Beauty & Body

Redenen om te kiezen voor plastische chirurgie voor je gezicht

Plastische chirurgie: diverse redenen om het te laten doen

Als je als vrouw onzeker bent over je uiterlijk of als je bijvoorbeeld oogproblemen hebt vanwege hangende oogleden, dan kun je ervoor kiezen om naar een plastisch chirurg te gaan. Maar wat is plastische chirurgie eigenlijk en wat zijn nog meer redenen om te kiezen voor een ingreep in je gezicht, zoals een ooglidcorrectie, facelift, oorcorrectie, wallen verwijderen en een halslift? Daar lees je hieronder meer over.

 

Wat is plastische chirurgie?

Plastische chirurgie is een medisch specialisme dat gericht is op het herstellen, verbeteren en/of mooier maken van je uiterlijk. Je kunt het laten doen omdat je onzeker bent over je uiterlijk of omdat je gewoon iets niet mooi vindt aan je uiterlijk. Maar plastische chirurgie wordt ook gedaan wanneer je gezicht of ander deel van je lichaam, bijvoorbeeld na een ongeluk, moet worden hersteld.

 

Wat kun je laten doen aan je gezicht met plastische chirurgie

Als we inzoomen op plastische chirurgie voor je gezicht, dan zijn er diverse mogelijkheden:

 

#1. Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een ingreep die om diverse redenen wordt gedaan. Het verwijderen van overtollige huid rond je ogen zorgt zowel voor een frissere uitstraling, maar ook voor een beter zicht.

Bijvoorbeeld, overhangende oogleden kunnen je zicht belemmeren, wat kan leiden tot vermoeidheid, tranende ogen en zelfs hoofdpijn. Door een ooglidcorrectie verbeter je je uiterlijk, maar dus ook de gezondheid van de ogen. Vaak wordt er gekozen voor een bovenooglidcorrectie of een onderooglidcorrectie of voor beiden.

 

#2. Facelift

Naarmate je ouder wordt, verliest je huid zijn elasticiteit en ontstaan er rimpels. Een facelift behandeling pakt dit probleem aan door je huid strakker te trekken en teveel huid te verwijderen. Hierdoor zie je er jonger uit, maar het geeft ook een boost aan je zelfvertrouwen.

 

#3. Oorcorrectie

Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt als je aan plastische chirurgie denkt, maar je kunt ook een oorcorrectie laten doen. Een oorcorrectie gaat verder dan het mooier maken van je uiterlijk. Bijvoorbeeld, flaporen of oren die niet helemaal gelijk zijn, dat kan je heel onzeker maken. Misschien ben je er zelfs wel door gepest en heb je er mentaal last van. Door een oorcorrectie te laten doen voelen mensen zich vaak weer zekerder over hun uiterlijk.

 

#4. Wallen verwijderen

Wallen onder de ogen dat komt vaak voor en misschien heb je er zelf ook last van. Het kan aanleg zijn, het kan ontstaan door het ouder worden of door een ongezonde leefstijl. Met plastische chirurgie kun je je wallen laten verminderen. Hierdoor ontstaat niet alleen een uitgeruste uitstraling en een frissere blik, maar je ziet er vaak ook weer jeugdiger uit.

 

#5. Halslift

Een halslift kun je laten doen als de huid rond je nek verslapt, wat vaak ontstaat doordat je ouder wordt. Een halslift zorgt er niet alleen voor dat de huid rondom je hals weer strakker wordt, maar het geeft je vaak ook een jongere uitstraling.

 

Kortom,

Plastische chirurgie voor je gezicht kun je inzetten als je onzeker bent over je uiterlijk, als je baalt van de wallen onder je ogen en als je mentaal last hebt van je flaporen. Maar ook als je graag weer jeugdiger eruit wilt zien, je geen hoofdpijn meer wilt hebben vanwege hangende oogleden en om nog heel veel andere redenen.

Het gaat dus vaak veel verder dan de eeuwige jeugd behouden. Het mentale aspect speelt vaak ook een grote rol, evenals het terugkrijgen van je levenskwaliteit en je happy voelen. Het letterlijk en figuurlijk lekker in je vel zitten is heel veel waard.

 

Dit blogartikel is geschreven vanuit een samenwerking. Voor meer info lees mijn disclaimer.