Huis & tuin

Review: fijn wokken met de Barcelona Black Wokpan van GreenPan!

Barcelona Black Wokpan van GreenPan: een pareltje onder de wokpannen

Ik ben dol op koken en dan het liefst zoveel mogelijk koolhydraatarm. Om de heerlijkste gerechten te bereiden, maak ik graag gebruik van goede pannen. Deze pannen gaan vaak langer mee dan goedkope pannen en bevatten zo min mogelijk schadelijke stoffen. Ik probeerde daarom de Barcelona Black Wokpan uit van het merk GreenPan. Echt een super goede wokpan en ik vertel je hieronder in mijn review waarom!

 

Een goede wokpan is onmisbaar in de keuken

Als je van wokken houdt, dan is een goede wokpan belangrijk om in je keuken te hebben. Om gezond te eten, bereid ik het liefst mijn eten met verse producten. Pakjes en zakjes gebruik ik nauwelijks nog, omdat bijvoorbeeld in kant-en-klare gerechten, sauzen en marinades vaak veel teveel zout en andere ongezonde ingrediënten zitten.

Ook ben ik kritisch wat potten en pannen betreft. Vooral een koekenpan en wokpan moeten van goede kwaliteit zijn, vind ik. Ook omdat je hier vaak in roert, moet het materiaal stevig zijn en zo min mogelijk (of liever helemaal geen) schadelijke stoffen bevatten die in je eten terecht kunnen komen. Ook moet je de pan goed kunnen schoonmaken.

 

Het merk GreenPan waar je goede pannen kunt kopen

Misschien is het wel leuk om iets te vertellen over de achtergrond van het merk GreenPan. Dit merk is namelijk ontwikkeld door 2 Vlaamse vrienden. Zij ontdekten dat veel pannen giftige stoffen vrijgeven bij een hoge hitte. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Dat dachten deze 2 vrienden ook en zij ontdekten dat Thermolon een zeer goed alternatief is. Thermolon is een keramische antiaanbaklaag en bevat geen schadelijke PFAS stoffen.

Even een zijstap: PFAS zijn chemicaliën die gebruikt worden om bijvoorbeeld een pan water-, vet- en vuilafstotend te maken. De laatste jaren hoor en lees je steeds vaker dat men moeite heeft met deze chemicaliën, omdat deze niet goed zijn voor ons als mens en voor het milieu.

Sinds 2007 verkoopt GreenPan dan ook PFAS vrije pannen die gemaakt zijn van Thermolon en inmiddels is hun assortiment heel uitgebreid. Zo vind je er een groot assortiment aan pannen met dus deze keramische antiaanbaklaag zonder PFAS. In de webshop van GreenPan vind je complete pannensets, maar ook braadpannen, wokpannen, kook- en steelpannen, hapjespannen, grillpannen, koekenpannen (zoals ook pannenkoekenpannen), vispannen en meer.

 

De voordelen van de Barcelona Black Wokpan van GreenPan

Maar nu terug naar de Barcelona Black Wokpan van GreenPan, want deze heb ik mogen uitproberen. En zoals ik al schreef: ik ben er super enthousiast over! Hieronder vertel ik je dan ook de voordelen:

#1. Keramische antiaanbaklaag zonder PFAS

Dit is voor mij toch wel één van de belangrijkste voordelen van deze wokpan, namelijk dat het een PFAS-vrije keramische antiaanbaklaag heeft. Je krijgt helaas via je voeding vaak al genoeg schadelijke stoffen binnen, denk bijvoorbeeld aan verdelgingsmiddelen. Daarom koop ik zoveel mogelijk biologische producten. Daarbij vind ik het dus ook belangrijk dat in dit geval de wokpan ook geen schadelijke stoffen bevat. Beter voor mezelf en mijn gezin, maar ook voor het milieu.

 

Barcelona Black wokpan van GreenPan

 

#2. Ik hoef minder boter of olie te gebruiken

Doordat de keramische antiaanbaklaag heel goed werkt, merk ik dat ik veel minder boter of olie hoef te gebruiken. Het eten bakt er niet of nauwelijks aan, want de bodem is super glad! Nu vind ik het normaal niet erg om boter of olie toe te voegen aan mijn eten, het is zelfs gezond, maar niet alle oliën zijn geschikt om te verhitten. Zo is het niet aan te raden om bijvoorbeeld lijnzaadolie en extra vierge olijfolie te verhitten tot een hoge temperatuur. Dus als ik iets kan wokken met minder olie of zelfs helemaal geen olie, dan vind ik dat een voordeel.

 

#3. De pan ligt fijn in de hand

Soms heb je pannen die te zwaar of te groot zijn. Deze wokpan heeft dat niet en heeft een goede grootte, is niet te zwaar en het handvat is fijn om vast te houden. De greep is van roestvrij staal en wordt niet warm, dus dat is natuurlijk ook prettig, want anders verbrand je je handen.

 

#4. Het kan zelfs in de vaatwasser

Het liefst maak ik zelf de wokpan gewoon onder de kraan schoon, maar de pan zou zelfs in de vaatwasser kunnen. Dus heb je geen zin om het met de hand schoon te maken, dan is de vaatwasser ook een optie.

 

#5. Metalen spatels kunnen ook

Ik kook het liefst met houten spatels, omdat zij zo min mogelijk krassen geven in een pan. Maar bij deze wokpan van GreenPan kun je ook metalen spatels gebruiken. Zo sterk en van goede kwaliteit is het materiaal van deze wokpan! Toch raad ik je het gebruik van metalen spatels af, want zo heb je langer plezier van je wokpan.

 

#6. GreenPan produceert zelf deze PFAS-vrije antiaanbaklaag

Wat ik ook nog ontdekte, is dat GreenPan het enige pannen-merk is dat zelf z’n eigen antiaanbaklaag produceert. Daarmee kunnen zij garanderen dat het ook echt PFAS vrij is en dat de pan een goede kwaliteit heeft.

 

#7. Er zit voldoende garantie op

Ik vind het ook fijn dat GreenPan mij levenslange garantie geeft als er fabricagefouten of materiaaldefecten zijn. Wel is het zo dat zij op de Thermolon Infinity Pro antiaanbaklaag (dat in de Barcelona Black Wokpan zit) een garantie geven van maximaal 5 jaar na aankoopdatum. Maar ook dat vind ik al een lange termijn, dus daar ben ik tevreden mee.

 

#8. Geschikt voor verschillende warmtebronnen

Oh ja! Wat ik ook een groot voordeel vind, is dat je deze wokpan kunt gebruiken op verschillende warmtebronnen. Dus: gas, keramisch, inductie, elektrisch, halogeen en het kan zelfs in de oven.

 

Greenpan wokpan

 

Heb ik ook nadelen ontdekt?

Daar moest ik echt even naar zoeken. Ik heb tijdens het gebruik van de pan geen nadelen kunnen ontdekken. Dus dat zit helemaal goed. Het enige nadeel is dat deze wokpan misschien wel wat duur in de aanschaf is.

Ook al vind ik de prijs-kwaliteit verhouding goed, dan nog betaal je iets meer dan € 99 voor deze pan en dat kan voor mensen met een krappe portemonnee een te hoge uitgave zijn. Toch blijf ik deze pan een aanrader vinden, omdat hij heel lang meegaat, een goede kwaliteit heeft en een gezonde antiaanbaklaag heeft. Dus ervoor sparen is zeker een aanrader.

 

Waar kun je de GreenPan kopen?

Als je hebt besloten om een GreenPan te kopen, zoals de Barcelona Black Wokpan waar ik deze review over heb geschreven, dan kun je dat aanschaffen via de webshop van GreenPan. Gratis verzending vanaf € 50 en binnen 1 werkdag kun je het al in huis hebben. Ook mag je de pan gratis retourneren binnen 50 dagen.

 

Kortom…,

Zoals je hebt gemerkt ben ik enthousiast over de Barcelona Black Wokpan die ik mocht uitproberen. En sowieso over de visie van GreenPan dat zij met de PFAS-vrije antiaanbaklaag zo min mogelijk mens en natuur willen schaden. De aanschafprijs van deze pan is misschien wat hoger dan andere pannen, maar je krijgt er een hele goede kwaliteit voor terug. En als je de pan volgens de gewenste gebruiksaanwijzing gebruikt, dan kun je er vele jaren mee doen. Een aanwinst voor je keuken dus!

 

Dit is een gesponsord blogartikel en bevat affiliate links. Voor meer info lees mijn disclaimer.