Lifestyle

Top 10 teambuilding ideeën bij De Tuinderij

Wat wordt jouw volgende teambuilding uitje?

Teambuilding activiteiten, ik vind het geweldig om te doen. Vooral toen ik nog in loondienst was, had ik regelmatig teambuilding uitjes met collega’s. Het ene uitje was nog avontuurlijker en hilarischer dan het andere. Daarom vind ik het leuk om als idee de teambuilding activiteiten van De Tuinderij met je te delen. Een locatie waar je als team een inspirerende, grappige, avontuurlijke en leerzame dag of dagdeel kunt beleven. Lees je mee?

 

Wat is De Tuinderij als locatie?

Als je iets dieper graaft in het ontstaan van De Tuinderij, dan vind ik dat een bijzonder verhaal. Het is in 2004 kleinschalig begonnen met het organiseren van Solex tours vanuit hun kwekerij. Steeds meer kwam de behoefte aan een hapje en drankje en extra’s voor en na de tour en ook dit werd verzorgd.

Na een verhuizing naar een veel grotere locatie waren de mogelijkheden oneindig. Daar heeft het team van De Tuinderij slim gebruik van gemaakt. Vandaag de dag kun je er namelijk terecht voor vele originele teambuilding activiteiten.

Maar dat niet alleen! Je kunt er zakelijk bijvoorbeeld ook vergaderen en bedrijfsfeesten organiseren. En als particulier kun je er groepsuitjes, vrijgezellenfeesten, verjaardagen, jubilea of andere events organiseren. Wat de accommodatie echt uniek maakt, is dat ze diverse huiskamers hebben voor kleine en grote groepen, waar je teruggaat naar de jaren 60. Een huiselijke sfeer, daar houd ik van. En niet te vergeten, je vindt er grote kassen waar vele activiteiten plaatsvinden.

 

10 populaire teambuilding activiteiten bij De Tuinderij

Terug naar de teambuilding uitjes, want dat is waar ik jou met dit blogartikel mee wil inspireren. Bij De Tuinderij kun je kiezen uit een groot aanbod. Op hun website vind je tientallen ideeën. Hieronder 10 populaire indoor en outdoor teambuilding uitjes, in willekeurige volgorde:

 

#1 – Solex Westland – Delfland Tour

Ik begin natuurlijk met daar waar het in 2004 mee begon: een Solex tour! Met bijvoorbeeld de Solex Westland – Delfland Tour ga je met je team toeren op een Solex, gekleed in een oude lange leren jas en grappige helm!

 

#2 – Solex Take One Actie Tour

Een andere hilarische Solex tour is de Take-One-Actie-Tour. In kleinere teams voltooi je diverse opdrachten die allemaal gefilmd worden. Dat wordt na afloop lachen, gieren en brullen om elkaars filmpjes te zien.

 

#3 – Plankgas door de kas

Bij de accommodatie vind je enorme kassen. En wat is nou leuker om lekker door de kassen te scheuren tijdens een parcours op een scootmobiel!

 

#4 – Je Kan De Pot Op

Wil je het rijden door de kas nóg hilarischer maken? Ga dan met je team door de kas scheuren op een gemotoriseerde WC-pot! Ja echt, ik moest ook even 2x knipperen met mijn ogen of ik het goed las op de website, maar op een echte wc-pot ga je wc-rollen scoren die jou punten opleveren. En je raadt het al: het team met de meeste punten wint de race.

 

#5 – Voetdarts

Ook super leuk is Voetdarts. In kleinere teams ga je kleine en grote ballen gooien naar vakken op een super groot dartbord, ook wel het grootste dartboard ter wereld genoemd. En natuurlijk met als doel om de meeste punten te scoren. Ik zeg: een schot in de roos!

 

#6 – Teambuilding met roofvogels

Hoe zou het zijn als je letterlijk oog in oog staat met een grote roofvogel? Dat kan tijdens deze inspirerende teambuilding activiteit! Leer de kneepjes van het vak als valkenier en ontdek de kracht, rust en wijsheid van deze prachtige dieren als zij op jouw arm landen en boven je hoofd vliegen.

 

#7 – Mollen Meppen ‘Waar is de mol’

Altijd al zin gehad om die ene collega een flinke mep te verkopen? Dat kan met dit spel. Het is natuurlijk met een knipoog bedoeld, maar het spel daagt je wel uit om jouw collega slim af te zijn. Vanuit jouw ‘Mole Hole’ ga je sneaky zoveel mogelijk ballen stelen van je collega’s. Maar kijk wel uit, want je kunt tijdens het ballen stelen een mep krijgen met een plastic opblaasbare knuppel! En als jij degene bent die in het midden staat, dan kun jij meppen uitdelen aan je collega’s. Hilariteit ten top.

 

#8 – Fiets Suppen

Suppen ken je waarschijnlijk al, maar ken je ook Fiets-Suppen? Met deze teambuilding activiteit ben je met je team lekker actief op het water. Je zit in je eentje op een Fiets-Sup en met z’n allen maak je een mooie tocht over het water. Genieten, bewegen en teambuilding in één.

 

#9 – Levend Tafel Voetbal

Ook een super origineel teambuilding activiteit: tafelvoetballen op een tafelvoetbal-veld dat vele malen groter is als een tafelvoetbal-tafel. Sterker nog: je staat in het tafelvoetbal-veld als een tafelvoetbal-poppetje! Je bedient een ijzeren buis, net zoals bij een tafelvoetbal-tafel en moet de bal zo vaak mogelijk in het doel van je tegenstanders krijgen. Een groot spektakel is gegarandeerd!

 

#10 – Touwdouwen

Je leest het goed: niet touwtrekken, maar touwdouwen. In teams ga je een groot touw in een ijzeren buis ‘douwen’ naar je tegenstanders. Slimheid, kracht en een vleugje sluwheid zorgen voor grappige momenten. En je ontdekt ook meteen wie wel en niet tegen zijn verlies kan!

 

Bonustip: E-Kickbike puzzeltocht

Als bonustip geef ik ook nog de E-Kickbike puzzeltocht. E-Kickbikes zijn gemotoriseerde steps met dikke banden, waarmee je een puzzeltocht gaat maken. Een combinatie van lekker actief zijn met je teamleden en je hersenen kraken. Want, met de opdrachten die je onderweg uitvoert moet je aan het einde van de tocht de schatkist weten te kraken!

 

Maak van je teambuilding activiteit een onvergetelijk moment

De bovenstaande 10 activiteiten om met je collega’s te doen is slechts een greep uit de vele mogelijkheden bij De Tuinderij. Geef je wensen door aan het team van De Tuinderij en zij gaan met plezier jouw teamuitje verzorgen. Ontvangst met koffie en thee? Een uitgebreide lunch? Een dinerbuffet of BBQ met muziek of andere wensen? Een feest na het teambuilding uitje? You name it en zij gaan dit voor je regelen. Niet voor niets heeft De Tuinderij de Zilveren Award gewonnen van het ‘Leukste Uitje van Zuid-Holland 2023’, dat is uitgereikt door de ANWB.

 

Dit is een gesponsord blogartikel. Voor meer info lees mijn disclaimer.