Hoe Bachbloesems de stress in je lichaam kunnen verminderen!

Wat is stress en waar komt het vandaan?

Om er achter te komen hoe we stress in ons lichaam kunnen verminderen is het eerst goed om te weten wat de oorzaak is van de stress. We kunnen goed leven met gezonde spanning, dit is in heel veel situaties heel normaal en houdt ons scherp. Daarin is onze intuïtie een belangrijk onderdeel, om goed aan te voelen wanneer je grenzen bereikt zijn voordat je eroverheen gaat!

Bloesemtherapie helpt je om verbinding te maken met je intuïtie en wie je werkelijk bent.  Door de huidige technologie en de snelheid van onze levens zijn we die verbinding steeds meer kwijtgeraakt. Deze verbinding herstellen, kan je helpen om steviger in het leven te staan en je ook in moeilijke situaties niet uit evenwicht te laten brengen.

 

Wat zijn bachbloesems

Om uit te kunnen leggen wat bachbloesems kunnen betekenen bij stress, zal ik eerst kort uitleggen wat bachbloesems zijn. Bachbloesems zijn extracten van bloesems of andere delen van planten die op een speciale manier worden gewonnen via de kookmethode of de zonnemethode. De 38 bloesemremedies die Dr. bach ontdekte vormen een unieke en volledige methode om te genezen. Het uitgangspunt is om de stemming/emotie, het temperament en de persoonlijkheid van de patiënt te behandelen. De lichamelijke klachten zijn niet van belang, al kunnen deze wel verminderen als de emotionele klachten worden aangepakt.

De 38 bloesemremedies zijn onder verdeeld in 7 categorieën: angst, onzekerheid, onvoldoende interesse in het hier en nu, eenzaamheid, overgevoeligheid voor invloeden van buitenaf, moedeloosheid/wanhoop en overbezorgdheid om het welzijn van anderen.

Door het uitkiezen van Bachbloesems  en de beschrijving te lezen word je ook bewust van je eigen persoonlijkheid en de manier waarop je reageert op spanning. Het is een combinatie van de bewustwording en het gebruik van de druppels.

 

Bachbloesems

Een aantal Bachbloesem flesjes

 

Waar wordt de stress in ons lichaam door veroorzaakt?

Er kunnen verschillende oorzaken van stress zijn, dat is natuurlijk voor iedereen weer verschillend. Ik zal een aantal voorbeelden noemen, die misschien helemaal niet zo onbekend zijn!

  • Op het werk, maar ook privé leg je de lat hoog voor jezelf om aan een ideaal beeld te voldoen. Je hoeft maar op Facebook te kijken, om te zien wat ik bedoel!
  • We leven in een 24 uurs economie, waardoor de scheiding tussen werk en privé (en rustmomenten) er eigenlijk bijna niet meer is. Terwijl je juist behoefte hebt aan rust en gewoon jezelf kunnen zijn.
  • Vooral als je hoogsensitief bent, ligt overprikkeling op de loer.
  • Ingrijpende gebeurtenissen, zoals het overlijden van een dierbare, ziekte, verlies van je baan en scheiding kunnen ook behoorlijk stressvol zijn.
  • Als je niet oplet, ben je uitgeput en heb je nergens meer energie voor.

 

Wat gebeurt er in je lichaam

Iedereen kent het wel. Een collega valt onterecht tegen je uit. Of er is een strakke deadline die je niet dreigt te gaan halen. En direct voel je de spanning in je buik toenemen en zit je op een hoog stressniveau. Voor je het weet raak je die spanning de rest van de dag niet meer kwijt en loop je de hele dag op je spreekwoordelijke tenen. Tijd om die stress kwijt te raken, is er niet. Want, die deadline wacht ook niet! Het kan in ieder geval al fijn zijn om dan een flesje Bachbloesem Rescue bij de hand te hebben om de schrik te verwerken. Dit handige flesje uit het assortiment van Bachbloesems is speciaal samengesteld voor angst en stress.

Geen wonder dat er tegenwoordig zoveel mensen een burn-out ervaren. De druk die we onszelf met onze levensstijl opleggen, zorgt voor de nodige stress. Meestal worden we ons dat bewust als de alarmbellen gaan rinkelen en er lichamelijke klachten gaan ontstaan. Er ontstaat een gevoel van (over)spanning en dan weten we even niet hoe we verder moeten met ons leven.

Bachbloesems kunnen je helpen om je bewust te worden van je eigen zwakke punten of een negatieve gemoedstoestand. Maak van deze punten juist je kracht!

 

Hoe kun je die stress in je lichaam dan verminderen?

De eerste stap is dat je eerlijk bent tegen jezelf en (h)erkent dat de spanning te hoog oploopt. Misschien merk je het aan je humeur, ben je onredelijk tegen mensen in je omgeving. Of heb je al weken last van een stijve nek of hoofdpijn. De hoogste tijd om aan de slag te gaan met deze tips:

  • Maar een to do list: wat is nú belangrijk en wat kan wachten?
  • Niemand is onmisbaar, aan wie kun je wat taken overdragen?
  • Probeer eens een weekend niets te plannen, behalve quality time voor jezelf en je naasten. Even niets moeten is wennen, maar ook fijn om weer tot jezelf te komen.
  • Mindfulness en Yoga zijn niet voor niets populair in deze drukke tijd.
  • Vraag een advies over Bachbloesems die jou in je proces kunnen steunen.

Leer je eigen kwaliteiten en innerlijke kracht kennen. Vind balans in je leven, zodat je alle problemen die op je pad komen het hoofd kunt bieden. Laat de wereld zien wat jij in je mars hebt, wie je bent en wat je kunt. Met behulp van Bachbloesems krijg je meer zelfvertrouwen en treed je problemen als uitdagingen tegemoet.

 

Welke bachbloesems bij stress in je lichaam?

Uiteindelijk zijn wij allemaal verantwoordelijk voor ons eigen levensgeluk. Maar iedereen kan een steuntje in de rug gebruiken, om stoom af te blazen en op te laden. Of dat nu een sport is, hobby, regelmatige meditatie of Bachremedies: vind de manier die het beste bij jou past.

Tenslotte een voorbeeld van een bachbloesem die jou kunnen helpen: Bij zowel lichamelijke als geestelijke vermoeidheid is Bachbloesem Olive een weldoener. Deze remedie brengt vrede in de vermoeide geest, helpt om bewust te worden dat je op tijd rust moet nemen en geeft kracht aan het vermoeide lichaam. Ideaal dus wanneer je teveel hooi op je vork hebt genomen of te weinig tijd had voor ontspanning, waardoor je je uitgeblust en uitgeput voelt. Olive herstelt de vitaliteit, de kracht en de belangstelling in het leven.

Jolanda Huijsmans

Dit inspirerende gastblogartikel is geschreven voor Jolanda Huijsmans. “Inmiddels heb ik al bijna 30 jaar ervaring met Bach bloesem remedies. In een moeilijke periode van mijn leven maakte in kennis met de werking hiervan. Daarna ben ik een opleiding gaan volgen, gespecialiseerd in de Bach bloesem remedies. Deze mix van kennis en ervaring maken mij wie ik nu ben en wat ik wil uitdragen met Digibach. Het zou toch mooi zijn, als het voor velen toegankelijk is om lekker in je vel te zitten?” aldus Jolanda. En gelijk heeft zij. Dus maak kennis met haar en de prachtige werking van Bachbloesems!