Afvallen

7 tips hoe je met wandelen écht goed kunt afvallen!

Wandelen kan goed helpen bij het afvallen, als je het goed aanpakt!

Denk je dat wandelen niet echt helpt om kilo’s kwijt te raken tijdens het afvallen? Dan heb je het mis: dat doet het namelijk wel! Wandelen is perfect om calorieën te verbranden en enkele kilo’s af te slanken. Máár, dan moet je het wel op een goede manier doen. Met gewoon een rondje slenteren door het park zul je niet veel kilo’s verliezen. Dus, volg in ieder geval de onderstaande 7 tips op en je wordt slanker en fitter.

 

#1. Probeer elke dag of om de dag te wandelen

Zoals hierboven al stond: met 1 keer per week een rondje slenteren door het park zul je niet veel kilo’s verliezen. Belangrijk is – als jij wandelen wilt inzetten om af te vallen – dat je het liefst elke dag of om de dag een stevige wandeling maakt. Plan het in! Maak er tijd voor vrij en houd rekening met je dagelijkse agenda. Schuif bepaalde activiteiten op en plan gewoon minimaal 1 uur voor de wandeling in (en het liefst langer).

 

#2. Neem 2 waterflesjes mee

Een slimme tip is om 2 waterflesjes mee te nemen. Dit kun je gebruiken als dorstlesser, maar ook als gewichten! Neem twee flesjes van 500 ml water mee of van 1 liter. Houd tijdens het wandelen in elke hand een waterflesje en doe er oefeningen mee, zodat je extra je armspieren traint en extra calorieën verbrandt.

 

#3. Wandel in een hoog tempo

Afvallen met wandelen gaat echt pas goed lukken als je lekker in een hoog tempo wandelt. Dat is in het begin misschien even wennen, maar de vetverbranding komt pas echt goed op gang als je je benen onder je lichaam vandaag wandelt. Je kunt ook afwisselen in tempo, bijvoorbeeld een paar minuten in een hoger tempo wandelen, daarna een paar minuten nog sneller wandelen en daarna een aantal minuten in je gewone tempo lopen om even op adem te komen. Dit kun je gedurende je wandeling een aantal keren doen.

 

#4. Zorg voor een goede outfit

Goed wandelen begint met goede wandelschoenen. Investeer daar in, want het is het behoud van je voeten, maar ook van je hele lichaam. Een verkeerde houding met wandelen door je wandelschoenen kan ervoor zorgen dat je spieren, pezen en gewrichten verkeerd gaat belasten en dat kan leiden tot klachten bij bijvoorbeeld je voeten, knieën, rug, nek, schouders of andere delen van je lichaam. Ik weet er helaas alles van en wil je er graag voor behoeden! Zorg ook voor goede kleding dat goed bestand is tegen zweet, maar ook tegen wind, regen en kou. Als je dit allemaal voor elkaar hebt, dan maakt dat het wandelen nóg fijner.

 

#5. Maak gebruik van een wandeltraining

Wandelen met een stukje begeleiding is helemaal niet verkeerd! Sterker nog, ik raad het je aan, zeker als je een beginner met wandelen bent. Er zijn heel veel leuke online wandeltrainingen voor beginners.

Maar een online wandeltraining kan ook handig zijn als je bijvoorbeeld wilt trainen om 10 km te wandelen of als je wilt trainen om 20 km te wandelen!

Naast online wandeltrainingen zijn er natuurlijk ook fysieke wandelgroepen waar je je kunt aansluiten. Onder begeleiding van een wandeltrainer ga je met de groep toewerken naar een bepaald doel. Kijk eens in jouw woonplaats of er wandelgroepen zijn en probeer het eens óf kies voor een online wandeltraining zoals hierboven beschreven.

 

#6. Wees nieuwsgierig en zoek nieuwe wandelgebieden

Zoek naar variatie in je wandelingen. Natuurlijk kun je vanwege je tijd of om andere redenen niet elke dag een andere wandeling uitzoeken, maar misschien in het weekend of op andere vrije dagen wel. Nederland heeft super veel mooie en afwisselende wandelroutes. Je kunt wandelen in één van de vele natuurgebieden, maar ook lekker langs diverse stranden of door steden.

Op internet zijn er vele wandelroutes beschikbaar. Een nieuwe wandelroute zorgt daarnaast ook weer voor een frisse wind door je geest. Je doet nieuwe indrukken op, maakt vaak leuke dingen mee, ontdekt prachtige plekken, planten, bomen en dieren en dat allemaal geeft je veel energie.

En heb je helemaal de smaak te pakken? Boek dan bijvoorbeeld een heerlijke wandelvakantie, zoals een wandel-arrangement, bij Voordeeluitjes.nl! Zij bieden wandelvakanties en wandel-arrangementen aan in binnen- en buitenland. Zo kun je overdag heerlijk genieten van prachtige wandelingen en ’s avonds gezellig dineren in de accommodatie waar je verblijft.

 

#7. Geef niet te snel op!

Afvallen met wandelen heeft even de tijd nodig. Verwacht niet dat je met 1 week intensief wandelen meteen 5 kilo afvalt. De snelheid waarmee jij je kilo’s verliest heeft met ook nog andere factoren te maken. Bijvoorbeeld, hoe vaak wandel je, in welk tempo, is het een heuvelig of een vlak terrein, eet je daarnaast gezond, beoefen je andere sporten naast het wandelen, maar ook met je lichaamsbouw en je stofwisseling, om maar wat te noemen.

Geef dus niet te snel op! Wandelen gaat je echt na een tijdje helpen om af te vallen, zéker als je het doet met alle tips die in dit blogartikel staan. Probeer dus minimaal 3 maanden intensief te wandelen en wie weet vind je het na die 3 maanden zó leuk dat het een nieuwe hobby van je is geworden.

 

Ga gewoon lekker beginnen met wandelen

Heb je (toch wel) zin gekregen om lekker af te vallen door te gaan wandelen? Plan dit voor de komende weken in en blijf volhouden! Neem je partner, familielid of een goede vriendin mee en motiveer elkaar. Je zult zien dat je lijf en je mind er veel beter van worden!

 

2 BONUSTIPS OM AFVALLEN MAKKELIJKER TE MAKEN!
# BONUSTIP 1: Boek ‘In 8 weken slank’ (bestseller!)
# BONUSTIP 2: Boek Het Energieke Vrouwen Voedingskompas (BESTSELLER)

 

boek energieke vrouwen voedings kompas

Bewaar deze pin voor later:

7 tips hoe je met wandelen goed kunt afvallen

 

Dit blogbericht bevat affiliate links. Voor meer info zie mijn Disclaimer.