Recept tropische banaan en mango mugcake!

Deze gezonde mugcake is in 7 minuten klaar!

Een gezond en voedzaam ontbijt maken in maar 7 minuten? Dat kan met deze tropische banaan en mango mugcake! Lekker met vers fruit, eieren, havermout en kwark. Je kunt dit prima eten als je aan het afvallen bent, maar ook als je gewoon op zoek bent naar een gezond ontbijt of gezonde lunch. En natuurlijk ook als healthy tussendoortje.

Dit recept van de mugcake komt uit het zeer populaire boek De Eetswitch, afvallen zonder dieet. Dit boek is een bestseller en hierin leer je hoe je blijvend kunt afvallen zonder te diëten! Het boek bestaat uit 75 super gezonde recepten, maar ook krijg je de handige Lazyfitgirl richtlijnen voor in de supermarkt en extra tips en trics rondom afvallen. Wil je nog een stapje verder en meer begeleiding met afvallen? Bekijk dan ook de Lazyfitgirl Transformatiecursus die door veel vrouwen met succes al is gevolgd!

boek de eetswitch

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 

tropische banaan en mango mugcake in 7 minuten

Recept tropische banaan en mango mugcake

Een heerlijk en voedzaam recept dat in 7 minuten bereid is. Lekker als ontbijt, lunch of tussendoortje! De mango en banaan geven er een tropische smaak aan. Dit recept komt uit het zeer populaire boek 'De Eetswitch - Afvallen zónder dieet' en is echt een aanrader!
Bereidingstijd 7 min
Totale tijd 7 min
Gang lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 Grote mok
  • Lepel
  • Vork
  • Magnetron

Ingrediënten
  

  • 1 mango
  • 2 rijpe bananen + extra om te garneren
  • 2 eieren
  • 6-8 eetlepels havermout
  • 2 eetlepels magere kwark
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels geraspte kokos + extra om te garneren

Instructies
 

  • Snijd de mango in kleine blokjes, prak de bananen met een vork. Doe de helft van de mango en alle overige ingrediënten in een grote mok en meng, roer ze door elkaar.
  • Zet de mok in de magnetron en zet deze 3 minuten aan op vol vermogen (1000 watt). Als de cake er na 3 minuten nog nat uitziet, zet hem dan opnieuw kort in de magnetron.
  • Versier de mugcake met een royale eetlepel kwark, de achtergehouden blokjes mango, wat plakjes banaan en kokosrasp

Notities

Je kan bij een mugcake veel variëren in smaak. Gebruik de bovenstaande ingrediënten en laat bijvoorbeeld de mango en kokos achterwege. Varieer met verschillende (diepvries) fruitsoorten zoals: aardbeien, passievrucht, peer, appel, blauwe bessen, sinaasappel, etcetera.
Andere lekkere smaakmakers zijn: kaneel, koek & speculaaskruiden, cacaopoeder, whey eiwitpoeder met een smaakje of stevia. Ook kun je de magere kwark aanpassen naar magere yoghurt of een plantaardige of lactosevrije variant.  
Je kunt deze mug ook in de oven maken. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de mugcake in 15-20 minuten gaar. Let op: de mok wordt heel heet, dus check of je servies in de oven kan.
Dit recept van de mugcake komt uit het zeer populaire boek ‘De Eetswitch - Afvallen zónder dieet’. Een boek waarin je leert om blijvend af te vallen zonder te diëten. 
boek de eetswitch
BEKIJK HET BOEK HIER >>
Trefwoord lunch, ontbijt, tussendoortje

Dit blogartikel bevat affiliate links. Voor meer info lees mijn disclaimer.