten, zoals spinazie, wortels, bietjes en pompoenen. Deze licht verteerbare voedingsmiddelen bevatten veel mineralen, zoals zink en ijzer. Ook mag de inname van essentiële vitaminen natuurlijk niet vergeten worden!

 

Om genoeg vitaminen binnen te krijgen, kun je licht verteerbare voedingsmiddelen – zoals fruit en zaden – aan jouw voedingspatroon toevoegen. Kortom, verantwoord afvallen met licht verteerbaar eten is geen straf; er blijven namelijk voldoende lekkere én gezonde voedingsmiddelen over die je kunt eten.

 

Supplementen ter aanvulling op gezonde voeding tijdens afvallen

 

In dit artikel heb ik je in het kort al laten weten dat mensen die afvallen, erop moeten letten dat zij voldoende essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen. Gebeurt dat niet, dan kunnen er veel verschillende soorten gezondheidsklachten optreden.

 

Je lichaam heeft namelijk voldoende vitaminen en mineralen nodig om goed te kunnen blijven functioneren. Een tekort aan voedingsstoffen moet dus voorkomen worden. Zeker als verantwoord afvallen één van jouw prioriteiten is, omdat de veranderingen die je in jouw leefstijl doorbrengt (zoals meer sporten en een ander dieet volgen) sneller tot tekorten kunnen leiden.

 

Gelukkig zijn er bepaalde natuurlijke supplementen die jou kunnen ondersteunen tijdens het afvallen. Ze zullen er dus niet voor zorgen dat je sneller afvalt, maar houden wél jouw lichaam in topconditie. Kies bijvoorbeeld voor een hoogwaardig multivitaminen complex dat goed bekend staat.

 

Het is verstandig om dit in overleg met een medisch specialist te doen, zoals een diëtist. In samenspraak met diegene kun je kijken welke supplementen het beste aansluiten op jouw leefstijl en doelen. Ook al gaan de juiste supplementen en verantwoord afvallen hand in hand; ze mogen enkel en alleen gebruikt worden ter aanvulling op een gezond en gevarieerd dieet.

 

Dit blogbericht is geschreven door Supplementen.nl. Hierop vind je gratis artikelen over supplementen, een goede nachtrust, gezonde voeding en tal van andere onderwerpen. Hartstikke leuk dat jullie gastblogger wilden zijn op de blog van Veertigplus mus!

 

Bewaar deze pin voor later:

Verantwoord afvallen door de gouden combinatie tussen voeding en supplementen

2 gedachten over “Verantwoord afvallen: de gouden combinatie tussen voeding en supplementen

 • Hey Muriel!

  Ik ben al een tijdje koolhydraatarm aan het eten, en ik ben me een beetje zorgen aan het maken dat ik niet genoeg of voldoende vitaminen binnen krijg, ook al eet ik heel gezond. Je vermeldt hier een heleboel tips om voldoende vitamines binnen te krijgen door voeding maar daar denk ik dus niet genoeg mee binnen te hebben. Maar mijn probleem is, ik heb geen zin om 20 verschillende tabletten te slikken, dus ik denk eraan gewoon een multivitamine te slikken (meer bepaald deze van Flinndal https://www.flinndal.nl/multivitaminen/multi), maar hoe sta jij daar tegenover? Heb jij toevallig ervaring met deze?

  Ik kijk uit naar je antwoord,
  Elsie

  Beantwoorden
  • Hoi Elsie,
   Dank je voor je berichtje. Goede vraag die je stelt en ik denk dat het goed is om inderdaad goede multivitaminen erbij te slikken. Toevallig ben ik net een blogartikel aan het schrijven met 5 tips voor 100% natuurlijke multivitaminen. Dit blogartikel komt morgen of donderdag op veertigplusmus.nl te staan. Misschien doe je daar ideeën op. De multivitaminen van Flinndal staat ook in het lijstje en hoor ik goede berichten over. Ikzelf gebruik Multi Puur Compleet van Proviform. Dit vind je ook terug in het blogartikel dat morgen of donderdag online komt. Dus, nog heel even geduld, en dan kun je het blogartikel met de tips lezen! 🙂 Groetjes, Muriel

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *