Beauty & Body

In 8 stappen een stralende huid!

Stralende huid krijgen hoeft niet moeilijk te zijn

Een stralende huid met zo min mogelijk oneffenheden? Wat kan je doen om dat te bereiken? Met maar liefst 8 stappen zorg je ervoor dat jouw huid er weer mooi uit gaat zien. En dat zonder make-up, zonder beautyproducten en alleen maar door goed voor jezelf te zorgen. Oftewel lief zijn voor je lichaam, lekkerder in je vel gaan zitten en vervolgens genieten van een prachtige huid. Wat wil je nog meer? Hier komen de stappen die je direct kunt gaan volgen!

 

Mijn naam is Iris. Ik schrijf graag over Lifestyle op mijn blog Dailybreakfast.nl. Met mijn content hoop ik anderen te inspireren. Dit doe ik door handige tips te geven, gemakkelijke recepten te delen en door leuke inzichten te delen. En allemaal hebben ze met elkaar gemeen het leven nóg leuker te willen maken! In dit gastblogartikel dat ik speciaal voor Veertigplus mus heb geschreven, deel ik handige tips om een mooie stralende huid te creëren door het onderstaande stappenplan te volgen.

 

8 stappen om een stralende huid te krijgen

 

Suiker en zuivel

Suiker is lekker, maar natuurlijk niet zo goed voor ons lichaam. Maar naast dat suiker niet gezond is, is het, net als zuivel, ontstekingsbevorderend. Heb je snel oneffenheden op je huid, dan kunnen suiker en zuivel de oorzaak hiervan zijn. Probeer ze zo veel mogelijk te vermijden.

 

Omega 3

Goede vetten zijn belangrijk voor je huid, haar en nagels. Krijg je het voldoende binnen, dan zul je zien dat je huid er steeds mooier uit gaat zien. Omega 3 zit vooral in vette vis, (wal)noten en lijnzaad. Het beschermt je huid, haar en nagels en het is goed tegen hart- en vaatziekten. Het is best een kunst om voldoende Omega 3 binnen te krijgen. Lukt het je niet om voldoende Omega 3 binnen te krijgen, dan is het aan te raden om voedingssupplementen te nemen. Deze kan je gewoon bij de drogist kopen.

 

Antioxidanten, vitamine A, B, C en zink

We weten allemaal wel dat antioxidanten goed zijn voor je lichaam. Het zit in groente en fruit en het beschermt weefsels en het DNA in cellen tegen vrije radicalen. Dit zijn agressieve stoffen die schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels. Oftewel, antioxidanten is een leger dat je lichaam en je huid beschermt. Naast antioxidanten zijn ook vitamine A, B, C en zink belangrijk voor je lichaam!

 

Luister naar je darmen

Je darmen verwerken veel voedsel. Bedenk je eens wat er door de darmen heen gaat. Worden ze daar blij van? Het is belangrijk dat je zo gezond mogelijk eet en goede voedingstoffen binnen krijgt. Maar natuurlijk is het ook belangrijk dat je van eten geniet. Ik las eens een boek over waarom Franse vrouwen er vaak slank uitzien (geen idee of dit echt zo is…). Het kwam erop neer dat deze vrouwen eigenlijk alles eten, maar zich er niet vol mee eten. Dus een klein stukje taart, een klein stukje chocolade, een klein stukje kaas. Je hoeft er dan niets voor te laten en je zorgt ervoor dat je lichaam niet overspoeld wordt met “slechte” voedingstoffen. Goede compromis toch?

 

Reinig je huid

Ik kan echt zeggen dat mijn huid er veel beter uit is gaan zien nadat ik minder make-up ben gaan dragen. Voorheen had ik best veel rimpels in mijn voorhoofd en naast mijn ogen en deze zijn aanzienlijk verminderd doordat ik bijna geen foundation meer draag. Voor veel vrouwen is het lastig om minder make-up te dragen en daarom is het des te belangrijker dat je je huid ’s avonds goed reinigt.

Verwijder alle make-up en vergeet ook niet plekken als je voorhoofd, je neus en je kin goed schoon te maken, want deze plekken zijn vaak vettiger dan de rest van je gezicht. Vooral tijdens de nacht is de huid en je lichaam druk bezig om afvalstoffen af te voeren en te herstellen en dat wil natuurlijk niet zo goed als je huid nog voorzien is van een laagje make-up.

 

Zweten

Een andere manier van het reinigen van je lichaam is door te zweten. Dit kun je doen door te gaan sporten, een stuk te gaan fietsen, lekker te gaan wandelen of te gaan dansen. Maar ook door bijvoorbeeld naar een sauna te gaan ga je zweten. Hierdoor verlaten gifstoffen je lichaam via de huid en wordt je lichaam gereinigd.

 

Stress

Pak een boek, een momentje voor jezelf, kijk een leuke serie, ga lekker tekenen, of maak een wandeling. Het is goed om regelmatig je hoofd leeg te maken en helemaal geen stress te voelen. Adem in, adem uit, geniet van de natuur en kom tot rust. Dit verdien je! Je hebt het al druk genoeg, dus je mag best meer aan jezelf denken door wat vaker te ontspannen. Stress zorgt er tevens voor dat je huid er sneller ouder uitziet.

 

Slapen

Is er iets fijner dan slapen? En toch verzetten we ons er vaak tegen. Ga eens wat eerder naar bed of slaap iets langer uit. Minimaal 7 uur slaap per nacht is wel aan te raden. Je huid wordt er niet alleen beter van, maar je krijgt ook meer energie om alles uit de dag te halen. Voldoende en goed slapen is belangrijker dan je denkt.

 

Dank je wel voor dit gastblogartikel dat je speciaal voor Veertigplus mus geschreven hebt, Iris!