Lifestyle

4 minder bekende zonvakantie bestemmingen die je moet weten

Wat wordt jouw zonvakantie bestemming?

Het klinkt misschien wat vroeg, maar nu de feestmaand is aangebroken, is het ook weer tijd om na te gaan denken over je volgende zomervakantie! Na corona zijn we namelijk weer massaal het vliegtuig ingestapt om onze dosis vitamine D op zonbestemmingen binnen te halen. Het laatste wat je echter wilt, is deze paar weekjes welverdiende rust spenderen tussen de hordes toeristen. Of misschien heb je geen hekel aan de drukte, maar ben je weleens benieuwd naar een andere zonbestemming dan dezelfde Turkse of Spaanse badplaats die je al jaren bezoekt?

 

Hoe dan ook, hieronder vind je 4 wat minder bekende zonvakantie bestemmingen:

 

Noord-Macedonië

Noord-Macedonië is vaak niet de eerste bestemming die te binnen schiet bij een zomervakantie. Grote kans bovendien dat veel mensen het niet eens op de kaart aan kunnen wijzen! Eeuwig zonde! Gelegen in het Zuidoosten van Europa, boven Griekenland, geniet het land van veel dagen zon. Daarnaast heeft het land op cultureel gebied enorm veel te bieden. Bezaaid met eeuwenoude kerkjes en Byzantijnse monumenten, kunnen liefhebbers van geschiedenis in Noord-Macedonië hun hart ophalen. Haar prachtige meren en uitgestrekte bossen geven wandelaars bovendien ook de kost. En dat alles voor een aantrekkelijk prijsje, sinds Noord-Macedonië nog onontdekt en dus prima betaalbaar is.

 

Malta

Wat veel mensen niet weten, is dat Malta bestaat uit drie eilanden. Op de twee kleinere eilanden is het authentieke Malta nog te vinden. Toch iets meer bedrijvigheid? Op het grootste en gelijknamige eiland is het meeste te beleven. Mooie stranden, cultuursnuiven in de middeleeuwse hoofdstad Valetta én lekker eten: vakantie op Malta voelt als een kruising tussen Italië en Griekenland, maar toch eigenzinnig. Omdat het eiland lekker compact is, is alles ook nog eens lekker snel te bereiken. Insider tip: op vakantiedealz kun je vaak nog wat leuke dealtjes vinden.

 

De Costa Verde

Veel mensen die naar Portugal op vakantie gaan, kiezen voor het altijd zonnige en welbekende zuiden. Hier zijn immers de grootste en bekendste badplaatsen te vinden die de toerist goed weten te vermaken. Ga als alternatief eens op onderzoek uit aan de Costa Verde, in het groene noorden. Hier vind je rustige kustplaatsen die door de massatoerist over het hoofd worden gezien, maar die toch de prachtige Portugese ziel bewaren. Een dagje Porto is ook een echte aanrader, mocht je wat drukte willen opzoeken.

 

Griekse Eilanden

Huh, maar je leest toch een blog over alternatieve bestemmingen? Je zal niet geloven dat deze er in Griekenland ook nog gewoon zijn! Je hoeft je liefde voor Griekenland dus niet op te geven als je wat rustiger wilt zitten. Naar schatting zijn er zo’n 6.000 Griekse eilanden – genoeg om uit te kiezen, dus! Waarom neem je niet eens een kijkje op Samothraki, Kastelorizo of Symi? Hier geniet je op zijn Grieks en zonder de rest van Europa. Voordeel van Griekenland is dat er vaak ook nog wat fijne last minute vakanties naar het land worden aangeboden. Dan kan je nog nét even wat extra tijd nemen om een keuze te maken. Fijne vakantie!