Afvallen

En nu ga ik écht afvallen: van saboteur naar cheerleader!

Afvallen lukte bij mij steeds niet

Dik, lui en ongelukkig. Zo dacht ik over mijzelf. Ik was 17 en keek weer eens in de spiegel na een eetbui. De drie vetrollen op mijn buik , mijn onderkin, mijn bovenbenen. Ik baalde ontzettend van mijn lijf. Tijd voor weer een nieuw dieet, een schop onder mijn kont. Wat wilde ik graag slank zijn net als mijn zussen. Helaas werkte dat altijd maar even. Meestal ging het een paar weken goed en daarna kreeg ik last van snaaibuien. Ik ging er altijd vol voor, met duizend procent motivatie. Waarom kon ik dan niet volhouden? Ik wilde het toch zo graag anders? Is dit voor jou herkenbaar? Lees dan zeker verder! Het ligt namelijk niet aan jou!

 

Wie is Anki

Mijn naam is Anki Willemsen, founder van de Lazyfitgirl Methode waarmee ik inmiddels duizenden cursisten in mijn Transformatie cursus succesvol heb geleerd hoe je kunt afvallen zonder dieet. Elke dag deel ik tips via mijn Instagram @lazyfitgirlmethode. Daarnaast schreef ik het receptenboek ‘De Eetswitch’ waarin ik je door middel van Eetswitches in 6 categorieën aanleer om voedzamer te gaan eten.

Eetswitchen betekent producten vervangen door een voedzamere versie. In het boek de Eetswitch vind jij uitleg over het leren lezen van labels, richtlijnen voor in de supermarkt en meer dan 75 overheerlijke voedzame recepten. Afvallen was nog nooit zo simpel en leuk. Veel mensen hebben last van eetbuien en snaaien waardoor afvallen niet lukt. Ik was er ook zo één. En daarom ben ik er nu zo ontzettend gepassioneerd over om jou te leren hoe het wél lukt!

Foto nu 2_fotograaf_Lara_Groenhof

Anki -tegenwoordig

 

Strijd tegen de kilo’s

Jarenlang was ik verwikkeld in een strijd tegen de kilo’s en dat niet alleen. Mijn zelfbeeld was ver te zoeken en ik voelde me onzeker, niet goed genoeg en ongelukkig met die vele extra kilo’s. Ik hopte van dieet naar dieet. Sonja Bakker, Koolhydraatarm dieet, het Oerdieet en ik volgde een eetschema van de diëtiste. Maar na elk dieet werd ik juist zwaarder. Waarom had ik het zover laten komen? Ik ga met jou delen hoe ik van saboteur naar cheerleader ben gegaan en hoe jij dat ook kunt bereiken.

 

Verslaafd aan suiker

Al jarenlang was ik te zwaar en ik leidde een zeer passief leven. Daarnaast at ik veel suiker en vetrijke dingen. Ik voelde me echt verslaafd aan suiker. Naast overgewicht had ik ook vermoeidheidsklachten. Vele onderzoeken volgden om te ontdekken waar de vermoeidheid vandaan kwam. Op mijn 23ste was daar eindelijk een diagnose. Na neurologisch onderzoek bleek dat ik narcolepsie had. Een slaap-/waakstoornis waardoor je altijd slaperig bent. Dit was een enorme opluchting, ik was niet zomaar lui. Dit gaf mij het juiste zetje dat ik nodig had om te stoppen met dat eeuwige diëten.

foto vroeger

Anki – vroeger

 

De focus verleggen

Ik besloot op advies van mijn neuroloog de focus te verleggen van de kilo’s naar een gezondere leefstijl. Ik vergat mijn streefgewicht en ging kijken naar hoe ik kon minderen met suikers om meer energie te hebben ondanks mijn ziekte. De druk van moeten afvallen was eraf en ik merkte dat ik fitter en energieker werd. Mijn gezondheid was nu mijn prioriteit en was een verademing. Mijn interesse in voeding was gewekt en ik besloot een studie tot voedingsdeskundige te volgen.

 

Friet, cheesecake en toch afvallen

Ik nam een gezonder eetpatroon aan maar zonder mijzelf het allerlekkerste te ontzeggen. Nog steeds genoot ik van Italiaans ijs, cheesecake, chocolade en pizza. Maar in de basis was ik veel voedzamer gaan eten met meer vezels en eiwitten waardoor ik geen last meer had van snaaibuien. Ook lukte het mij om meer te gaan bewegen. Ik pakte vaker de fiets en ging wandelen. Heel langzaam viel ik 25 kilo af. Niet alleen door mijn nieuwe gewoontes, maar ook door mijn nieuwe mindset rondom voeding.

eetswitches Lazyfitgirl

 

Expertise

Na mijn studie was ik werkzaam in Engeland waar ik tieners met morbide obesitas begeleidde naar een gezondere leefstijl. Daar werden mijn ogen geopend op het gebied van mindset. Ik leerde van gedragswetenschappers dat strenge dieetgedachten juist voor snaaibuien zorgen. Net als voeding indelen in goed en slecht. Ook leerde ik veel over de werking van ons lichaam rondom afvallen. Dat calorieën tellen geen zin heeft bijvoorbeeld. Omdat het gaat waaruit die calorieën bestaan en hoe goed ze verzadigen. En wat de invloed is op jouw hongerhormonen. Dit is ook waarom de eetswitch van witte naar volkoren producten zo belangrijk is, die verzadigen veel beter.

Het belangrijkste wat ik leerde was dat alle diëten maar even werken. En dat leefstijlverandering ontzettend leuk kan zijn als je het maar in kleine haalbare en vooral liefdevolle stapjes doet! Daar ben ik zelf het bewijs van. Maar ook de tieners die allemaal een gezond BMI bereikten in een jaar of twee jaar tijd.

 

De Lazyfitgirl Methode

Terug in Nederland vond ik alleen maar diëten of eetschema’s terwijl die bewezen niet werken op de lange termijn. Ons oerbrein, het grootste gedeelte van ons brein houdt niet van snelle of opgelegde verandering en daarom geef je altijd op. Daarom besloot ik mijn eigen methode te ontwikkelen. Met simpele eetswitches gewoon uit de supermarkt. De succesverhalen stroomden al gauw binnen. Zoals Atsje, die 40 kilo afviel zonder sporten nadat ze alle diëten had geprobeerd. En Kelly die 43 kilo afviel door de Lazyfitgirl Methode.

 

Foto voor-na Kelly

Kelly voor en na

 

Het ligt niet aan jou!

Graag geef ik jou in deze blog het volgende mee. Als blijvend afvallen nog niet is gelukt dan ligt dat absoluut niet aan jou. Het ligt ook niet aan je discipline. Je hebt het zeker in je, maar je hebt de juiste benadering nog niet gevonden. En dat is precies wat ik jou bied. Door te leren Eetswitchen kun jij stoppen met zinloos diëten en in langzame stappen je leefstijl en eetpatroon aanpassen. Zo ga jij afvallen in vetmassa door voedzamere keuzes.

Daarnaast maak je een Transformatie in mindset zodat je vanuit zelfliefde gaat denken. Want je kunt jezelf niet slanker haten. Juist vanuit liefde voor jezelf ga jij beter voor jezelf willen zorgen. Deze nieuwe aanpak werkt al voor duizenden mensen, en jij bent het volgende succesverhaal!

 

Vond je dit een interessant blogartikel? Bekijk dan vooral nog even het populaire boek het receptenboek De Eetswitch waarin Anki jou door middel van Eetswitches in 6 categorieën aanleert om voedzamer te gaan eten!

Dank je wel voor dit inspirerende gastblogartikel, Anki! 

 

Dit blogartikel bevat affiliate links. Voor meer info lees mijn disclaimer.