Lifestyle

5 tips voor het kopen van de eerste mobiele telefoon voor je kind!

Kinderen kunnen vaak niet wachten om hun eerste mobieltje te krijgen

Het is zover: je kind krijgt zijn of haar eerste mobiele telefoon. Waarschijnlijk staat je zoon of dochter te trappelen van ongeduld, omdat vriendjes en vriendinnetjes ook al een mobieltje hebben? Toch is het handig om in ieder geval de onderstaande 5 tips in je achterhoofd te houden voordat je een mobiele telefoon aanschaft.

 

#1. Welk mobieltje krijgt je kind?

Je weet waarschijnlijk als geen ander dat kinderen slordig met spullen om kunnen gaan. Een iPhone 11 is natuurlijk hartstikke leuk en super cool om te geven, maar hoe lang gaat het mee? Het kan op de grond vallen, in het water belanden of je kind verliest de telefoon. Kies daarom een toestel dat tegen een stootje kan (met een stevige hoes) en geef er nog geen honderden euro’s aan uit.

Een vriendin van mij had laatst een goede tip: zij geeft haar oude telefoon, die het nog prima doet, aan haar kind en koopt zelf een nieuwe. Beide telefoons zijn van hetzelfde merk en draaien op hetzelfde operating systeem. Daarmee kunnen ze een aantal dezelfde apps gebruiken.

 

#2. Wat is het doel van het geven van een mobiele telefoon?

De belangrijkste reden dat ouders een mobieltje geven aan hun kind is: bereikbaarheid. Je wilt altijd en overal je kind kunnen bereiken. En hoewel een beetje gezonde stress als ouder niet verkeerd is, wil je niet compleet in de rats zitten als je je kind nergens kunt vinden. Dan is het een fijn idee dat je met één druk op de knop weer in contact komt met je zoon of dochter.

Ook wil je als ouder niet dat jouw kind als enige geen mobieltje heeft, terwijl de hele klas of alle vriendjes en vriendinnetjes er wel eentje hebben. Je kind kan zich een buitenbeentje gaan voelen of misschien zelfs wel gepest worden dat het geen mobiele telefoon heeft.

 

#3. Wat wil je eraan uitgeven

Is het je waard dat je honderden euro’s uitgeeft aan het eerste mobieltje voor je kind? Veel ouders vinden van niet. Als je jouw oude mobieltje aan je kind geeft, dan heb je alleen maar een mobiel abonnement als kosten. Daarmee kun je de kosten flink laag houden. Dat geldt ook als je kiest voor een refurbished telefoon, zoals een iPhone 11 refurbished. Met een refurbished mobieltje kun je een iets luxere uitvoering kopen voor je kind, terwijl je er minder geld aan uit hoeft te geven.

 

#4. Maak goede afspraken

Kinderen zijn vaak dol op hun mobieltje. Spelletjes doen, urenlang scrollen op Instagram en TikTok, muziek luisteren en chatten is hun niet vreemd. Maar hoe ga je daar als ouder mee om? Maak goede afspraken en wellicht helpt deze handige mobiele telefoonkaart waarin je ideeën opdoet welke afspraken je met je kind kunt maken.

 

#5. Gebruik slimme apps

Er zijn honderden apps die allemaal te downloaden zijn op een mobieltje. Daar zitten apps bij die interessant zijn voor zowel jou en je kind en zelfs voor je hele gezin. Bijvoorbeeld een gedeelde kalender waarin iedereen in het gezin afspraken of notities kan zetten. Of apps waarmee je cyberpesten kunt verminderen of een schermlimiet kunt instellen. Er zijn ook apps waarmee je je kind via het mobieltje nog beter kunt traceren.

En zo zijn er nog vele apps die handige zijn om te gebruiken. Vraag bijvoorbeeld eens aan andere ouders welke van deze slimme apps zij op het mobieltje van zichzelf en die van hun kind hebben gezet. Daarmee wordt een mobiele telefoon niet alleen een feest voor je kind, het is ook meteen een extra handig hulpmiddeltje voor jou als (bezorgde) ouder.

 

Dit is een gesponsord blogartikel in samenwerking met Simyo. Voor meer info lees mijn disclaimer.