Duurzaam

Duurzamer wonen? 3 grote voordelen van dubbel glas!

Dubbel glas maakt je woning duurzamer

Je wilt je huis graag duurzamer maken? Dan is dubbel glas een slimme stap om te nemen. Veel mensen laten dubbel glas plaatsen in hun woning. Het biedt vele voordelen en de 3 grootste voordelen lees je hieronder!

 

Je draagt een steen bij aan een beter milieu

Dubbel glas is gemaakt van 2 glasplaten waartussen een bepaalde ruimte zit, zodat er een isolerend effect ontstaat. Naast dubbel glas kun je ook kiezen voor triple glas. Dit is opgebouwd uit 3 glasplaten met ruimte tussen de glasplaten en dit heeft een nog grotere isolerende werking dan dubbel glas.

Door je woning te voorzien van dubbel of triple glas is je huis beter geïsoleerd. Warmte in huis verdwijnt minder snel naar buiten en er komt veel minder koude lucht naar binnen. Hierdoor hoef je minder te stoken waardoor de CO2 uitstoot van jouw woning lager wordt. CO2 is een broeikas en het zal je vast niet ontgaan zijn in het nieuws dat de CO2 uitstoot in de wereld drastisch verminderd moet worden. Met dubbel glas en triple glas draag jij daar een steen aan bij.

 

Je bespaart kosten

De kosten vallen reuze mee als je kiest voor het plaatsen van dubbel glas. Prijs en kwaliteit verhouding is goed, waardoor je veelal binnen 5 tot 10 jaar de kosten van het laten plaatsen van dubbel glas hebt terugverdiend. Daarnaast bespaar je ook stookkosten, doordat je huis de warmte beter vasthoudt. Dat kan al gauw oplopen tot het besparen van honderden euro’s op jaarbasis.

 

Je huis wordt meer waard

Ook een belangrijke factor die meespeelt is het feit dat je huis in waarde kan stijgen als je kiest voor dubbel glas. Doordat je woning minder energie verbruikt en daardoor minder CO2 uitstoot, is de kans groter dat het een beter energielabel krijgt.

Ook zorgt dubbel glas ervoor dat er minder lawaai van buiten naar binnen komt en het veiliger is tegen inbraak. Met dubbel glas kun je zelfs een ruimte in huis, zoals een zolder, een schuur of een andere ruimte, beter bewoonbaar maken, zodat je extra bewoonbare ruimte in je woning creëert.

Heb je bijvoorbeeld 2 slaapkamers en kun je met dubbel glas in een ruimte in huis een extra slaapkamer creëren, dan kan dat zorgen voor een aanzienlijke waardestijging van je huis. Je huis wordt namelijk interessanter voor meer kopers, zoals gezinnen met kinderen, en je kunt daardoor vaak een hoger bedrag voor je woning vragen als je je huis in de toekomst verkoopt.

 

Kortom…,

Het isoleren van je huis met dubbel glas en triple glas is absoluut het overwegen waard. Dat je daarmee stookkosten bespaart, dat het in huis behaaglijker aanvoelt en dat je woning mogelijk in waarde stijgt, is natuurlijk mooi meegenomen. Maar vergeet vooral niet dat je tegelijkertijd iets heel moois doet: je helpt het klimaat een handje door zuiniger met energie om te gaan en met het verminderen van de CO2 uitstoot. Wauw!

 

Dit is een gesponsord blogartikel. Voor meer info lees mijn disclaimer.