Hoe je makkelijk geld bespaart met tochtstrippen in huis!

Met tochtstrippen isoleer je de kleinste hoekjes en gaatjes in huis

Tochtstrippen komen misschien niet als eerste in je op als je thuis wilt bezuinigen op bijvoorbeeld gas en elektra. Maar wist je dat je met tochtstrippen enkele tientjes tot zelfs wel honderden euro’s per jaar bespaart? Zeker nu de energieprijzen door het dak gaan! Lees hieronder hoe je ze slim gebruikt in huis.

 

Wat is een tochtstrip?

Een tochtstrip is een strip – vaak ook een profiel genoemd – die aangebracht wordt bij voornamelijk deuren en ramen. Door een tochtstrip te plaatsen bij je deuren en ramen isoleer je je huis veel beter, waardoor je huis minder tocht doorlaat. Daarmee bespaar je op gas en/of elektra. Het wordt gemaakt van koper, aluminium of kunststof en er zijn diverse kleuren waar je uit kunt kiezen, zoals wit, zwart, koperkleur en grijs. Tochtstrippen zie je bijna niet zitten, dus je deuren met deurbeslag en je ramen blijven er prachtig uit zien.

 

Hoe wordt het bevestigd?

Tochtstrippen worden zelfklevend geleverd, maar je kunt er ook voor kiezen om ze met speciale spijkers of nagels te bevestigen. Het één en ander hangt samen welk materiaal je gebruikt en waar je de tochtstrip wilt plaatsen, bijvoorbeeld in of op de groef van je deur of raam. Je kunt het zelf bevestigen, maar je kunt het ook laten doen.

 

Dit is wat je jaarlijks kunt besparen

Je wilt natuurlijk graag weten wat je ermee kunt besparen. Dat hangt af van een aantal factoren, zoals hoe groot je huis is en hoe goed je huis al is geïsoleerd. Maar ook of je stookt op gas, elektra, houtpellets en/of stookolie en hoe hoog het verbruik hiervan is.

Maar laten we als voorbeeld een gezinshuis nemen waar 2 volwassenen en 2 kinderen wonen en dat stookt op gas. Met de enorm stijgende gasprijzen kun je met tochtstrippen al gauw tot 80 kuub gas per jaar besparen. Dit kan minder of meer zijn, maar jaarlijks 80 kuub besparing op gas is voor een gezin goed mogelijk.

De prijs van een kuub gas fluctueert op dit moment enorm en is flink gestegen. Er zijn al prijzen aangetikt van € 3,94 per kuub. Dus als je een rekensom maakt en de gasprijs per kuub blijft de € 3,94 per kuub aantikken, dan bespaar je daarmee 80 kuub x € 3,94 per kuub = € 315 per jaar.

 

Wat kosten tochtstrippen?

Hierin is het advies: ga voor kwaliteit. Koop je kwalitatief goede tochtstrips, dan kun je daar zeker 10 jaar of langer mee doen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, zoals 10 euro of 15 euro per meter. Wil je echt gaan voor duurzaamheid, dan zijn tochtstrips van iets boven de 20 euro per meter echt een aanrader. Hoeveel je nodig hebt hangt af van de grootte van je deur of raam. Hierbij meet je simpel de omtrek van je deur of raam op en dat is wat je aan meters nodig hebt.

 

Kortom…,

Jouw investering in tochtstrippen heb je relatief snel weer terugverdiend en tegelijkertijd bespaar je op stookkosten. En dat niet alleen, je zit er vooral tijdens de koudere dagen thuis lekker warmpjes bij. En laten we ook vooral niet vergeten dat je de natuur eveneens een handje helpt. Elke kuub gas, elke ampère stroom en elke kilo hout of liter stookolie die jij niet verbruikt, daar wordt Moeder Natuur ook veel blijer van.

 

Dit is een gesponsord blogartikel. Voor meer info zie mijn disclaimer.