Online SEO cursus van Esmée Lifestyle helpt je een goede stap vooruit! Review!

Hoe deze online SEO cursus jouw website een boost geeft

SEO is tegenwoordig niet meer weg te denken als je wilt groeien met je website of blog. Esmée Bos weet daar alles van. Haar succes met haar blog Esmée Lifestyle heeft zij mede te danken aan het goed en zorgvuldig toepassen van SEO. Dat bracht haar op het idee om haar jarenlange kennis te bundelen in een online SEO cursus. En deze cursus kun jij nu volgen!

Ik kreeg de kans om deze SEO cursus ook te volgen en te reviewen. Wat ik ervan vind en of deze cursus de moeite waard is? Dat vertel ik je hieronder.


Ook ik weet dat SEO onmisbaar is voor succes in Google

Voor mij is SEO niet nieuw. Sterker nog, sinds 2010 ben ik in de online marketing wereld gerold en heb ik diverse cursussen en opleidingen gevolgd in dit vakgebied. Bijvoorbeeld, bij de opleider SRM heb ik een intensieve opleiding tot Online Marketeer gevolgd en er ontzettend veel van geleerd. Ook op het gebied van SEO.

Al deze kennis pas ik dagelijks toe in mijn blog Veertigplus mus en het leuke is dat ik uit eigen ervaring weet dat SEO je écht kan helpen om hoger te scoren in Google. Dus, toen Esmée mij benaderde om haar online SEO cursus te reviewen, was ik heel benieuwd hoe zij haar cursus heeft opgebouwd. En ik kan je nu al verklappen: het is mooie, waardevolle informatie die zij geeft. Niet voor niets wordt dagelijks haar blog Esmée Lifestyle goed bezocht en heeft zij enorm veel volgers op bijvoorbeeld Instagram.

online seo cursus esmee lifestyle


Hoe is de online SEO cursus opgebouwd?

De online SEO cursus van Esmée is opgebouwd uit 10 hoofdstukken met in totaal 24 videolessen. Het kost je maar 3 uur van je tijd en daarin leer je super veel over SEO. Ik vind zelf dat de cursus goed te volgen is en zeker ook als je een ‘beginner’ bent met SEO. In de videolessen geeft zij met een rustige stem veel uitleg over onderwerpen als: wat is SEO, waarom Google Analytics onmisbaar is, tips & trics over linkbuilding, hoe je een zoekwoordenanalyse doet en waar je aan moet denken als je SEO technisch een goede webtekst wilt schrijven.

Ook vertelt zij veel informatie over diverse strategieën, zoals een goede contentstrategie, de EAT-strategie (interessante strategie die ik nog niet kende!) en hoe je jouw concurrenten slim een stap voor kunt zijn. Zij eindigt haar cursus met een aantal handige tips. Bijvoorbeeld, over hoe je jouw website goed opbouwt en hoe je ervoor zorgt dat je website snelheid goed is, zodat Google jouw website hoger laat scoren ten opzichte van jouw concurrent.


Je krijgt diverse werkboeken en handige links

Bij veel hoofdstukken kun je een werkboek downloaden met oefeningen en achtergrondinformatie. De werkboeken zijn heel mooi vormgegeven en nodigen je echt uit om erin te gaan schrijven en notities in te zetten. Ook geeft Esmée bij veel videolessen diverse fijne links naar websites, facebookgroepen en tools die jou gaan helpen met SEO. Al die extra’s die zij geeft, dat geeft mij het gevoel dat zij je écht graag wil helpen met SEO succes.


Zijn er ook dingen die ik minder vind aan deze cursus?

Je zult wel gemerkt hebben dat ik enthousiast ben over deze cursus. Tegelijkertijd is dit een review en mag ik er ook met een kritisch oog naar kijken. Ik heb weinig minpuntjes kunnen vinden, behalve dit ene dingetje:

Bij sommige video’s had ik zelf iets meer visuele voorbeelden fijn gevonden. Esmée vertelt heel veel voorbeelden, maar ik ben zelf best wel visueel ingesteld en vind het fijn als een voorbeeld ook te zien is. Toch is het zeker wel te begrijpen wat zij bedoelt, dus ook zonder visuele voorbeelden is alles goed te volgen, maar dat is iets wat mij opviel en is mijn persoonlijke voorkeur.


Kortom…

Wil je ook deze fijne en leerzame online SEO cursus volgen van iemand die inmiddels van haar succesvolle blog en website kan leven? Dan raad ik je de online SEO cursus van Esméé Lifestyle zeker aan. Het is laagdrempelig, goed te volgen, zéker interessant voor beginners, maar ook als je je bestaande SEO kennis wilt vergroten. Wil je meer info of wil je je aanmelden voor de cursus? Klik hier! De cursus is scherp geprijsd, namelijk van 277 euro voor 177 euro en je kunt direct beginnen!


Bewaar deze pin voor later:

goede online seo cursus van esmee lifestyle


Dit blogbericht bevat affiliate links. Voor meer informatie, lees mijn Disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *