Huis & tuin

7 tips om je badkamer lekker op te frissen!

Een hygiënische badkamer is belangrijk

Regelmatig je badkamer opfrissen geeft een heerlijk gevoel. Maar dat niet alleen, het is ook belangrijk dat je badkamer hygiënisch is. Per dag breng je er namelijk best wat tijd in door en dan is het fijn als het er fris, schoon en gezellig is. Een schrobbeurt van je douchebak, het opruimen van de badkamerkastjes, het opfleuren met nieuwe planten zijn enkele ideeën om mee aan de slag te gaan. Heb jij ook zin om je badkamer een frisse wind te geven? Doe dan inspiratie op met de onderstaande 7 tips!


#1. Geef extra aandacht aan je sanitair, zoals je douchebak, wasbak, bad en toilet

Je douchebak, bad, toilet en wastafel worden vaak intensief gebruikt. Bijvoorbeeld als je een gezin met kinderen hebt, dan kan het door gespetter en gespatter snel vies worden. Maar ook als je een wat ouder huis hebt, dan gaat het verkleuren, blijven vieze restanten achter, krijgt het kalkaanslag en ziet het er niet meer schoon en fris uit. Neem daarom een keer extra de tijd om je sanitair schoon te maken. Is het te oud, kapot of niet meer schoon te krijgen? Overweeg dan om je douchebak of onderdelen van de douchebak te vervangen, evenals het douchegordijn, de douchedeur, douchewanden, de toiletpot of wastafel.

Het werken met goede schoonmaakartikelen, zoals dweilen, schoonmaakdoekjes en vloerwissers is een must, vind ik. Gebruik ook goede schoonmaakmiddelen voor het verwijderen van kalk, het schoonmaken van je toilet en het dweilen van de badkamervloer.

Maak elke vierkante centimeter schoon, zoals onder de wasbakken, alle muren, de onderkant van de toiletpot, de verwarming, plekken bovenop de kasten en verwijder de spinraggen van het plafond.


#2. Probeer ook eens natuurlijke schoonmaakmiddelen!

Schoonmaakmiddelen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar en vind je bijvoorbeeld in de schappen van de supermarkt. Maar heb jij ook weleens natuurlijke schoonmaakmiddelen geprobeerd? Vaak heb je deze gewoon in je koelkast of voorraadkast liggen.

Wat werkt bijzonder goed? Citroensap, azijn en soda, om maar wat te noemen! Meng bijvoorbeeld een ½ kopje witte azijn (125 ml), het sap van één citroen en een ½ kopje baking soda (75 gram) door elkaar en gebruik dit natuurlijke schoonmaakmiddel voor het reinigen van je toilet, wasbak, bad, douchebak, muren en vloeren.


#3. Irriteer jij je ook zo aan de kalkaanslag op de douchedeur?

Ik wel! Kalk op je mooie glazen douchedeur geeft je badkamer een smoezelige look en dat is jammer. Zit de kalk er nog niet heel lang op, dan kun je een eenvoudig natuurlijk middel gebruiken, namelijk pure azijn, zoals schoonmaakazijn. Giet de pure azijn in een plantenspuit en verstuif het op de douchedeur. Laat het een aantal minuten inwerken en spoel het dan met water af. Herhaal dit nog een aantal keren als niet alle kalk eraf is.

Je kunt dit ook doen voor de douchekop, douchekraan, douchebak en muren. De plantenspuit na gebruik niet meer gebruiken om je planten mee te verstuiven, want zij kunnen niet goed tegen de restanten van de azijn.

Is de kalk te hardnekkig? Informeer dan bij de leverancier van je badkamer wat je kunt gebruiken of koop een schoonmaakmiddel bij bijvoorbeeld de supermarkt.


#4. Maak de voegen schoon

Veel badkamers hebben tegels waar de voegen na verloop van tijd verkleuren. Dit ontstaat meestal door schimmel en vuilresten. Ook hierbij kun je een natuurlijk schoonmaakmiddel gebruiken, namelijk baking soda. Doe wat baking soda op een natte spons of doekje en boen er de voegen mee schoon. Laat het een kwartier intrekken en spoel het daarna af met lauw water. Herhaal het daarna eventueel nog een keer. De voegen worden een stuk witter!

Wil het toch niet goed schoon worden, koop dan bijvoorbeeld bij een bouwmarkt Alabastine voegenfris.


#5. Ruim de badkamerkastjes op

Ik verbaas mij er zelf soms over hoeveel spullen je onnodig bewaart in de badkamerkastjes. Lege verpakkingen van verzorgingsproducten, oude parfumflesjes, make-up artikelen die je niet meer gebruikt, medicijnen die over de houdbaarheidsdatum zijn, enzovoort. Ruim het lekker op en maak de kastjes ook gelijk schoon.


#6. Geef de muren een andere kleur

Ben je een bepaalde kleur van de badkamermuren of het plafond zat? Geef het dan een likje verf. Op Pinterest, in diverse blogartikelen, maar ook in tijdschriften en in showrooms kun je ontzettend veel ideeën opdoen hoe jij je badkamer een andere look kunt geven.


#7. Zorg met planten en accessoires voor de finishing touch

Heeft je badkamer een goede poetsbeurt gehad en is het lekker opgefrist, maak het dan extra gezellig met planten en accessoires. Heeft je badkamer geen ramen, dan kun je bijvoorbeeld ook een mooie kunstplant kopen.

Er zijn heel veel leuke artikelen om je badkamer mee te decoreren. Denk hierbij aan spiegels, raamdecoratie, mooie verzorgingsproducten zoals die van Rituals, gezellige verlichting, leuke wasmanden, gekleurde handdoeken en badmatten en diverse accessoires voor in de douche, bad of op je wastafel. En zeg eens eerlijk, dan is het toch extra genieten om in je badkamer te zijn?


Heb jij nog tips?

Waarschijnlijk heb jij ook nog fijne tips hoe jij je badkamer schoonmaakt en opfleurt? Deel je tips gerust met anderen en zet het in een reactie hieronder.


Bewaar deze pin voor later:

 

7 tips om badkamer zoals douchebak schoon te maken


Kleine waarschuwing

Veertigplus mus en de genoemde winkels/producenten en/of specialisten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij de consumptie of het gebruik van de hierboven vermelde producten of de genoemde diensten. Check altijd de verpakking en/of laat je goed informeren voor gebruik van het product of de dienst!


Dit is een gesponsorde blogpost. Meer informatie lees je in mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *