Lifestyle

7 ideeën voor een extra speciale kerst

Doe eens iets speciaals met kerst

Ben jij, net als ik, ook een liefhebber van kerst? Deze gezellige periode staat weer voor de deur en waarom niet eens iets anders proberen dit jaar? Geef jouw kerst een extra boost met deze 7 creatieve en bijzondere ideeën!

 

Met deze 7 ideeën wordt kerst extra bijzonder

Kerst is de tijd van het jaar waarin je overal gezellige kerstlichtjes ziet verschijnen. Het brengt families en vrienden samen en de heerlijkste gerechten komen weer op tafel. Huizen worden gezellig versierd en de dagen worden gevuld met eten, cadeautjes, spelletjes, bijkletsen en herinneringen maken. Met de onderstaande 7 ideeën maak je jouw kerstdagen dit jaar extra uniek:

 

#1. Geef een kerstpakket aan iemand die het niet breed heeft: met kerst geven we elkaar vaak cadeautjes, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Hoe leuk is het als je een echt kerstpakket kunt geven aan bijvoorbeeld een dakloze, aan een buurvrouw die het niet breed heeft of aan iemand anders die een echt kerstpakket nog nooit heeft ontvangen? Dus, ga een kerstpakket kopen, zoals een traditioneel kerstpakket boordevol lekkernijen, en verras er iemand mee die zoiets niet snel zelf zou kunnen kopen. Wedden dat jouw kerst en zijn/haar kerst onvergetelijk wordt?

 

#2. Kerstontbijt picknick: al eens aan een kerstontbijt-picknick gedacht met kerst? Oké, misschien is het buiten heel koud, maar ook daar valt genoeg voor te verzinnen om warm te blijven. Verzamel dekens, kussens en een mand vol lekkernijen. Trek dikke truien en jassen aan en doe een muts op en handschoenen aan. Geniet van een gezellige ochtend omringd door de natuur en een kerstmuziekje op de achtergrond. Zo wordt kerst extra speciaal.

 

#3. Themafeestje in kerstsfeer: geef je kerstfeestje een twist met een thema! Denk aan een vintage kerst of een kerstpyjama-feest. Of wat dacht je van een kerst-karaoke avond? Verander je woonkamer in een podium voor een karaoke-kerstavond. Kies je favoriete kerstliedjes, print songteksten uit en laat iedereen zijn zangtalent horen. Zeker weten dat jouw kerst hilarisch wordt.

 

#4. Kerstknutstelen voor het hele gezin: laat jullie creativiteit stromen tijdens kerstknutselen voor het hele gezin. Zet een knutseltafel klaar met verschillende materialen zoals papier, lijm, glitter, potjes en pannetjes en knutselgereedschap. Iedereen kan zijn eigen unieke kerstdecoratie maken. Van zelfgemaakte kerstkaarten tot handgemaakte kerstkransen, alles is leuk.

 

#5. Vrijwilligerswerk tijdens kerst: kerst draait om delen en geven. Overweeg dit jaar vrijwilligerswerk te doen rond en tijdens de kerstdagen. Het geeft je niet alleen een voldaan gevoel, maar je maakt er anderen ook heel blij mee. Kijk waar er in jouw dorp of stad vrijwilligers nodig zijn en geef jouw enthousiaste inzet zoveel als je kunt.

 

#6. Kerstfilm kijken in je tuin of op je balkon: breng de bioscoop naar je achtertuin of op je balkon! Maak een gezellig warm zitje klaar, zet een projector neer en organiseer een kerstfilm-moment in de buitenlucht. Vergeet de warme chocolademelk, glühwein en popcorn niet!

 

#7. Lootjes trekken: met Sinterklaas doen we vaak lootjes treken, maar waarom niet met kerst? Ook met kerst is lootjes trekken en surprises maken met een gedichtje erbij super leuk om te doen. Koop het cadeautje dat iemand op zijn verlanglijstje heeft staan, zoals een boek, parfum, wellnessbon of misschien wel een kerstpakket vrouwen of kerstpakket voor mannen en beleef een gezellige kerst met elkaar.

 

Hoe ga jij het vieren dit jaar?

Hopelijk heb ik je geïnspireerd met 7 leuke manieren om kerstmis dit jaar extra speciaal te maken. Of je nu kiest voor het geven van een kerstpakket aan iemand die het niet breed heeft, voor een kerst-themafeestje, een kerstontbijt picknick of kerst-vrijwilligerswerk, maak er een mooie en bijzondere tijd van met jouw dierbaren.

 

Dit blogartikel is geschreven vanuit een samenwerking. Voor meer info lees mijn disclaimer.